Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powyżej 1 tysiaca bety już sie z reguły nie bada. Bo raz, że wolniej przyrasta a dwa - an tym etapie ciążę bada się już przez usg. Beta nic nie powie, tym bardziej w 6tc. Możliwe, że lekarz chciał sprawdzić jaki jest etap ciąży i czy powinien byc już zarodek, jak beta ma ileś tam tysięcy ale nie jest to regułą a dziewczyny się niepotrzebnie stresują.A tak wgl powiedzcie mi proszę. Czy konieczne jest monitorowanie bety. Pytam ponieważ ta moja ciążowa koleżanka była na usg wczoraj i nie było widać zarodka tylko pęcherzyk a skończyła 6tydz ciąży. Lekarz jej powiedział ze może zrobić betę ale to jej nic nie da ja się nie znam wiec chce poznać opinie
Czyli najlepiej sprawdzac przyrost 72h po 1 becie ?Powyżej 1 tysiaca bety już sie z reguły nie bada. Bo raz, że wolniej przyrasta a dwa - an tym etapie ciżę bada się już przez usg. Beta nic nie powie, tym bardziej w 6tc.
Po pierwszej ale można i po piątej. Ale później już najlepiej usg. Często dziewczyny badają betę jak mają kilka tysięcy i niepotrzebnie się stresują bo słabo przyrasta, albo inna na tym samym etapie np. 6+0 ma większą betę. niepotrzebnie.Czyli najlepiej sprawdzac przyrost 72h po 1 becie ?
72h lub 48Czyli najlepiej sprawdzac przyrost 72h po 1 becie ?
A ja mam problem bo mam zrobić progesteron i nie wiem kiedy iść nie mam już owulacyjnych pasków mogę się tylko domyślać albo zawierzyć aplikacji dziś mój 24 DC
Ja robilam betę na etapie 6 tyg, gdy w macicy nie bylo nic.Powyżej 1 tysiaca bety już sie z reguły nie bada. Bo raz, że wolniej przyrasta a dwa - an tym etapie ciążę bada się już przez usg. Beta nic nie powie, tym bardziej w 6tc. Możliwe, że lekarz chciał sprawdzić jaki jest etap ciąży i czy powinien byc już zarodek, jak beta ma ileś tam tysięcy ale nie jest to regułą a dziewczyny się niepotrzebnie stresują.
No chyba, że pod tym względem to tak.W sumie beta może trochę powiedzieć- jeśli jest ok 20-30 tyś to powinien być już w macicy zarodek w pęcherzyku.
48h po pierwszej becieCzyli najlepiej sprawdzac przyrost 72h po 1 becie ?