reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

Ja juz zaczełam poczynania do przestania karmienia.Karmię Roberta w sumie tylko w nocy obudzi się moze ze 3 razy smoczkiem nuiestety oszukać" jeszcze " się nie daje.Karmię już tylko jedną piersią rano staram się nie karmić juz.Dawidowa ja poranne karmienie cycm zastępuję kaszką na mleku modyfikowanym.Myslę że jeszcze z tydzień i koniec cyca,chociaż córkę karmiłam 2 LATA!!!

reklama
Gumecko Szymek jadł Danonki morelowe i bardzo mu smakowały, ostatnio jadł też morelowego Bakusia i krzyczał na mnie jak się skończył, że chce jeszcze.

Madzikk Soczki Szymkowi w ogóle nie smakują, przecierowe czy nie.

Madzikk, Kamila A może po prostu nie smakowało im danie i już?
Dzieci mają różny gust. Szymek na przykład nie znosi dań firmy Hipp, a teraz to już w ogóle jedzenie słoiczkowe mu nie smakuje i woli domowe. Jednak może jeść 3 dni pod rząd to samo danie i dopiero 3 dnia mu się nudzi. To rozumiem bo sama też nie lubię jeść codziennie tego samego ;)
Nie cierpi też zupek z buraczkiem chociaż do nie dawna jadł ze smakiem. Chyba to już taki wiek, że maluchy wybierają sobie to co im najbardziej smakuje i tego się domagają.
Przynajmniej mnie się tak wydaje jak patrzę na mojego małego cwaniaka. ;)

Dziewczynki...to pytanie odnośnie słoiczków...czy któraś z was dawała maluszkowi Rissotto z królikiem lub in dykiem z Hippa bo łoś kupił i tak się zastanawiam ... niby nie ma w składzie niczego co by mogło uczulać ...jest tylko olej kukurydziany i nad tym się zastanawiam...czy kukurydza może uczulać ::) ::)

Dziś właśnie podałam małej to rissoto pomieszane pół na pół z papką indyk z warzywami i było ciężko...mała miała odruch wymiotny...choć już wcześniaj jadła warzywa gotowane ne parze z ryżem drubo mielone...ale miała przerwą...muszę coraz częściej jej serwować takie menu bo się rozleniwi dokumentnie ;D

April - mój Adaś też nie chce jeśc zupki z większymi kawałkami, zaraz ma odruch wymiotny, robi się czerwony....zupka ma byc zmiksowana na papkę i wtedy jest dobrze. A z drugiej strony to dziwne bo jak mu daję przy obiedzie kawałek kartofelka, albo ryż to wie co z tym robić i wtedy się nie dławi!

Ja Dawidowi gotuję zupki i nie rozdrabniam ich już tak dokładnie.Czasem jak widzę,ze w misce jest większy kawalek marchwii lub buraka to takiego mu nie dam,ale takie male kawałki to je normalnie.Ostatnio nawet ugotowalam mu ryż na miękko i dalam z tartym jablkiem,ale mu smakowało i super poradzil sobie z tym ryżem ;)

A na jakim mięsku najczęściej gotujecie zupki ??? Bo ja jak na razie tylko gotowałam na piersi z indyka,zamierzam na udźcu.

U mnie też z tymi dużymi kawałkami jest różnie ::) ale generalnie Maciek też ma odruch wymiotny na początku jedzenia ale po paru łyżkach już ładnie wcina....
April ja nie widziałam tego rissota z Hipa i nadal jak coś kupuję to tylko kuchnię alergika...albo kupuję mięso z indyka w słoiczku - naturalnie proste-indyk z gerbera i gotuję sama marchewkę ,pietruszkę,ziemniaka i pora,część rozgniatam widelcem a resztę mikserem na papkę i dodaję 1 łyżkę tego indyka i już mam obiadek.
A dzisiaj właśnie dostałam od teściowej królika...pokroiłam na małe kawałeczki i zamroziłam i będę miała chyba na miesiąc! fajnie!

No dzisiaj gotuję królika dla Maćka,do tego marcheweczka,ziemniaczek i pietruszka! Mam nadzieję że Maciek powie mniam mniam ;D ;D

A ja gotuję dziś zupkę z buraczkiem. A wczoraj pierwszy raz do zupki dodałam pół żółtka zamiast mięska - zjadł, ale specjalnych zachwytów nie było. :D

reklama
Witam! :)

Jestem przed kupnem spacerówki i mam nadzieje, że cos mi bedziecie mogly polecić. Czego konkretnie szukam?
1. Musi byc lekka, tak do 7 kg.
2. Siedzisko odpowiednio szerokie i glębokie.
3. Porządna budka.
4. Duzy kosz na zakupy.
5. Skrętne kółka.
6.Łatwe składanie.
7. Mozliwość rozłożenia siedziska do poziomu.

To chyba mniej wiecej na tyle. Czekam na sugestie. :) ;)

Do góry