reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

To znaczy wiesz, ciekawa jestem też co lekarz zaproponuje w środę …
Do tej pory plan był taki, że biorę dupka i wywołujemy owu, bo w kilku monitoringach jej nie było.
Moje pytanie jest też takie, czy możliwe, że skoro okres pojawił się „naturalnie” to jest też szansa, że w tym cyklu będzie i owu?
Owu ma szansę zawsze wrócić. Moim zdaniem monitoring zrób i jeśli np. 19dc lub 20dc masz duży pęcherzyk to ja bym poprostu nie brała i czekała dalej monitorować z lekarzem bo tak jak @Owulacja nawet pisała poprostu zatrzymasz sobie naturalna owulację. Np. Obecna ciążę mam z 19dc🤷‍♀️, wcześniejsze owu miałam wykapany 29dc, 21dc, słuchając lekarzy też by mi mówili, że owu nie ma dalej🤷‍♀️. Polecam 1 cykl dobrze obserwować, dobry lekarz na monitoringu Ci powie wszytsko, ale polecam temp. po swoim przykładzie nikt nie wykrył owulacji, jak widać chcąc nie chcąc musiała być w tym cyklu 😅. Jak to mówią dobry lekarz to podstawa 💚

reklama
Ja mam z kolei doła… już rok starań za nami. Synek coraz starszy i widać że potrzebuje rodzeństwa :( testuję w weekend ale coś czarno to widzę bo brzuch boli jak na okres… 😥 a zewsząd wiadomości od koleżanek o ciąży 😩 powiedzcie jakie suple bierzecie?
Ja pije olej med.marci, ovarin, d3 i c…
a o pierwsze ile się staraliście?

Pytanko do dziewczyn, które miały badanie drożności: jaką metodą miałyście robione? Poprzedni gin mnie straszył, że jak już będzie trzeba zrobić to na trzy dni do szpitala mnie weźmie i zrobimy zabieg laparoskopowo. A nowa pani doktor dzisiaj coś wspomniała, że jeszcze góra dwa cykle i zrobimy drożność, więc się zestresowałam, a ona na to, że luzik, że żaden szpital, że ona u siebie w gabinecie zrobi metodą sono-hsg. Co myślicie o tym? Jak Wy miałyście robione? Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne, ale siedzi mi to w głowie, więc pytam :)
Ja miałam hsg pod rentgenem. Tylko, że u nas w szpitalu usypiają do badania. Rano miałam zabieg, po południu wyszłam do domu :)

reklama
Proszę sobie opieprz dać i sikać dalej 😘
Loading Hug GIF by MOODMAN

Do góry