reklama
Hi Hi to jednak ja bylam z Was najmniejsza.....mialam 51 cm i 2350 g - z tym ze ja bylam wczesniakiem.....
Ale to jeszcze nic...moj M urodzil sie w 9 m-cu, normalna donoszona ciaza, a mial 49 cm i jakos 3250 g....
Ale to jeszcze nic...moj M urodzil sie w 9 m-cu, normalna donoszona ciaza, a mial 49 cm i jakos 3250 g....
M
m_ktosia
Gość
a wiecie u mnie to sa wogole inne zwyczaje, nie bylam ani razu badana jak to sie nazywa, palpacyjnie, a jak mi pobierala babka wymaz przez pochwe bo mnie sie jakies bakterie niebezpieczne pojawily w moczu, to mnie pozakrywali kocykiem zeby bron boze nie spojrzec na moja piekna i wogole nie maja fotela ginekologicznego tylko wszystko na lezance, i zawsze badanko przez usg, ale tu jest naprawde nowoczesny kraj i to wcale nie ze zacofanie. takze moze sie nie przejmujcie tym co ci lekarze wypisuja w tych ksiazeczkach, wrzuccie na relaks i jak cos to zadawac jak najwiecej pytan ginowi, zarabia na nas kase to niech sie wysili bardziej i nie wypusci nas z gabinetu dopoki nie jestesmy spokojne....mi sie wydaje ze grunt to znalezc takiego doktora ktoremu mozna zaufac i wtedy jak mowi ze jest dobrze to nie trzeba sie zastanawiac tylko wrzucic na luz:-)
M
m_ktosia
Gość
a wyzalic sie wam musze bo kurna no dostalo misie, no!!!
no mandacik mi wlepili za zle parkowanie
no jak mozna kobiecie ciezarnej
i szesc dyszek w plecy
ale jeszcze nie zaplacilam i bede sie ociagac;-) udam ze nie zauwazylam tego bileciku, a potem zwieje z tego kraju hihi, dobry pomysl?
no mandacik mi wlepili za zle parkowanie
no jak mozna kobiecie ciezarnej
i szesc dyszek w plecy
ale jeszcze nie zaplacilam i bede sie ociagac;-) udam ze nie zauwazylam tego bileciku, a potem zwieje z tego kraju hihi, dobry pomysl?
ANULA a ja to nawiet nie wiem jakie miałam wymiary (czy co to tam oni określają) bo mi lekarz nie powiedział, a ja z tego wszystkiego to sie nie spytałam. A tak w sumie to przeciez powinien powiedziec (a co najlepsze, ze byłam u dwóch kazdy potwierdził, ze się skraca, a zaden nie powiedział ile i jak:sick: ).
Dziwne to wszystko. Jak nie zadasz im 100 pytan do...... to nic sie wiedziec nie będzie.
Dziwne to wszystko. Jak nie zadasz im 100 pytan do...... to nic sie wiedziec nie będzie.
Dziewczyny, ja dzisiaj mialam wizyte u mojego lekarza i przy okazji zapytalam sie jak to jest z tą szyjką i wysokoscia dna macicy i z wpisywaniem tego do karty ciąży....No i powiedział mi ze zawsze sprawdza, no i ze u mnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. A gdyby cos bylo nie tak, to napewno zanotuje....:-)
A najlepsze jest to, ze stwierdzil dzisiaj, po badaniu dna macicy wlasnie, ze bardziej prawdopodobny jak dla niego jest termin 17.04 (jak wynika z 1 USG), a nie 24.04 (jak wynika z USG 2) - i wpisal mi w karcie ze dzisiaj to 28 tydzien......juz nie wiem wg czego mam to liczyc...:-) , zaraz pomiesza mi sie wszystko i nie bede wiedziala jak dlugo jestem w ciazy.... Moze powinnam sobie zmienic suwaczek....
A najlepsze jest to, ze stwierdzil dzisiaj, po badaniu dna macicy wlasnie, ze bardziej prawdopodobny jak dla niego jest termin 17.04 (jak wynika z 1 USG), a nie 24.04 (jak wynika z USG 2) - i wpisal mi w karcie ze dzisiaj to 28 tydzien......juz nie wiem wg czego mam to liczyc...:-) , zaraz pomiesza mi sie wszystko i nie bede wiedziala jak dlugo jestem w ciazy.... Moze powinnam sobie zmienic suwaczek....
reklama
sami
Fanka BB :)
Aneta23 ja też mam dno macicy wyżej niż powinnam mieć, np. jak byłam w 22 tygodniu ciązy to macica powinna byłabyć na wysokości pępka a była wysoko nad nim i mi wtedy powiedział, że mam na wysokości 28 tygodnia a byłam wtedy dopiero w 22 tygodniu. I powiedział mi że to przez to, że mam łożysko na przedniej ściance
A ostatnio (na początku stycznia) poszłam sobie do innego gina prywatnie to też mi powiedział, że mam tąmacice wyżej i że łożysko na przedniej ściance ale że jest wyżej to dlatego, że mam dużo wód płodowych
W poniedziałek mam wizyte to zobacze co mi znowu powie.
A według usg to mi od początku ciązy wychodzi zawsze że dzidzia jest o tydzień większa
A ostatnio (na początku stycznia) poszłam sobie do innego gina prywatnie to też mi powiedział, że mam tąmacice wyżej i że łożysko na przedniej ściance ale że jest wyżej to dlatego, że mam dużo wód płodowych
W poniedziałek mam wizyte to zobacze co mi znowu powie.
A według usg to mi od początku ciązy wychodzi zawsze że dzidzia jest o tydzień większa
Podziel się: