reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
ja sie boje ze dzisiaj nie zasne
caly czas mysle o tym maluszku 6 miesiecznym katowanym przez wlasna matke i jej kochanka
dziecko stracilo wzrok, ma zmiany neurologiczne i liczne znieksztalcenia po zlamaniach konczyn i zeber
rzucali nim o sciany i meble
dostali 5 lat

ja bym im dozywocie dala serio!

Przez te skurcze miałam paskudny sen. Wchodze do toalety, siadam na kibelek, zdejmuję bieliznę a tu........ morze krwi! Cała spocona się obudziłam. Coś strasznego. Nigdy więcej!

w pierwszej ciązy miałam taki sen
w sumie na samym początku
i od wtedy wiedziałam jak bardzo kocham moje dziecko
po tym śnie zdałam sobie z tego sprawę....

Odkąd zostałam matką strasznie jestem wyczulona na krzywdę dzieci. Wcześniej też było mi ich żal i nie mogłam zrozumieć jak można katować dzieci a dzis po prostu nie jestem w stanie opanowac łez ze złości i bezsilności. Jak można!?!?!?!

w pierwszej ciązy miałam taki sen
w sumie na samym początku
i od wtedy wiedziałam jak bardzo kocham moje dziecko
po tym śnie zdałam sobie z tego sprawę....

Ja drugą ciążę planowałam już w 2005 roku, niestety nie było to możliwe. Dlatego syneczek jest kochany jeszcze zanim został spłodzony....
Ale masz rację, jeśli będąc w ciąży w jakikolwiek sposób odczuje się zagrożenie to uczucia potęgują się.

reklama
a ja znow o porodzie...Wlasnie sobie poczytalam porody dziewczyn styczniowek i stwierdzam,ze WCALE NIE CHCE RODZIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry