reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nutramigen !!!!

Chetnie? To ja chyba trafilam na jakiegos glupka, ktory nie chce zmienic mleka, choc atopika mam od ponad miesiaca, luzne kupki i chyba kolki, stres i nerwy podczas karmienia. Najgorsze ze nie chca mi nic dac bez recepty !!!

reklama
Kasiulla23- moja siostra karmiła swego synka Humaną gdy okazało się, że mały ma skazę białkową i musiała przejść na Nutramigen. Cały dom stanął na wysokości zadania i na szczęście siostra nie była z tym sama, pracowaliśmy nad tym w 4 osoby na zmianę, mały płakał, wykręcał się od butelki, po 2ch dniach był tak głodny, że zaczął pić Nutramigen. Ale te 2 dni to był horror i dla dziecka i dla nas.

Nam lekarka poradziła, żeby przechodzić na Nutramigen stopniowo - do wody sypać 1 miarkę Nutramigenu i pozostałe dotychczasowego mm i tak co dzień zwiększać ilość miarek Nutramigenu. Takie przechodzenie powinno trwać do tygodnia.

Cześć wszystkim!

Jestem mamą 3,5 mies. Mii. Nutramigen zalecono nam w zasadzie w ciemno, gdy Mia miała 3 tygodnie. Tu gdzie mieszkam w zasadzie nie robi się testów, by wykryć alergię i na podstawie opisanych przeze mnie problemów, które zaobserwowałam u córci, lekarz zalecił nam właśnie Nutramigen.

Moje pytanie do Was: w jaki sposób lekarze wykrywali u Waszych dzieci np. skazę białkową? Jakieś testy? Jeśli tak, to jakie?

Mia ma od wielu tygodni krostki na skroniach i na czółku, są to w zasadzie szorstkie plamy i to mi zasugerowało skazę białkową. Poza tym naszym problemem były wymioty (gdy jeszcze piła NAN), ale to minęło gdy zastosowaliśmy Nutramigen. Nam kazano przejść na Nutramigen od razu, bez mieszania. Ale u 3-tyg. maluszka jeszcze nie są wykształcone receptory smakowe, więc na Mii ta zmiana nie zrobiła wrażenia i bez problemu je Nutramigen.

Ostatnia edycja:
mary-beth na skaze bialkowa nie ma testow dla tak malych dzieci, stwierdza sie ja wlasnie po objawach tzn zmianach skornych, biegunce, wymiotach....u mojej corci zaczela sie w pierwszym miesiacu zycia, a mleko dostalismy dopiero w drugim wiec masz szczescie ze trafilas do dobrych lekarzy kochana.

My robiliśmy córce testy na alergię z krwi, ale była troszkę starsza - ok 6 miesięcy. Można zrobić tzw. panel pediatryczny, w ktorym jest 20 alergenów wziewnych i pokarmowych, albo sam pokarmowy (20 alergenów), albo sam wziewny(też 20).

reklama
Do góry