reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

cześć musze sie poradzic… jestem na aromku ( i suplementacja ovarin ) . W środę w 8 dc na monitoringu 18,6 mm pecherzyk na jajniku, endometrium 9mm. Mieliśmy działać od czwartku caly weekend i tak było. Testy owulacyjne pozytywne były w sobote. Owulacja najprawdopodbniej w niedziele i wtedy ostatnie wspolzycie. Dzis bylam na usg i doktor mowil ze w lewym jajniku widac slad po owulacji. W prawym raczej nic… i kazal od dzis brac luteine… czy badac progesteron w 7 dpo? Skoro bede brala go doustnie?? Teraz cykle mam wlasnie regulowane luteina. Wczesniej byly ok 50 dniowe i progesteron 7 dpo wynosil 14. Doktor mowi ze to za malo. No ale wtedy ta owulacja byla (lub nie było jej) w 35 dniu…

reklama
Wpadam z info od siebie.
Moje najstarsze dziecko ma bardzo duże problemy zdrowotne, o których nie chcę mówić na publicznym (całuję moje hejterki-stalkerki) w związku z tym nie do końca mam i czas i chęci na forum.

U mnie raczej w tym cyklu nic nie będzie bo nie pamiętam kiedy uprawialiśmy seks, a wedle moich słabych ale jednak obserwacji owulacja była w miniony piątek. Na luty i marzec się nie zapisuję bo odpuszczamy i jedziemy na wakacje (o ile się uda) i nie specjalnie chcę dziecko na koniec roku więc pewnie będę brałą od 16dc jakieś dupki co może zablokują moje owulacje w 25dc. Swoją drogą nie rozumiem tej rady, czy Staraczki tracą prawo do urlopu wraz z zaprzestaniem antykoncepcji?
Dużo zdroweczka i wypoczywajcie 🥰

Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to 😁.

Załączniki

• Screenshot_20230116_135822_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230116_135822_com.android.chrome.jpg
    198 KB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to 😁.
A dr coś mówiła odnośnie robienia podczas brania antybiotyku? Ja bym chyba się wstrzymała z badaniem bo zaburzy wyniki, mojemu mężowi raz termin zmieniali bo katar miał

A propos nasienia, pewnie większość to wie ale postanowiłam podzielić się czymś co właśnie przeczytałam - podobno witamina C ma bardzo dobry wpływ na jego jakość - plemniki są podobno silniejsze i bardziej ruchliwe także warto dorzucać jakoś partnerom 😉

U kobiety też ma pozytywny wpływ na płodność ale nie do końca pamiętam co tam niby poprawia 🙈

A dr coś mówiła odnośnie robienia podczas brania antybiotyku? Ja bym chyba się wstrzymała z badaniem bo zaburzy wyniki, mojemu mężowi raz termin zmieniali bo katar miał
Powiedział, że zobaczymy jak będzie wyglądać w sumie mój dziś już kończy więc będzie po braniu antybiotyku na badaniu. Bo mówi jak bardzo źle to powtórzymy, ale sprawdźmy już teraz poprostu.

Powiedział, że zobaczymy jak będzie wyglądać w sumie mój dziś już kończy więc będzie po braniu antybiotyku na badaniu. Bo mówi jak bardzo źle to powtórzymy, ale sprawdźmy już teraz poprostu.
no w sumie ma to sens. Jak będą dobre to będziecie mogli robić następne kroki, a jak będą złe, to wtedy do powtórki, a w międzyczasie mąż może brać jakieś suple i wprowadzić coś dobrego do diety, bo tym sobie nie zaszkodzi przecież.

cześć musze sie poradzic… jestem na aromku ( i suplementacja ovarin ) . W środę w 8 dc na monitoringu 18,6 mm pecherzyk na jajniku, endometrium 9mm. Mieliśmy działać od czwartku caly weekend i tak było. Testy owulacyjne pozytywne były w sobote. Owulacja najprawdopodbniej w niedziele i wtedy ostatnie wspolzycie. Dzis bylam na usg i doktor mowil ze w lewym jajniku widac slad po owulacji. W prawym raczej nic… i kazal od dzis brac luteine… czy badac progesteron w 7 dpo? Skoro bede brala go doustnie?? Teraz cykle mam wlasnie regulowane luteina. Wczesniej byly ok 50 dniowe i progesteron 7 dpo wynosil 14. Doktor mowi ze to za malo. No ale wtedy ta owulacja byla (lub nie było jej) w 35 dniu…
ale to lekarz kazał Ci iść na proga w 7dpo na luteinie? Wydaje mi się, że czytałam gdzieś, że luteina wpływa na wyniki badań, więc na badaniu wyjdzie Ci luteina, a nie "Twój" prog - ale proszę kogoś mądrego o potwierdzenie, bo naprawdę nie jestem pewna

reklama
no w sumie ma to sens. Jak będą dobre to będziecie mogli robić następne kroki, a jak będą złe, to wtedy do powtórki, a w międzyczasie mąż może brać jakieś suple i wprowadzić coś dobrego do diety, bo tym sobie nie zaszkodzi przecież.
Dokładnie pytał o pewne rzeczy czyli czy są ciepłe kompiele, czy sauna, żeby nie pracować z laptopem na kolanach, żeby nie nosić za dużo telefonu w spodniach, chodzi ogólnie o wygrzewanie jąder, bieliznę luźna też nosi itd. akurat z tym nie ma problemu, już drugi miesiąc bierze FertilMan i maca.

Do góry