reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Kochana spędźcie jak najlepiej ten czas we dwoje, może jakieś dobre jedzonko? Porozmawiajcie na spokojnie. Jeśli się rozkleisz to się rozkleisz, emocji nie powinno się trzymać w sobie 💚
na bank sie rozkleje bo moj napisal mi ze dzis ledwo w pracy wysiedziec moze kazdy pyta co sie stalo. Nie pali a wyszedl na papierosa cudzesa. Ja leze w wannie ukrywam sie przed moim 10-latkiem i lzy pocichu leca mi ciurkiem. Chyba musze do psychologa :(.

reklama
Zasnelam po pracy, przez bol głowy u teraz nadrabianko 🤣😜
Polowa tematów juz sie rozwiązała. Ale

@Bolilol jak poznać, że ananas jest idealnie dojrzały?😁
Znajdz na czubku wśród lisci najmniejszy, środkowy szczytowy i lekko pociągnij. Jak sam wyjdzie - annanas jest dojrzały.
Tym sie kieruje kupując i zawsze dziala.

A propos jedzenia - tez kroje na plastry i jak pizze i spokojnie da się zjesc środek. Można też pokroić w kostkę i dać do owsianki z innymi superfunds.

Adopcja - ja bym nie dala rady. Chce doświadczyć wszystkich prsezyc związanych z byciem mama, włączając w to bycie w ciazy. Gdybym wiedziała ze np oboje jesteśmy całkowicie bezpłodni, zastanowiłabym się ale tylko nad niemowlakiem. Ze względu na wiek mojego męża i tak nie ma szans wiec odpada.

na bank sie rozkleje bo moj napisal mi ze dzis ledwo w pracy wysiedziec moze kazdy pyta co sie stalo. Nie pali a wyszedl na papierosa cudzesa. Ja leze w wannie ukrywam sie przed moim 10-latkiem i lzy pocichu leca mi ciurkiem. Chyba musze do psychologa :(.
Serce się kraja 😪. Trzymaj się 💚🍀. Psycholog to dobry pomysł.

Mi lekarz kazal zostac jak najdluzej sie da w domu. Ale mam taka prace (niemcy), ze jesli wezme zwykle zwolnienie od gina bedzie problem zeby utrzymac stanowisko bo juz nie mam zakazu pracy od ginekologa. I rozwazam na l4 od psychiatry. Ale i tak moge pozegnac sie chyba z praca. W ciazy bylam chorniona a teraz roznie moze byc. Jak to sie mowi "Co sie polepszy to sie popieprzy".

Masz jeszcze okres próbny czy już jesteś po?

jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Żałoba ma swoje fazy, przeczytaj, poddaj się i przechodź je w kolejności. Każda próba oszukania kończy się lądowaniem na fazie pierwszej. Musisz to przejść, po kolei, normalnie, pozwolić sobie na emocje wszystkie. Te zle szczególnie. Jeśli czujesz, ze płacz- to płacz, nie zaciskanie zębów „jestem silna”. Przutulam Cię mocno 😗

reklama
jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Poprostu musisz to przepracować i emocje upuścić, nie da się ukryć, że nic się nie stało 😪. Oby szybko udało Ci się jakoś uporać 🍀

Do góry