Elżbietka
mother of two sons&angel
czy ktoś wie czy doktor Bielewicz z Katowic jest dobrym lekarzem?
może zapytaj na tym wątku
https://www.babyboom.pl/forum/zlota-lista-f51/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czy ktoś wie czy doktor Bielewicz z Katowic jest dobrym lekarzem?
a diane działa również antykoncepcyjnie!!!!!!!!!!!!!Cały zeszły cykl "szalelismy" z mężem a ty nic! Przyszła @! Fakt że co do dnia ale przyszła
megi24, zaczne od tego, ze badania hormonalne powinny byc zrobione w okreslonych dniach cyklu. no i badanie LH i estradiol nie są miarodajne:-(
testosteron masz troszke za wysoki. niby jest to w górnej granicy normy, ale tak naprawde lepiej zeby było go mniej (ja miałam podobny poziom).
a co do objawów pco, o których piszesz, to ja tez nie jestem jakos specjalnie gruba czy owłosiona i tez miałam baardzo nieregularne miesiączki (co 26-104dni). co do leczenia diane35 to sie nie wypowiem, bo ja generalnie jestem przeciwna leczeniom hormonalnym bez wczesniejszej konkretnej diagnozy. bo nieprawidłowo dobrane leczenie hormonami moze wyrządzić więcej szkód niż dać pożytku.
najlepiej jak bys znalazla ginekologa-endokrynologa, który by ci porobił badania hormonalne (tylko jak bierzesz diane, to nie ma sensu teraz robic badań). warto jeszcze zbadać tarczyce i prolaktyne. i wazny jest stosunek LH do FSH badanie wykonane w 1-3 dnu cyklu)a plamienia mogą być np spowodowane złą tolerancją diany i zaburzeniami hormonalnymi.
nie wiem czy ciągle bierzesz diane, bo piszesz, że
a diane działa również antykoncepcyjnie!!!!!!!!!!!!!
o sorki, juz doczytałam - odstawilas:-) - czasami organizm musi sie jakis czas przstawic po pigułkach na naturalne funkcjonowanie. i trwa to róznie. moze nawet rok.
odczekaj jeszcze z jeden cykl i pójdź do jakiegoś normalnego lekarza.
jesli uz długo się staracie, to do jakiegoś od niepłodności. no i męża możn aby zbadac. bo czasami sie zdarza ze problem lezy po obu stronach (u nas tak było)
no i najwazniejsze: nie dołuj sie i nie myśl obsesyjnie o starankach. wszystko na luzie!!a uda sie szybciej niz myślisz