reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

misia :-) Ty tu chyba mieszkasz, diable maly :-D, ja jutro raniutko lece zbadac moja ukochana tarcyczuszenke ;-) i zobaczymy. szkoda tylko, ze tu na wyniki czeka sie okolo 2 tygodni, bo w PL zawsze nastepnego dnia byly gotowe, ale coz, co kraj to obyczaj :elvis:

reklama
aaaaaaa to smacznego :-), ja tez ide lulac, bo padam, bylismy z maluchem caly dzien u mojej kolezanki a tam oprocz mojego czworka dzieciorow, wiec mozna sobie wyobrazic co sie dzialo.....:tak: DOBRANOC MOJE DROGIE HA:cool2:SHIMOTKI

:) nikita, czy to Twoje przezwisko z liceum może? no bo ja też z Sopotu byłam w liceum i miałam koleżankę o tym przezwisku ;) pozdrawiam
ps. co do Hashi, to przytyłam 10kg, ale odkąd mam Eutyrox to już stanęła i nawet schudłam :-)

Dzięki molphin za rady, poczekam na powtórne wyniki hormonów i zobaczę co wtedy wyjdzie, bez brania euthyroxu przed badanie. Narazie, żeby wyśrodkować pomiędzy zaleceniami i zdrowym rozsądkiem zmniejszyłam moją 'niemowlęcą dawkę' o połowę... Zgłupieć można z tymi lekarzami, jak za króla świeczki normalnie. Dostałam namiary na innego endo i jeśli się dopcham to może wreszcie ktoś wyprostuje moje hormonki i będę mogła z czystym sumieniem zaciążyć. A swoją drogą okresu nadal nie mam, testów już nie robię bo i tak guzik z tego wynika. Beta hCG wyszło mi 0,487 w 23 dni cyklu. Tak jakby coś, ale pewnie NIC. Z resztą trudno było by się cieszyć gdyby nawet COŚ bo pewnie z tymi zawirowaniami hormonów i tak by poleciało :( Koszmar jakiś.

justynka NIKITA to imie mojego kotka :-D, ale ona nie chodzila do liceum, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :eek:

hashimotko trzymaj sie, bedzie dobrze :tak:, a Ty misia wiadomo, jak juz bylo ustalone wczesniej ;-), pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. bylam dzis na krwi i teraz czekam, w miedzyczasie latam ogladac mieszkania

Witam, pytanko mam. Jeżeli PRL wzrasta w ciągu nocy, czy mogę udać się na badanie rano? Czy wyniki będą wówczas zgodne z prawdą?

Witam, pytanko mam. Jeżeli PRL wzrasta w ciągu nocy, czy mogę udać się na badanie rano? Czy wyniki będą wówczas zgodne z prawdą?

Witaj,
Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy.

Witajcie!
Dostałam okres, ale inny niż zawsze... Bardziej skąpy, ale za to dłuży (dzisiaj mija tydzień, a trwa nadal :confused:). Tak mi się zdaje, że jednak znów coś było... Nie chcę już się dołować, postanowiłam sobie odpuścić na jakiś czas. W wakacje biorę się za siebie. Muszę zrobić USG tarczycy bo mam tam jakieś torbiele, dobrze dobrać hormony (jeśli to w ogóle możliwe, bo zaczynam wątpić), przydałoby się też schudnąć chociaż dyszkę...
Mam jakieś dziwne kłucie w jajniku i piersiach. Boję się trochę czy to nie jakaś ciąża pozamaciczna... Bo przecież hCG było. Małe bo małe ale jednak..

reklama
:-) hashimotko co sie z Toba dzialo? przepraszam, ze nie wyslalam jeszcze diety, obiecuje, ze zrobie to w tym tygodniu. straszne tu zamieszanie panowalo z tym szukaniem mieszkania, az w koncu machnelam reka i zostajemy w starym. trzeba tylko gruntowny remanent tzn: wszystkie smieci oraz graty won i tyle, bo ja naprawde nie mam zdrowia. a z drugiej strony moze to pomoze nam podjac decyzje gdzie chcemy byc i tam po prostu kupic chatke zamiast komus kabze nabijac bez sensu

ja mysle, ze Ty powinnas zmienic lekarza, bo ta baba nie bardzo chyba sie orientuje w temacie. i moze odpusc sobie starania na kilka miesiecy, zeby sie organizm zregenerowal :tak:. moja doktor mowi, ze najpierw siebie musze doprowadzic do porzadku a dopiero potem myslec o dzidzi - ma to sens zdaje mi sie :-)

jako ciekawostke dodam, ze bylam tu endokrynologa w zeszlym tygodniu i jak zwykle nikt nic nie widzi........

Ostatnia edycja:
Do góry