reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

Ligotka,
tak jest wiadomo że czekają nas te trudne momenty...ale pomyśl ile będzie tych cudownych!!! na samą myśl o słodkich buziakach moich kruszynek robi mi się lepiej, lubię też pooglądać fotki bobasów tu na forum, no coś wspaniałego!!!
wiesz tyle kobiet rodziło i rodzi, miało problemy i ma problemy czy w trakcie ciąży czy po ale to MY mamy to szczęście rodzić MY mamy ten przywilej, a dlaczego? Bo jesteśmy silniejsze, damy rade wszystkim przeciwnością losu:tak::tak:
Już kiedyś pisałam że tata bliźniaków zostawił nas w 6-tym mies ciąży, teraz pisze smsa raz na 1 lub 1,5 mies!!!
ale wiesz co? nie martwię się tym (płakałam po tym zdarzeniu 1 dzień i wystarczy), nawet jakoś przywykłam do tej mysli i sytuacji że będę sama, tzn. pomogą mi rodzice ale w tym sensie że nie będzie przy mnie faceta, żeby wózek znieść, do apteki w nocy podjechać, czy do sklepu...
no cóż taki scenariusz mojego życia, i nie piszę o tym żeby się użalać bo jestem szczęśliwa!!!mam dwa bobasy w brzuszku i to jest to!!!ciąża to najlepsze co może nam się przydarzyć, tak o tym proszę myśleć!!!!!!
a wszystko inne się ułoży, bo musi i już!!!!
buziaki:-):-)

reklama
Chciałam zapytać jak u Was ze spaniem? Wysypiacie się w nocy?
Ja wstaje po kilka razy, kręcę się i nie mogę zasnąć.
Od pewnego czasu przeszkadzają mi stopy, a mianowicie jak tylko się położe strasznie mnie pieką ( nie mam problemu z opuchlizną ani cukrem - wynik oki jest) a ostatnio i ręce dłonie zaczęły mnie piec. W ciagu dnia jest wszystko oki a stopy z reguły zawsze miałam zimne i musiałam je rozgrzewać.
Macie podobne doświadczenia?

ja ostatnie 2 noce przesypiałam bez problemu, nawet do toalety sie nie budziłam, ale tak ogólnie to budziłam się w nocy i spać nie mogłam, gotowałam sobie kapuśniak o 3 w nocy, albo na gg siedziałam, nie umiałam spać i strasznie ciężko mi się przewraca z boku na bok, brzuch mnie ostatnio boli, dziś w nocy miałam chyba skurcz, od 3 do 7 spałam troszkę aby ;/

U mnie ze spaniem spoko jeśli chodzi o młodsze, ale to starsze nie daje mi spać. Ja wstaję koło 6 na siusiu albo jak synek przychodzi do nas do łózka, czasem przesypiam cała noc. U mnie największy problem to ostatnio synek, który nawet koło 3 w nocy do nas przychodzi i mnie czasem kopie po brzuchu, a mała oddaje, tak więc jestem skopana zarówno od środka jak i z zewnątrz. Jeszcze się mała nie urodziła, a już się tłuką...

Ja kładę się po 22-giej czasem jak się zapatrzę na dobry film to po 23-ciej, wstaję w nocy dwa razy na siusiu, mam wtedy taki twardy brzusio, ciężko się jest podnieść ale jakoś daję radę:-), czasem też mnie tak stopy rwią w nocy że nie wiem jak je układać, aaaa i koniecznie między nogi wkładam poduszkę, wygodniej się śpi, lepiej.:tak::-)
Tak od miesiąca puchną mi nogi-kostki i rano jak wstaję mam baaardzo opuchnięte palce u rąk, jak parówki:-D:szok:
Co jeszcze, hmmm
zgaga to po pierwsze!
i krew z dziąseł !!!masakra!, jak wstaję w nocy to muszę popłukać usta płynem lub pastą bo mam pełno krwi w buzi, no fuj:wściekła/y::-(, także chyba zgaga i dziąsła dokuczają mi najbardziej:tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
też mi tak dziąsła krwawią, ale tylko przy szczotkowaniu, zgaga to jest czasem nie do wytrzymania.
aaaaa i mnie jeszcze skurcze w łydkach łapią że się budzę z krzykiem, budzi się mąż i szybko mi masuje łydki

Do góry