reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

o tym co nas gryzie,raduje ...czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym!!!

ja zato mam termin na 16 kwietnia, ale licze na to,z e zaczne rodzic w sobote, zeby M byl w domu ;-)
a jak bede sama to wogole nie wiem co to bedzie, jeszcze za duzo nie czytalam o objawach porodu, ale torbe to byl chciala miec gotowa jakis miesiac wczesniej, tak na wszelki wypadek.

reklama
ja też ciągle sama w domciu i jakby mnie coś złapało to nie mogę liczyć na męża bo daleko pracuje i chyba szybciej karetka by przyjechała;-) bliżej terminu poprostu pojadę chyba do siostry a od niej nawet taksówką do szpitala jak mnie chwyci...ale to jeszcze kawał czasu to zobaczymy:-)

Dziewczyny nie martwice się, przecież I etap porodu trwa naprawdę kilka godzin. Od momentu poczucia pierwszych skurczy mamy sporo czasu na dotarcie do szpitala. Wydaje mi się że porody w taksówkach to zdarzają się tylko w amerykańskich filmach ;-).

a ja tak z innej bajki- rozpoczelam ten watek gratulacjami dla jednej z moich kolezanek Ani a wczoraj nastepna kolezanka urodzila corcie!GRATULUJE!!! z naszej trojki zostalam jeszcze ja,juz nie moge sie doczekac:-) :-) :-) jak sie uda to wkleje fotke Ani dzidzi juz dwumiesiecznej.ale ten czas leci:tak: :tak:

Szmina - piękna zdjęcie - pogratuluj rodzicom.

Wiem że wkleiłaś je w dobrej wierze i że nikomu z nas nie przyszłoby nawet do głowy doszukiwać się tych zdjęciach treści erotycznych, ale jest tu na forum wiele tematów z prośbami o nie wklejanie zdjęć nagich dzieci - Powód! - wiele mam znajdowało zdjęcia swoich pociech na stronach pedofilskich.

Myślę że żadna z nas nie chciałaby zobaczyć swojego dziecka w jakimś zboczonym fotomontażu - DLATEGO PROSZĘ O ROZWAGĘ W UMIESZCZANIU ZDJĘĆ NA NASZYM FORUM.

Dziewczyny jak to jest z tym twardniejacym brzuszkiem? Kiedy powinnam juz brac nospe a kiedy to jest ok, ze sie sie napina? Zaobserwowalyscie u sibie ile razy twardnieje i na jak dlugo?
Czy ktoras z was miala robione badanie na cytomeglaje?

Wlasnie, wlasnie - NICZKA -teraz myslalam o tym samym i chcialam tez o to zapytac. Zauwazylam ze mi brzucho twardnieje coraz czesciej.....szczegolnie wczoraj.....nawet ze 2 razy w ciagu godziny :szok: Tylko ja no-spy na to nie biore. Czytalam, ze to skurcze Braxtona-Hicksa - przygotowujace do porodu...Tylko czy To nie za czesto jakos? Tak mysle, ze zaczne je liczyc i zapisywac zeby dokladnie lekarzowi powiedziec.

A badanie na Cytomegalie mialam juz robione ze 2-3 razy....nawet teraz ostatnio-w zeszlym tygodniu.

a na ta cytomegalie, to panstwowo czy prywatnie? Ja wogole nie mialam robionych , a to przeciez moze bardzo zagrazac dzidziulkowi.... na dodatek znajoma wlasnie sie okazalo sie ze ma ,a to przeciez przenosi sie droga kroplekowa... musze koniecznie z lekarzem pogadac o tym.
Ja mialam brac no spe forte bo miala ciagle napiety brzucho zanim poszlam na zwolnienie, a teraz sie zastanawiam jak to jest "normlanie". generalnie jakos tez wczoraj mialam napiety, wzielam zwykla no spe i lezakowalam i chyba przeszlo, ale nie skupilam sie na tym jak dlugo trwalo. tez bede zapisywac, wizyte u gina mam w piatek.

reklama
mi tez twardnieje brzuch kilka razy w ciągu dnia. nie biore nospy bo to podobno normalny objaw. a poza tym nie jest to jakos strasznie uciazliwe. dziwne uczucie po prostu.

badanie na cytomegalie mialam na poczatku ciazy. z tego co wiem to pod koniec ciazy tez robi sie takie badanie

Do góry