reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Bardzo dobrze, ze dostałaś leki, to już plus, bo teraz pójdziesz do kogo chcesz i tez dostaniesz receptę. Ma wpływ na prolaktyne, bo nawet mój gin mi zawsze prolaktyne zlecał: pani ma niedoczynnosc, to jeszcze prolaktyne skontrolujemy
ja to właśnie z forum wiem wiec trochę mu podpowiadalam 😂 ale spoko, też dodał że będziemy kontrolować prolaktynę więc w sumie nie mogę na niego narzekać

Z resztą, pisalam tylko na staraczkach ale wczoraj po wizycie uznał że dobrze by mi krew pobrano. O 16, nie na czczo, w 14dc, z zaskoczenia. I na podstawie tych próbek postanowili m.in. zbadać prolaktynę 🤡 ta wartość to wiadomo że może jakaś z dupy

reklama
Różnie ludzie reagują na trudne tematy. Niektórzy nie potrafią podjeść ze zrozumieniem tylko od razu zjebka
Nie ma się co oszukiwać... dzieci do adopcji to najczęściej nieszczęśliwe, straumatyzowane dzieci, z trudnymi przejściami, bite lub molestowane albo ciężko chore... a nie fajne różowe bobaski... zdrowe dzieci, malutkie - na nie pewnie trzeba czekać latami i to są pewnie rzadkie przypadki. Do tego rodzaju milosci, checi pomocy i walki z demonami tych dzieci trzeba miec w sobie wielką odwagę i poczucie misji, że się temu podoła. Szacun dla takich rodziców, a jeszcze większy dla tych, którzy mają też swoje rodzone dzieci i adoptowane. Ja bym nie podołała. Znam tez ludzi ktorzy wzięli nastolatkę bo chcieli jej stworzyć dom, nie mieli wlasnych dzieci. Potrafila skakać z łapami, pyszczyć, okradać ich i uciekać. Próbowali przez kilka lat stworzyć jej rodzinę i niestety poddali się po kolejnej akcji, zrezygnowali z bycia rodziną dla niej.

reklama
Nie ma się co oszukiwać... dzieci do adopcji to najczęściej nieszczęśliwe, straumatyzowane dzieci, z trudnymi przejściami, bite lub molestowane albo ciężko chore... a nie fajne różowe bobaski... zdrowe dzieci, malutkie - na nie pewnie trzeba czekać latami i to są pewnie rzadkie przypadki. Do tego rodzaju milosci, checi pomocy i walki z demonami tych dzieci trzeba miec w sobie wielką odwagę i poczucie misji, że się temu podoła. Szacun dla takich rodziców, a jeszcze większy dla tych, którzy mają też swoje rodzone dzieci i adoptowane. Ja bym nie podołała. Znam tez ludzi ktorzy wzięli nastolatkę bo chcieli jej stworzyć dom, nie mieli wlasnych dzieci. Potrafila skakać z łapami, pyszczyć, okradać ich i uciekać. Próbowali przez kilka lat stworzyć jej rodzinę i niestety poddali się po kolejnej akcji, zrezygnowali z bycia rodziną dla niej.
Tak czeka się latami, przesuwa na liście a na końcu dostajesz informacje: mamy dziecko, tu i tu, można zobaczyć, i prosimy o decyzje do 3 dni, bo jak nie wy, to następna rodzina z kolejki, a ty cóż spadasz, bo się nie zdecydowałeś 🤷‍♀️

Do góry