reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

kochana ja chyba nie potrzebuje delikatnosci. Do mnie trzeba prosto z mostu i tyle.
chciałabym, żebyś pamiętała, że masz prawo do wszystkiego co czujesz. Masz prawo być zła, masz prawo płakać, smiac się albo smiac się i płakać jednocześnie. Masz prawo do wahań nastrojów. Do przeżywania wszystkiego po swojemu. Tak jak Twój mąż. Jeżeli czujecie, że potrzebujecie, proszę nie zawahajcie się skorzystać z pomocy specjalisty. Zapewne wiele jeszcze przed Wami, wiele faz i uczuć i nie ma w tym nic złego, byle byście byli w tym razem i stanowili dla siebie oparcie. Jest mi bardzo przykro, że musisz przez to przechodzić, ale bardzo trzymam kciuki, by udało Wam się pogodzić się z tym i ukoić ból, który teraz czujecie.

reklama
Ogólnie jakbyś nie miała probezeit to tu możesz ciągnąć zwolnienie od psychiatry w nieskończoność więc szkoda tylko że zabrakło ci tego miesiąca. Może Ci się uda, trzymam za to kciuki.
Tylko po co w nieskończoność? Żeby siedzieć w domu w nieskończoność? Asia potrzebuje przerwy. Może miesiąc, może dwa,a później zdecydowanie potrzebuje pracy, zajęcia, SUKCESÓW i spełnienia na polu innym niż macierzyństwo póki co. Poczucia bycia ważną i potrzebną.

na bank sie rozkleje bo moj napisal mi ze dzis ledwo w pracy wysiedziec moze kazdy pyta co sie stalo. Nie pali a wyszedl na papierosa cudzesa. Ja leze w wannie ukrywam sie przed moim 10-latkiem i lzy pocichu leca mi ciurkiem. Chyba musze do psychologa :(.
To ciążowe hormony, musisz przetrwać :(

Jak ? Jak to robisz 🤤

Kochana musisz to przepłakać. Z doświadczenia mogę powiedzieć że lepiej jak nie ukrywasz emocji przed starszym dzieckiem . On wtedy też uczy się tego że każdy nawet dorosły może pozwolić sobie na płacz , smutek , żal. Zabrzmi to może słabo ale ja dostałam duże wsparcie od mojego 8 latka bo uprzedziłam go ze teraz mama będzie smutna często i często będzie płakać ale to nic złego i jedyne co wtedy potrzebuje to przytulenie i on mi to dał, dał mi siłe by żyć i iść dalej ...
Ugniatam ziemniaki z masłem orzechowym.

Tylko po co w nieskończoność? Żeby siedzieć w domu w nieskończoność? Asia potrzebuje przerwy. Może miesiąc, może dwa,a później zdecydowanie potrzebuje pracy, zajęcia, SUKCESÓW i spełnienia na polu innym niż macierzyństwo póki co. Poczucia bycia ważną i potrzebną.
potrzebuje poprostu przerwy do pracy zamierzam wrocic.

Chodziło mi o to, że jeśli nie będzie w stanie podjąć pracy to otrzyma zwolnienia ile będzie tego potrzebować. Nie mam na myśli siedzenia w domu w nieskończoność. Chciałam jej podpowiedzieć, że jeśli i tak mogą ją zwolnić, to może być na płatnym l4 i szukać w międzyczasie nowej pracy (oczywiście jeśli chce). Myślę, że to lepsze niż nie dostawać żadnych pieniędzy. Rzeczą jasną jest, że Asia zrobi jak będzie uważała, ja chciałam jej tylko podpowiedzieć, ponieważ napisała, że pewnie i tak straci pracę.

reklama
Do góry