reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Ja juz zaczełam poczynania do przestania karmienia.Karmię Roberta w sumie tylko w nocy obudzi się moze ze 3 razy smoczkiem nuiestety oszukać" jeszcze " się nie daje.Karmię już tylko jedną piersią rano staram się nie karmić juz.Dawidowa ja poranne karmienie cycm zastępuję kaszką na mleku modyfikowanym.Myslę że jeszcze z tydzień i koniec cyca,chociaż córkę karmiłam 2 LATA!!!

reklama
Gumecko Szymek jadł Danonki morelowe i bardzo mu smakowały, ostatnio jadł też morelowego Bakusia i krzyczał na mnie jak się skończył, że chce jeszcze.

Madzikk Soczki Szymkowi w ogóle nie smakują, przecierowe czy nie.

Madzikk, Kamila A może po prostu nie smakowało im danie i już?
Dzieci mają różny gust. Szymek na przykład nie znosi dań firmy Hipp, a teraz to już w ogóle jedzenie słoiczkowe mu nie smakuje i woli domowe. Jednak może jeść 3 dni pod rząd to samo danie i dopiero 3 dnia mu się nudzi. To rozumiem bo sama też nie lubię jeść codziennie tego samego ;)
Nie cierpi też zupek z buraczkiem chociaż do nie dawna jadł ze smakiem. Chyba to już taki wiek, że maluchy wybierają sobie to co im najbardziej smakuje i tego się domagają.
Przynajmniej mnie się tak wydaje jak patrzę na mojego małego cwaniaka. ;)

Dziewczynki...to pytanie odnośnie słoiczków...czy któraś z was dawała maluszkowi Rissotto z królikiem lub in dykiem z Hippa bo łoś kupił i tak się zastanawiam ... niby nie ma w składzie niczego co by mogło uczulać ...jest tylko olej kukurydziany i nad tym się zastanawiam...czy kukurydza może uczulać ::) ::)

Dziś właśnie podałam małej to rissoto pomieszane pół na pół z papką indyk z warzywami i było ciężko...mała miała odruch wymiotny...choć już wcześniaj jadła warzywa gotowane ne parze z ryżem drubo mielone...ale miała przerwą...muszę coraz częściej jej serwować takie menu bo się rozleniwi dokumentnie ;D

April - mój Adaś też nie chce jeśc zupki z większymi kawałkami, zaraz ma odruch wymiotny, robi się czerwony....zupka ma byc zmiksowana na papkę i wtedy jest dobrze. A z drugiej strony to dziwne bo jak mu daję przy obiedzie kawałek kartofelka, albo ryż to wie co z tym robić i wtedy się nie dławi!

Ja Dawidowi gotuję zupki i nie rozdrabniam ich już tak dokładnie.Czasem jak widzę,ze w misce jest większy kawalek marchwii lub buraka to takiego mu nie dam,ale takie male kawałki to je normalnie.Ostatnio nawet ugotowalam mu ryż na miękko i dalam z tartym jablkiem,ale mu smakowało i super poradzil sobie z tym ryżem ;)

A na jakim mięsku najczęściej gotujecie zupki ??? Bo ja jak na razie tylko gotowałam na piersi z indyka,zamierzam na udźcu.

U mnie też z tymi dużymi kawałkami jest różnie ::) ale generalnie Maciek też ma odruch wymiotny na początku jedzenia ale po paru łyżkach już ładnie wcina....
April ja nie widziałam tego rissota z Hipa i nadal jak coś kupuję to tylko kuchnię alergika...albo kupuję mięso z indyka w słoiczku - naturalnie proste-indyk z gerbera i gotuję sama marchewkę ,pietruszkę,ziemniaka i pora,część rozgniatam widelcem a resztę mikserem na papkę i dodaję 1 łyżkę tego indyka i już mam obiadek.
A dzisiaj właśnie dostałam od teściowej królika...pokroiłam na małe kawałeczki i zamroziłam i będę miała chyba na miesiąc! fajnie!

No dzisiaj gotuję królika dla Maćka,do tego marcheweczka,ziemniaczek i pietruszka! Mam nadzieję że Maciek powie mniam mniam ;D ;D

A ja gotuję dziś zupkę z buraczkiem. A wczoraj pierwszy raz do zupki dodałam pół żółtka zamiast mięska - zjadł, ale specjalnych zachwytów nie było. :D

reklama
Witam! :)

Jestem przed kupnem spacerówki i mam nadzieje, że cos mi bedziecie mogly polecić. Czego konkretnie szukam?
1. Musi byc lekka, tak do 7 kg.
2. Siedzisko odpowiednio szerokie i glębokie.
3. Porządna budka.
4. Duzy kosz na zakupy.
5. Skrętne kółka.
6.Łatwe składanie.
7. Mozliwość rozłożenia siedziska do poziomu.

To chyba mniej wiecej na tyle. Czekam na sugestie. :) ;)

Do góry