reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o tym co nas gryzie,raduje ...czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym!!!

ja zato mam termin na 16 kwietnia, ale licze na to,z e zaczne rodzic w sobote, zeby M byl w domu ;-)
a jak bede sama to wogole nie wiem co to bedzie, jeszcze za duzo nie czytalam o objawach porodu, ale torbe to byl chciala miec gotowa jakis miesiac wczesniej, tak na wszelki wypadek.

reklama
ja też ciągle sama w domciu i jakby mnie coś złapało to nie mogę liczyć na męża bo daleko pracuje i chyba szybciej karetka by przyjechała;-) bliżej terminu poprostu pojadę chyba do siostry a od niej nawet taksówką do szpitala jak mnie chwyci...ale to jeszcze kawał czasu to zobaczymy:-)

Dziewczyny nie martwice się, przecież I etap porodu trwa naprawdę kilka godzin. Od momentu poczucia pierwszych skurczy mamy sporo czasu na dotarcie do szpitala. Wydaje mi się że porody w taksówkach to zdarzają się tylko w amerykańskich filmach ;-).

a ja tak z innej bajki- rozpoczelam ten watek gratulacjami dla jednej z moich kolezanek Ani a wczoraj nastepna kolezanka urodzila corcie!GRATULUJE!!! z naszej trojki zostalam jeszcze ja,juz nie moge sie doczekac:-) :-) :-) jak sie uda to wkleje fotke Ani dzidzi juz dwumiesiecznej.ale ten czas leci:tak: :tak:

Szmina - piękna zdjęcie - pogratuluj rodzicom.

Wiem że wkleiłaś je w dobrej wierze i że nikomu z nas nie przyszłoby nawet do głowy doszukiwać się tych zdjęciach treści erotycznych, ale jest tu na forum wiele tematów z prośbami o nie wklejanie zdjęć nagich dzieci - Powód! - wiele mam znajdowało zdjęcia swoich pociech na stronach pedofilskich.

Myślę że żadna z nas nie chciałaby zobaczyć swojego dziecka w jakimś zboczonym fotomontażu - DLATEGO PROSZĘ O ROZWAGĘ W UMIESZCZANIU ZDJĘĆ NA NASZYM FORUM.

Dziewczyny jak to jest z tym twardniejacym brzuszkiem? Kiedy powinnam juz brac nospe a kiedy to jest ok, ze sie sie napina? Zaobserwowalyscie u sibie ile razy twardnieje i na jak dlugo?
Czy ktoras z was miala robione badanie na cytomeglaje?

Wlasnie, wlasnie - NICZKA -teraz myslalam o tym samym i chcialam tez o to zapytac. Zauwazylam ze mi brzucho twardnieje coraz czesciej.....szczegolnie wczoraj.....nawet ze 2 razy w ciagu godziny :szok: Tylko ja no-spy na to nie biore. Czytalam, ze to skurcze Braxtona-Hicksa - przygotowujace do porodu...Tylko czy To nie za czesto jakos? Tak mysle, ze zaczne je liczyc i zapisywac zeby dokladnie lekarzowi powiedziec.

A badanie na Cytomegalie mialam juz robione ze 2-3 razy....nawet teraz ostatnio-w zeszlym tygodniu.

a na ta cytomegalie, to panstwowo czy prywatnie? Ja wogole nie mialam robionych , a to przeciez moze bardzo zagrazac dzidziulkowi.... na dodatek znajoma wlasnie sie okazalo sie ze ma ,a to przeciez przenosi sie droga kroplekowa... musze koniecznie z lekarzem pogadac o tym.
Ja mialam brac no spe forte bo miala ciagle napiety brzucho zanim poszlam na zwolnienie, a teraz sie zastanawiam jak to jest "normlanie". generalnie jakos tez wczoraj mialam napiety, wzielam zwykla no spe i lezakowalam i chyba przeszlo, ale nie skupilam sie na tym jak dlugo trwalo. tez bede zapisywac, wizyte u gina mam w piatek.

reklama
mi tez twardnieje brzuch kilka razy w ciągu dnia. nie biore nospy bo to podobno normalny objaw. a poza tym nie jest to jakos strasznie uciazliwe. dziwne uczucie po prostu.

badanie na cytomegalie mialam na poczatku ciazy. z tego co wiem to pod koniec ciazy tez robi sie takie badanie

Do góry