reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Standardowo dowód anegdotyczny to żaden dowód, ale ja np. jak robiłam proga na początku ciąży to miałam 16, a potem w okolicach 20. Wiem, że on jest skokowy itd. Ale jak potem kiedyś 9dpo zrobiłam i był 12 to dla mnie już wiedziałam, że dupa i spada bo ciąży brak

Z drugiej strony @angeliskax niesamowicie skoczył więc pewnie na dwoje babka wróżyła.
No poniżej 10ng przymuje się, że niedomoga, a i takiego równego 10ng jednak lekarze lubią podtuczyć. Ja bym chyba sobie z ciekawości zobaczyła za 1-2 dni w którą stronę to idzie, ale to ja
Ok! Powtórzę go dzisiaj wieczorem jak się wyrobie :)

reklama
To kiedy mąż będzie miał badanie?
Ja przed tym jak mój szedł na badanie, zaczęłam bardzo przejmować się, czy nie zaszkodzi mu to, że ciągle ma laptopa na kolanach, zwykle obcisłe spodnie, telefon zawsze w kieszeni, stresowała mnie duża ilość alko przed badaniem, kupiłam mu też jakieś witaminy (nazwy nie pamiętam) na poprawę jakości nasienia, ale wyniki wyszły bardzo spoko, także moje obawy były bez sensu.
Z tym, że on ma chyba dość dobre geny, zawsze ma dobre wyniki wszystkich badań, nie wygląda na swoje lata, no i właściwie je zdrowo, nie ma nadwagi itp.
Ale do „brzegu”- moja rada jest taka żeby przed samym badaniem nie świrować i nic nie zmieniać, zacząć coś robić dopiero jak zajdzie taka potrzeba, zdrowsze dla obydwu stron :).
Nie wiem kiedy pójdzie, musimy coś ustalić wspólnie kiedy może, bo tak naprawdę ma bardzo napięty grafik. Nic nie będę zmieniać, dużo rzeczy które wymienił to akurat mój do tego się stosuje, wyniki też ma okej. Ja podchodzę, że wynik powinnien być okej przy normalnym życiu przy takim się staramy, jeśli będzie źle to będziemy robić wszystko żeby to poprawić, ale nie będę płakać nad mlekiem które się nie rozlało, ja tam wierzę, że będzie okej😁.

Nie wiem kiedy pójdzie, musimy coś ustalić wspólnie kiedy może, bo tak naprawdę ma bardzo napięty grafik. Nic nie będę zmieniać, dużo rzeczy które wymienił to akurat mój do tego się stosuje, wyniki też ma okej. Ja podchodzę, że wynik powinnien być okej przy normalnym życiu przy takim się staramy, jeśli będzie źle to będziemy robić wszystko żeby to poprawić, ale nie będę płakać nad mlekiem które się nie rozlało, ja tam wierzę, że będzie okej😁.
bardzo mi się podoba Twoje podejście! Wy tak naprawdę nie macie żadnych przesłanek ku temu, że może być coś nie tak, bo przecież jak nie miałaś owulacji, to najlepsze plemniki tego nie przeskoczą. Ja też tak myślę o moim, bo skoro tylko w jednym (no teraz drugim) cyklu mieliśmy realna szanse przez moje endometrium (i tak nie jest fantastyczne), to jego plemniki mogą być super, a na przeszkodzie stanęła nam albo statystyka, albo właśnie endo. U nas martwi mnie jedynie wiek w sumie i przesiadywanie godzinami w wannie z gorąca woda, ale co to jest 🤷‍♀️ inni piją, palą, jedzą bardzo niezdrowo, nie ruszają się i mają dobre wyniki/robią dzieci 🤷‍♀️

Więc jestem z Tobą w Twoim podejściu i trzymam kciuki ;)

bardzo mi się podoba Twoje podejście! Wy tak naprawdę nie macie żadnych przesłanek ku temu, że może być coś nie tak, bo przecież jak nie miałaś owulacji, to najlepsze plemniki tego nie przeskoczą. Ja też tak myślę o moim, bo skoro tylko w jednym (no teraz drugim) cyklu mieliśmy realna szanse przez moje endometrium (i tak nie jest fantastyczne), to jego plemniki mogą być super, a na przeszkodzie stanęła nam albo statystyka, albo właśnie endo. U nas martwi mnie jedynie wiek w sumie i przesiadywanie godzinami w wannie z gorąca woda, ale co to jest 🤷‍♀️ inni piją, palą, jedzą bardzo niezdrowo, nie ruszają się i mają dobre wyniki/robią dzieci 🤷‍♀️

A ile Twój ma lat, że martwi Cię wiek?

Świetne podejście, poza tym, o ile na początku wydawało mi się, że może warto podczas starań „spiąć tyłek” i nagiąć codzienne przyzwyczajenia żeby osiągnąć cel, tak teraz wiem, że to może potrwać i lepiej żyć normalnie. Oczywiście o ile są przesłanki to warto coś zrobić, ale nie „na zapas”, nie warto, jedynie niepotrzebny stres.

reklama

Dziękuję 💚. No jasne, że tak trzeba zdrowo podchodzić żeby nie zwariować. Nie na wszystko mamy wpływ, zdrowa kobieta i mężczyzna też mają rok na zajście, także trochę trzeba ze spokojemm. Ja mam troszkę lepiej z wiekiem.

Kochana ja za Ciebie trzymam kciuki💚. Mam nadzieję, że szybko będą u Ciebie te 2 kreski 🍀

Do góry