reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

dziewczyny a jak u was z ranką po szczepionce na ramieniu? czy cos sie dzieje?
Mojemu Kubusiowi taki biały wyprysk jakby się zrobił:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ivette, nam przy wypisie w szpitalu mówili, że po około 6 tygodniach od szczepienia na gruźlicę (było zaraz po porodzie) prawdopodobnie zrobi się pęcherzyk w miejscu wkłucia, potem on pęknie i będzie się "babrał". Nie trzeba z tym nic robić, samo się zagoi.

Mamuśki, tak się jeszcze wbiję w temat bez Jagi, czy któraś z was używa tych białych pampków premium care z pampersa? Właśnie dostałam te darmowe próbki i te pieluchy tak śmierdzą, że strach je założyć dziecku...Nie wiem, czy trafiły mi się felerne, czy mam jakiś inny węch, ale mnie normalnie odrzuca od nich, śmierdzą jakąś fabryką/chemią itd...

I jak się sprawdzają u was chusteczki nawilżane dada?

Mamuśki, tak się jeszcze wbiję w temat bez Jagi, czy któraś z was używa tych białych pampków premium care z pampersa? Właśnie dostałam te darmowe próbki i te pieluchy tak śmierdzą, że strach je założyć dziecku...Nie wiem, czy trafiły mi się felerne, czy mam jakiś inny węch, ale mnie normalnie odrzuca od nich, śmierdzą jakąś fabryką/chemią itd...

I jak się sprawdzają u was chusteczki nawilżane dada?

AGRAFA- ja używałam tych pampków-bo nie było zwykłych u nas w AUCHANIE.Były ok.
Ale teraz już przeszliśmy na 2 zwykłe.

No fakt, one trochę śmierdzą, ale są za to bardziej mięciutkie od zwykłych pampków. Wygodne dla dziecka znaczy :-)

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy o tym juz było, ale powiedzcie mi- jak ciepło ubieracie swoje maluszki? Ja moją niunię ubieram w bodziak z długim rękawkiem i pajacyk, śpi pod cieniuteńką kołderka, czasem przykrywam ją dodatkowo polarowym kocykiem. I nie wiem czy to nie za ciepło, bo w pokoju zawsze jest ok 25 stopni.

Do góry