reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nutramigen !!!!

Hej dziewczyny mój synek ma ponad miesiąc jest od początku karmiony butlą. Dawalismy mu mleko bebiko 1 ale ostatnio zauwżyłam ze ma problem z załatwieniem się, gazy okropnie śmierdzą, i kupa jest twarda zielona i straszenie cuchnąca, gdzies kiedyś obiło mi się o oczy że to nie jest dobry sygnał więc wybrałam się z małym do pediatry. Dodam że do tego zmieniło się jego samopoczucie, z małego aniołka grzeczniutkiego zacząŁ strasznie płakać. Dostaliśmy na spróbowanie mleko Nutramigen 1 ale dalej mam różne obawy. Mleko to dostaje od wczorajszego południa czy powinno już zadziałać i mały powinien zrobić normalną kupę?:confused2: I czy po tak długim okresie stosowania bebiko1 ewentualna alergia mogla wyjść dopiero teraz? Czy może te kupki to jakiś inny objaw np przez katarek? czytałam też że dzieci z alergią pokarmową mają też inne objawy niż tylko zielone kupki, odkąd zaczął robić zielone kupki pojawiła się u niego między brwiami łuszcząca skórka. Co o tym myślicie?

reklama
Moj synek byl na mleku Nutramigen przez pare tygodni ale mu nie pomoglo i zmienilismy na mleko Neocate. Tutaj w stanach lekarze kaza czekac 2 tygodnie po zmianie mleka zeby zobaczyc czy jest poprawa. No i nie wolno zmieniac od razu z jednego na drugie tylko stopniowo najpierw trzeba mieszac z tym mlekiem poprzednim.

Nam dopieor po mieisacu zaczely znikac obajwy....luszczaca skorak na glowce i miedzy brwiami.....alergolog moiwla ze alergeny utrzymuja sie w organzimie od 6-8 tygodni nawet.Wiec pozostaje spokojne czekanie.A katarek jak nabardziej moze swiadczyc o alergi....jest wtedy wodnisty i przezroczyty.

moja po nutramigenie zaczela robic zielone kupki i pediatra mówi ze to prawidlowe, bo dotąd na piersi robiła zółte. u nas skaza białkowa wyszla po skończonym 3 miesiacu zycia moze dlatego iz prawie w ogóle nie jadlam nabialu a jak zjadlam to wysypalo ją tydzien temu.

dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, u nas jednak to nie alergia, trafilismy do szptala bo mały straszne wymiotował tzn chlustał tym co zjadł, kupy zielone były dalej do tego doszła temperatura. W szpitalu zrobili badania i wyszła infekcja układu moczowego. najprawdopodobniej zaraziłam go gdy był jeszcze w brzuchu,Dostał antybiotyk mleko zmienione ma na Bebilon omfort i wszstko znikło.

witam.Jestem szczęściarą,bo mój synek z chęcią pije nutramigen.Mam inny problem.Od kiedy Michaś pije nutramigen zaczął przybierać na wadze(obecnie ma 6m-cy i waży 9.700!Dopóki pił bebiko było ok tzn.wg normy.Dodam,że nie ma mowy o przekarmianiu,bo mały nie wypija nawet dobowej dawki zalecanej przez producenta.Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?

witam, nasze bejbe jest na bebilonie pepti, ale lekarz przepisała nutramigen - ale mała nie chce pić, bo jej to śmierdzi :/ można to jakoś mieszać i stosować proporcje, by się przestawiło?

witam.Jestem szczęściarą,bo mój synek z chęcią pije nutramigen.Mam inny problem.Od kiedy Michaś pije nutramigen zaczął przybierać na wadze(obecnie ma 6m-cy i waży 9.700!Dopóki pił bebiko było ok tzn.wg normy.Dodam,że nie ma mowy o przekarmianiu,bo mały nie wypija nawet dobowej dawki zalecanej przez producenta.Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?
Rzeczywiście jak na 6 mc to zdecydowanie za dużo.Nie spotkałam się z aż tak gwałtownym przybieraniu na wadze ale z własnego doświadczenia i doświadczenia mojej siostry (jej najmłodsza córeczka tez ma skazę) zauważyłam,że Nutra powoduje większy przyrost masy.Moja Natalka odkąd zaczęła jeść z butelki je tylko 150 ml.czyli od 4 mca do roku ta sama wartość a pulpecik z Niej całkiem całkiem:-p:-p:-p samo było z moją chrześnicą.
Myślę,ze powinnaś to skonsultować z pediatrą lub dietetykiem bo komórki otyłości namnażają się bardzo wcześnie a później ciężko będzie się ich pozbyć.
Życzę wszystkiego dobrego!

reklama
dziewczyny prosze napiszcie do mnie jak najszybciej chodzi mi o nutramigen 2 dla mojego synka jestem w anglii i niemam pojecia gdzie to mleko kupic bylam w bootsie i niema tam tego mleka doradzcie gdzie jak wiecie prosze piszcie mi na meila jak najszybciej błagammmmmmmmmm: karolastal@o2.pl

Do góry