reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

o tym co nas gryzie,raduje ...czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym!!!

dokładnie jest u mnie tak 1,5-0,5-0 tak było 1,5 tygodnia temu ... a wcześniej to w ciągu tygodnia skróciła się o 0,5cm ...więc strasznie szybko :eek:

reklama
Hi Hi to jednak ja bylam z Was najmniejsza.....mialam 51 cm i 2350 g - z tym ze ja bylam wczesniakiem.....
Ale to jeszcze nic...moj M urodzil sie w 9 m-cu, normalna donoszona ciaza, a mial 49 cm i jakos 3250 g....:-D

a wiecie u mnie to sa wogole inne zwyczaje, nie bylam ani razu badana jak to sie nazywa, palpacyjnie, a jak mi pobierala babka wymaz przez pochwe bo mnie sie jakies bakterie niebezpieczne pojawily w moczu, to mnie pozakrywali kocykiem zeby bron boze nie spojrzec na moja piekna i wogole nie maja fotela ginekologicznego tylko wszystko na lezance, i zawsze badanko przez usg, ale tu jest naprawde nowoczesny kraj i to wcale nie ze zacofanie. takze moze sie nie przejmujcie tym co ci lekarze wypisuja w tych ksiazeczkach, wrzuccie na relaks i jak cos to zadawac jak najwiecej pytan ginowi, zarabia na nas kase to niech sie wysili bardziej i nie wypusci nas z gabinetu dopoki nie jestesmy spokojne....mi sie wydaje ze grunt to znalezc takiego doktora ktoremu mozna zaufac i wtedy jak mowi ze jest dobrze to nie trzeba sie zastanawiac tylko wrzucic na luz:-)

a wyzalic sie wam musze bo kurna no dostalo misie, no!!!
no mandacik mi wlepili za zle parkowanie:wściekła/y:
no jak mozna kobiecie ciezarnej:no:
i szesc dyszek w plecy:baffled:
ale jeszcze nie zaplacilam i bede sie ociagac;-) udam ze nie zauwazylam tego bileciku, a potem zwieje z tego kraju :dry: hihi, dobry pomysl?

Hmm ja tez nic na ten temat nie mam wpisane mimo, ze niby mi się szyjka skróciła i, że mam lezec bo inaczej grozi mi poród.
A to dziwne jest bo przeciez to chyba poważna przypadłośc i ani słowa na ten temat :baffled: :confused:

Ja byłam przekonana że wam wpisują w karte ciąży coś takiego,jakoś tak dziwnie że nie :baffled: ...
MONA mi się też szyjka skraca dlatego pytam jak jest u was ... ja na ostatniej wizycie miałam 1,5-0,5-0 :eek:

ANULA a ja to nawiet nie wiem jakie miałam wymiary (czy co to tam oni określają) bo mi lekarz nie powiedział, a ja z tego wszystkiego to sie nie spytałam. A tak w sumie to przeciez powinien powiedziec (a co najlepsze, ze byłam u dwóch kazdy potwierdził, ze się skraca, a zaden nie powiedział ile i jak:sick: ).
Dziwne to wszystko. Jak nie zadasz im 100 pytan do...... to nic sie wiedziec nie będzie.

Dziewczyny, ja dzisiaj mialam wizyte u mojego lekarza i przy okazji zapytalam sie jak to jest z tą szyjką i wysokoscia dna macicy i z wpisywaniem tego do karty ciąży....No i powiedział mi ze zawsze sprawdza, no i ze u mnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. A gdyby cos bylo nie tak, to napewno zanotuje....:-)

A najlepsze jest to, ze stwierdzil dzisiaj, po badaniu dna macicy wlasnie, ze bardziej prawdopodobny jak dla niego jest termin 17.04 (jak wynika z 1 USG), a nie 24.04 (jak wynika z USG 2) - i wpisal mi w karcie ze dzisiaj to 28 tydzien......juz nie wiem wg czego mam to liczyc...:-) , zaraz pomiesza mi sie wszystko i nie bede wiedziala jak dlugo jestem w ciazy....:-D Moze powinnam sobie zmienic suwaczek....:-D

reklama
Aneta23 ja też mam dno macicy wyżej niż powinnam mieć, np. jak byłam w 22 tygodniu ciązy to macica powinna byłabyć na wysokości pępka a była wysoko nad nim i mi wtedy powiedział, że mam na wysokości 28 tygodnia a byłam wtedy dopiero w 22 tygodniu. I powiedział mi że to przez to, że mam łożysko na przedniej ściance :baffled:
A ostatnio (na początku stycznia) poszłam sobie do innego gina prywatnie to też mi powiedział, że mam tąmacice wyżej i że łożysko na przedniej ściance ale że jest wyżej to dlatego, że mam dużo wód płodowych :confused:
W poniedziałek mam wizyte to zobacze co mi znowu powie.
A według usg to mi od początku ciązy wychodzi zawsze że dzidzia jest o tydzień większa :tak:

Do góry