reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Ja właśnie pisałam o tych co sie Roksi podobają, mi zresztą też :tak: W tak dużym komplecie opłaca sie kupować niż wszystko oddzielnie.
My to mamy fajnie ztym wyborem.Gorzej miały nasze mamy które kupowały to co było,ale pewnie też były szczęśliwe :-)

reklama
dziewczyny od dwóch dni mam dziwne bóle w dole brzucha ale dzieje się tak tylko przy chodzeniu tylko takim dłuższym np. na spacerze:confused: dzwoniłam do gina ale powiedziała że jak będzie tak dłużej to położy mnie na 3 dni do szpitala:szok: :szok: :szok: na obserwacje:baffled: :baffled: :baffled: tylko ciekawe chyba będe spacerować po korytarzu w tą i z powrotem:confused: :confused: :confused:

druga moja dolegliwość przydażyła się o 4 w nocy obudził mnie silny skurcz w łydce:szok: tak mnie bolało:wściekła/y: że aż obudziłam męża żeby mi wymasował łydeczkę:laugh2:

roksi, moze od przemeczenia cie boli?
mnie wczoraj rozbolal, bo szalona nabralam zakupow, a potem nie moglam dojsc, az sie lekko przestraszylam :szok: tylko czekalam na ruchy dzidzi i biegalam do kibelka czy czasem nie plamie...na szczescie plamien brak, ruchy dzidzi sa, a brzuch nie boli :tak:
za to tak jak u ciebie miloku doszly wczoraj bole wiazadel - rozciagalo sie i nawet nadal bola :happy:

roksi, jesli zas chodzi o skurcze lydek - bierzesz magnez z potasem?? to zapobiega takim akcjom - ja biore na to aspargin :happy:

Już znalazłam ceny pościeli na stronach producenta...tanie nie są :(....

Agutek a jak chcesz obejrzeć na żywo to jest lista sklepów z Wawy, które ją sprzedają (bo Ty chyba z Wawy lub okolicy jesteś, chyba, że mi się coś pokręciło...)

no niestety tanie nie sa, ale jednoczesnie sa bardzo oryginalne, takie inne niz wszystkie...nie sa takie "przerysowane"...nie maja tysiaca wzorkow na sobie itp. ;-) dlatego tak bardzo mi sie spodobaly :tak:
a do W-wy niestety ma, jakies 350 km ....

A ja na allegro też oglądałm i widziałam 10-częściowe za 195 zł,a 6-cio częściowe 95 zł- poszewka na poduszke i kołderkę + wypełnienie+ ochraniacz+falbanka lub przybornik

ale to chyba inna posciel prawda?? nie ta, o ktorej mowimy z debiutantka :-p

# 10-el POŚCIEL 100x135 DLA WYMAGAJĄCYCH # (143191339) - Aukcje internetowe Allegro ja chyba kupię tą pościel a drugą zminę kupię w sklepie no chyba że ta z allegro będzie tak rewelacyjna to zamówie jeszcze jedną:-)

roksi, ladne... :-)
zreszta wszystkie dla maluszkow sa ladne :happy:
a chcesz tak duzo elementow miec?

ja jeszcze z 3 tygodnie temu robiłam długie trasy i nic mi nie było
a ok kilku dni przejdę kawałek a potem wszystko mnie boli :-(

szkoda, bo myslalam ze bede aktywna do samego konca... a moze to tylko taki chwilowy kryzys :confused::-p

dlugie spacerki juz nie sa dla mnie
ale co tam... jeszcze powalcze na siłce :tak:

z witamin jem prenetal i nie wiem co to skurcze ;-)
...jeszcze :eek::-D

a ja wcinam banany ,pomidory i buraki:tak: :tak: :tak:
Narazie mnie nie zlapaly wiec dalej bede:tak: wcinala . dodaje jeszcze do mojej diety szpinak .tez podobno zdrowy:tak: :tak:

Dziewczyny u mni eteraz gorzej z samopoczuciem:-( .dola mam strasznego. czuje si ejak slon i w lustro nie moge patrezc, a im bardziej sie tak czuje tym bardziej nie chce mi sie nic ze soba robic.:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
Wczoraj wyszlam z wanny i sie poryczalam , bo smarowlam sie balsamem i pelno tych rozstepowi i wielki brzuch i grube nogi i dupa:no: :no: :no: :no:

Bylismy u znajomych wczoraj i mama rocznego chlopczyka mowila ze w takim tyg jak ja to ona juz stop swoich nie widziala i jak slon wygladala.Ale oni wszystcy sciemniaja ja to sie jak slon czuje i wygladam.juz tak bardzo bym chciala zeby to byl juz koniec :tak: :tak: A tek koncowki boje si enajbardziej . chyba z domu nie wyjde :-( :-( :-( :-(

Poszlismy na spacer do parku zeby popraic humor (bo to juz tak od paru dni)i porobic zdjecia ladne . I co moze na 2 ladnie wygladam,tzn wzglednie.a na reszcie jak slon.Cala nasza wyprawa odniosla odwrotny efekt.:-( :-( :-( :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

oj matrencja wy to maci edopiero przekichane . od 8 tygodnia bidule.my dopiero od 20 a maz juz odemnie ucieka.:szok: :-D :-D :-D

Znowu chyba sie zaczyna , nie sypiam w nocy a nad ranem oka otworzyc nei moge.:no: :no: mam nadz:no: ieje ze to nie bedzie tak juz do konca bo zbzikuje:szok: :szok: :szok:

Mel twoja mala jeszcze mleko w nocy pije:szok: :szok: :szok:
A myslalam ze dzieci juz tak kolo 8 mieisaca przestaja

Teraz to bedziesz musiala jakos dostosowac godziny budzenia sie obojgu maluchow , bo i naczej to cala noc nie twoja:tak: :tak:

reklama
oj miloku, nie lam sie:-)przeciez to naturalne, ze przybywa i ze rozstepy i tak dalej:tak:a powinnas sie cieszyc, bo widac, ze malenstwo nosisz pod serduszkiem, a ja jak nie wyeksponuje brzucha to nawet nie widac zebym w ciazy byla, co mnie strasznie wkurza:wściekła/y:a na zdjeciach ostatnich pieknie wygladasz, bardzo promiennie i radosnie:-)

Do góry