reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dokładnie pytał o pewne rzeczy czyli czy są ciepłe kompiele, czy sauna, żeby nie pracować z laptopem na kolanach, żeby nie nosić za dużo telefonu w spodniach, chodzi ogólnie o wygrzewanie jąder, bieliznę luźna też nosi itd. akurat z tym nie ma problemu, już drugi miesiąc bierze FertilMan i maca.
to w sumie chyba daje pewien komfort psychiczny, nie? Jak się idzie na badania i się wie, że jak wyjdą źle, to prawdopodobnie przez antybiotyk 🤔 a w międzyczasie można działać nad ich poprawą zupełnie na wszelki wypadek.
Ja tak w sumie szlam na prolaktyne ostatnio - źle się czułam, nie przespałam nocy i miałam takie poczucie, że jak wyjdzie źle, to będzie wina higieny badania, a jak wyjdzie dobrze, to po prostu jest zajebista

reklama
to w sumie chyba daje pewien komfort psychiczny, nie? Jak się idzie na badania i się wie, że jak wyjdą źle, to prawdopodobnie przez antybiotyk 🤔 a w międzyczasie można działać nad ich poprawą zupełnie na wszelki wypadek.
Ja tak w sumie szlam na prolaktyne ostatnio - źle się czułam, nie przespałam nocy i miałam takie poczucie, że jak wyjdzie źle, to będzie wina higieny badania, a jak wyjdzie dobrze, to po prostu jest zajebista
Dokładnie mówi, że jak wyjdą 2 razy źle tp będziemy wiedzieć, że nie wina antybiotyku, a mówi, że nie koniecznie musi być źle, ale przynajmniej jakby przyszło co do stymulacji to będziemy wiedzieć na czym stoimy😁. No logicznie to mówił😅

Dziewczyny… proszę pomóżcie z tym wynikiem 🙈
Jak sądzicie? Progesteron okej? Robiony w 32dc 🤷🏻‍♀️

Załączniki

• IMG_3646.jpeg
    IMG_3646.jpeg
    41 KB · Wyświetleń: 85
Dokładnie mówi, że jak wyjdą 2 razy źle tp będziemy wiedzieć, że nie wina antybiotyku, a mówi, że nie koniecznie musi być źle, ale przynajmniej jakby przyszło co do stymulacji to będziemy wiedzieć na czym stoimy😁. No logicznie to mówił😅
To kiedy mąż będzie miał badanie?
Ja przed tym jak mój szedł na badanie, zaczęłam bardzo przejmować się, czy nie zaszkodzi mu to, że ciągle ma laptopa na kolanach, zwykle obcisłe spodnie, telefon zawsze w kieszeni, stresowała mnie duża ilość alko przed badaniem, kupiłam mu też jakieś witaminy (nazwy nie pamiętam) na poprawę jakości nasienia, ale wyniki wyszły bardzo spoko, także moje obawy były bez sensu.
Z tym, że on ma chyba dość dobre geny, zawsze ma dobre wyniki wszystkich badań, nie wygląda na swoje lata, no i właściwie je zdrowo, nie ma nadwagi itp.
Ale do „brzegu”- moja rada jest taka żeby przed samym badaniem nie świrować i nic nie zmieniać, zacząć coś robić dopiero jak zajdzie taka potrzeba, zdrowsze dla obydwu stron :).

Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to 😁.
tak, wygląda na to, że to będzie to

cześć musze sie poradzic… jestem na aromku ( i suplementacja ovarin ) . W środę w 8 dc na monitoringu 18,6 mm pecherzyk na jajniku, endometrium 9mm. Mieliśmy działać od czwartku caly weekend i tak było. Testy owulacyjne pozytywne były w sobote. Owulacja najprawdopodbniej w niedziele i wtedy ostatnie wspolzycie. Dzis bylam na usg i doktor mowil ze w lewym jajniku widac slad po owulacji. W prawym raczej nic… i kazal od dzis brac luteine… czy badac progesteron w 7 dpo? Skoro bede brala go doustnie?? Teraz cykle mam wlasnie regulowane luteina. Wczesniej byly ok 50 dniowe i progesteron 7 dpo wynosil 14. Doktor mowi ze to za malo. No ale wtedy ta owulacja byla (lub nie było jej) w 35 dniu…

Luteina przenika do krwi więc badanie nie ma sensu

Pytanie ile DPO bo jak 7dpo to malutki - choć raczej wskazujący, że owulacja była
prawdopodobnie 8 dni po 🤷🏻‍♀️.
Owulacja mogła mi się przesunąć od 4-6 stycznia… chociaż wydawało mi się ze te dwie kreski zobaczyłam 30.12 ale potem jeszcze robiłam 5.01 test owulacyjny i też dwie grube krechy 🤷🏻‍♀️… szlak mnie trafi..

reklama
prawdopodobnie 8 dni po 🤷🏻‍♀️.
Owulacja mogła mi się przesunąć od 4-6 stycznia… chociaż wydawało mi się ze te dwie kreski zobaczyłam 30.12 ale potem jeszcze robiłam 5.01 test owulacyjny i też dwie grube krechy 🤷🏻‍♀️… szlak mnie trafi..

Standardowo dowód anegdotyczny to żaden dowód, ale ja np. jak robiłam proga na początku ciąży to miałam 16, a potem w okolicach 20. Wiem, że on jest skokowy itd. Ale jak potem kiedyś 9dpo zrobiłam i był 12 to dla mnie już wiedziałam, że dupa i spada bo ciąży brak

Z drugiej strony @angeliskax niesamowicie skoczył więc pewnie na dwoje babka wróżyła.
No poniżej 10ng przymuje się, że niedomoga, a i takiego równego 10ng jednak lekarze lubią podtuczyć. Ja bym chyba sobie z ciekawości zobaczyła za 1-2 dni w którą stronę to idzie, ale to ja

Do góry