reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

Co do bólów kręgosłupa to miałam w pierwszym trymestrze przeokropne. Martwiłam się co będzie dalej i kupiłam na wszelki wypadek Senmatę, nie wiem czy to przypadek, ale bóle kręgosłupa minęły. Jednakże mogły być związane z tyłozgięciem macicy - może się naprostowała :) Tak czy siak senmata u mnie się sprawdza teraz mi pomaga się ułożyć natomiast wydatek niemały. Znalazłam podobny produkt w motherhood.

Jeśli chodzi o skurcze i bóle brzucha to niestety dokuczają mi przez całą ciążę. Nospa pomaga na brzuch. Na łydki pomaga (właściwie mnie w 100% Asmag).

Stresują mnie te napięcia brzucha i za dużo nie pochodzę wszystko na raty robię.

Dobrze że zakupy dla dzieci można i opłaca się robić przez neta :)

Pozdrawiam

reklama
To ja chyba wzorowo przechodze ciaze :-) oprocz pierwszych 3 miesiecy...nie czuje zadnych skorczy macicy ani lydek, kregoslup tez mnie nie boli (moze czasem jak dlugo stoje i za duzo zjem to mnie troszke boli ale jak usiade to jest ok), mdlosci tez juz nie mam, zgagi w zyciu nie mialam :) przeziebiona tez nie bylam, tylko sie cieszyc...mam nadzieje ze tak zostanie ;-)

Sunshine to tylko pozazdroscić. Ja też w pierwszej ciąży miałam jak ty, do końca 8-mego miesiąca idealnie, potem czasem tylko złapał mnie skurcz łydki czy bezbolesne skurcze macicy, nie miałam zgagi, nawet nie wiedziałam co to takiego, a teraz od kilku dni masakra. Mówią, że jak mama ma zgagę, to dzidziuś ma długie włoski, ale ja w to nie wierzę, moja siostra miała zgagę, a urodziła łysolka.

Ostatnia edycja:
To ja chyba wzorowo przechodze ciaze :-) oprocz pierwszych 3 miesiecy...nie czuje zadnych skorczy macicy ani lydek, kregoslup tez mnie nie boli (moze czasem jak dlugo stoje i za duzo zjem to mnie troszke boli ale jak usiade to jest ok), mdlosci tez juz nie mam, zgagi w zyciu nie mialam :) przeziebiona tez nie bylam, tylko sie cieszyc...mam nadzieje ze tak zostanie ;-)

to u mnie tak calutka ciaza
od czasu do czasu cos tam zakuje czy za boli ale to takie male ze nawet nie zwracam uwagi, czesciej mi biodro dokucza
wsumie dalej jestem w szoku, oby tak do konca
a ze jeszcze zgagi nie mialam to nie wiem jak to mozliwe

nic tylko sie cieszyc i miec nadzieje ze tak zostanie jeszcze te 10 tyg

cieszcie się dziewczyny więc i korzystajcie z tego, że się dobrze czujecie :)
ja ostatnio stwierdziłam, że ta ciąża trwa zdecydowanie za długo, szczerze powiedziawszy już mam jej dosyć i tylko mała wierzgająca istotka podtrzymuje mnie na duchu :)

Zgadzam się :) Za długo :) Szczególnie, że w te zimowe, mroźne wieczory marzy mi się pyszne grzane winko z goździkami, pomarańczem itd. itp. w ulubionej knajpce na Starym Mieście :) Ech :)

taaaaa ja tez marze o grzanym winku! I o małej w łóżeczku, jak juz mamy jej pokoj skonczony, wozek jest, ciuszki i rzeczy sa, to tym bardziej nie potrafie sie doczekac, juz nawet dni odliczam, jeszcze 72!!!

O tak grzane winko lub piwko, zdecydowanie. Zima zima wiadomo ze dopadnie, ale tego sniegu troche za duzo, i jeszcze (nie wiem jak u was ale u mnie sniegu mnóstwo i nie odśnieżone chodniki) strach wyjsc zeby sie nie przewrócić :( A noi kapiel, gorąca z mnóstwem piany, taka dluuugaaa by sie przydała a tez nie można. Ale jeszcze troszke dziewczynki, zleci szybko :) Ja juz tez szaleje z zakupami i tez sie nie moge doczekac. A propo, smarujecie sobie kobietki juz brodawki?????? Pozdrawiam

reklama
A propo samopoczucia to ja sie dzis niezle zdolowalam, spotkalam sie z dwoma kolezankami - jedna urodzila poltorej miesiaca temu, druga trzy tygodnie, o matko te to dopiero narzekaja, a ze nie wyspane chodza, czasu nie ma zeby sie umyc, ubrac, zjesc, a ze dzieci placza, no i ze ciaza to byl taki wspanialy okres :/ sie tak po dwoch godzinach nasluchiwania lekko przerazilam :D ja nie chce byc taka narzekajaca mama :(

Do góry