reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Kochana spędźcie jak najlepiej ten czas we dwoje, może jakieś dobre jedzonko? Porozmawiajcie na spokojnie. Jeśli się rozkleisz to się rozkleisz, emocji nie powinno się trzymać w sobie 💚
na bank sie rozkleje bo moj napisal mi ze dzis ledwo w pracy wysiedziec moze kazdy pyta co sie stalo. Nie pali a wyszedl na papierosa cudzesa. Ja leze w wannie ukrywam sie przed moim 10-latkiem i lzy pocichu leca mi ciurkiem. Chyba musze do psychologa :(.

reklama
Zasnelam po pracy, przez bol głowy u teraz nadrabianko 🤣😜
Polowa tematów juz sie rozwiązała. Ale

@Bolilol jak poznać, że ananas jest idealnie dojrzały?😁
Znajdz na czubku wśród lisci najmniejszy, środkowy szczytowy i lekko pociągnij. Jak sam wyjdzie - annanas jest dojrzały.
Tym sie kieruje kupując i zawsze dziala.

A propos jedzenia - tez kroje na plastry i jak pizze i spokojnie da się zjesc środek. Można też pokroić w kostkę i dać do owsianki z innymi superfunds.

Adopcja - ja bym nie dala rady. Chce doświadczyć wszystkich prsezyc związanych z byciem mama, włączając w to bycie w ciazy. Gdybym wiedziała ze np oboje jesteśmy całkowicie bezpłodni, zastanowiłabym się ale tylko nad niemowlakiem. Ze względu na wiek mojego męża i tak nie ma szans wiec odpada.

na bank sie rozkleje bo moj napisal mi ze dzis ledwo w pracy wysiedziec moze kazdy pyta co sie stalo. Nie pali a wyszedl na papierosa cudzesa. Ja leze w wannie ukrywam sie przed moim 10-latkiem i lzy pocichu leca mi ciurkiem. Chyba musze do psychologa :(.
Serce się kraja 😪. Trzymaj się 💚🍀. Psycholog to dobry pomysł.

Mi lekarz kazal zostac jak najdluzej sie da w domu. Ale mam taka prace (niemcy), ze jesli wezme zwykle zwolnienie od gina bedzie problem zeby utrzymac stanowisko bo juz nie mam zakazu pracy od ginekologa. I rozwazam na l4 od psychiatry. Ale i tak moge pozegnac sie chyba z praca. W ciazy bylam chorniona a teraz roznie moze byc. Jak to sie mowi "Co sie polepszy to sie popieprzy".

Masz jeszcze okres próbny czy już jesteś po?

jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Żałoba ma swoje fazy, przeczytaj, poddaj się i przechodź je w kolejności. Każda próba oszukania kończy się lądowaniem na fazie pierwszej. Musisz to przejść, po kolei, normalnie, pozwolić sobie na emocje wszystkie. Te zle szczególnie. Jeśli czujesz, ze płacz- to płacz, nie zaciskanie zębów „jestem silna”. Przutulam Cię mocno 😗

reklama
jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Poprostu musisz to przepracować i emocje upuścić, nie da się ukryć, że nic się nie stało 😪. Oby szybko udało Ci się jakoś uporać 🍀

Do góry