reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

asiulka to jak tylko czujesz ze nadchodzi skurcz, albo juz zlapal to przyciagnij palce stop do siebie, noge miej wyprostowana, duzo lepsze niz masaz, po masazu ja czasem caly dzien chodzic nie moglam, a od kiedy lekarz zdradzil mi ten sposob to czasem skurczu nawet nie poczuje za mocno

reklama
Choliba, a mnie przy chodzeniu ciągnie od pachwin. Coś mi się wydaje, że będę chodzić jak kaczuszka.

Co do skurczy łydek - zawsze mnie łapały jak się przeciągałam, ale nauczyłam się to robić z zadartymi stopami i odpukać już nie łapią.

wypróbuje :) mnie skurcze w nocy łapią podczas snu, a później cały dzień je czuję i ciężko trochę chodzić,
a co do chodzenia jak kaczuszka to ja już prawie tak chodze :p

ja też miałam skurcze łydek, ale odkąd zaczęłam brać magnez (magneB6) 3xdziennie - zgodnie z zaleceniem lekarza, to nie miałam ani razu

pomarudze trochę , bo ostatnio jakaś taka obolała jestem , każdy wiekszy wysiłek to brzuch jak kamień, jakieś regularne - na szczęście rzadkie skurcze, niemożność spania - juz nie wiem w jakiej pozycji, bo w kazdej coś nie tak - a do tego od dwóch dni skurcze łydek w nocy - biedny mężuś, bo go budzę do rozmasunku :)

wczoraj mnie pocieszył , że jeszcze max miesiąc ten brzuch pobolewać będzie , a potem to juz tylko bóle krocza i ewentualnie piersi...:(

myślę, że musze zwiększyć magnez - brałam przedtem prenatal complex, a teraz przerzuciłam się na feminatal (femibion) - i doczytałam , że tam chyba w ogóle nie ma magnezu, więc może to stąd sie wzięło?

jaki w sumie magnez polecie w ciąży, bo mnie po asmagu i np slowmag bolał żołądek, więc ewentualnie popijam zdrowit...już sama nie wiem...wizyte mam dopiero na 12.01- ale prędzej chcę porodówki poodwiedzac, to może położne podpytam, bo przeciez na pójde priv do jakiegoś gina tylko po to ,żeby mi magnez zapisał...

Vikiigus, najlepiej się wchłania Magne B6, tak zresztą zalecił mi ordynator w szpitalu, powiem Ci, że dzięki tym tabl. nie mam skurczy!:tak::tak:, u mnie kosztuje ok 16-17 zł, są jakieś tańsze tabl. z magnezem ale czy takie skuteczne?hmmm
Ja biorę 3x dziennie po 2 tabletki.
pozdrawiam

ja przedtem brałam Magnesium B6 i skurczy nie miałam, teraz biorę Laktomag b6, ale tydzień jakiś nie brałam, więc może stąd te skurcze, co do Prenatal Complex to brałam na początku ciąży, około 5 miesiąca odstawiłam sama bo po nim zwracałam i nie brałam odtąd żadnych witamin dla ciężarnych, wiem wiem, samowolka może mi aby zaszkodzić ale ja się źle czuję po takich pigułach witaminowych ;/ sama sobie dostarczam witamin z owoców i warzyw, po prostu zdrowo się odżywiam

prawie zdrowo bo nie mogę się oprzeć coca-coli, i piję skandaliczne ilości tego

Ech, no to jak się nam na żale wzięło, to ja też się pożalę :( szczególnie, że mam za sobą kolejną, nieprzespaną noc i jestem wrakiem człowieka. Jestem ostro przeziębiona i to już psuje mi nerwy, a do tego puchną stopy i palce u rąk, łapią skurcze w łydkach i odpada kręgosłup. I jeszcze może bym to wszystko jakoś znośna, bo ja raczej staram się nie narzekać i zawsze znaleźć pozytywy, gdyby nie fakt, że do tego wszystkiego w ogóle nie mogę się dogadać z M. Wiem, że i on się boi nowej sytuacji, do tego strasznie dużo pracuje, ale czasami mam już tak go dość, że aż... Nie wiem czy to moje hormony czy jego charakter, ale ostatnio w ogóle nie możemy się dogadać ;( To chyba najbardziej mnie boli i stresuje :(

ja przedtem brałam Magnesium B6 i skurczy nie miałam, teraz biorę Laktomag b6, ale tydzień jakiś nie brałam, więc może stąd te skurcze, co do Prenatal Complex to brałam na początku ciąży, około 5 miesiąca odstawiłam sama bo po nim zwracałam i nie brałam odtąd żadnych witamin dla ciężarnych, wiem wiem, samowolka może mi aby zaszkodzić ale ja się źle czuję po takich pigułach witaminowych ;/ sama sobie dostarczam witamin z owoców i warzyw, po prostu zdrowo się odżywiam

prawie zdrowo bo nie mogę się oprzeć coca-coli, i piję skandaliczne ilości tego

hmmm a mi gin ze względu na wymioty odradził brać witamin, i tak do 5-6 m-ca miałam, powiedziała, że witaminy mogą nasilić ten objaw i lepiej zrezygnować i owocami i warzywami nadrabiać. Dopiero potem gdy zaczeły spadać wyniki powiedziała, że to już taki czas i że teraz można spokojnie brać witaminki, wzystko jedno jakie wybiorę oby dla kobiet w ciązy i najlepiej by je przyjmować rano jeszcze przed posiłkiem wtedy najlepiej się wchłoną...

reklama
a ja gin nic nie mówiłam, że odstawiłam witaminy w tabletkach na moje wyniki nie mówi nic bo cały czas dobre są,
hehe :) udaje mi się nadrabiać owocami i warzywami :)

Do góry