Calineczka92
Fanka BB :)
A to 3 lata starsza tylko ode mnie jesteśo widzisz, to super, jeszcze mniej powodów do stresu, dziękuję
Ja mam 34
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to 3 lata starsza tylko ode mnie jesteśo widzisz, to super, jeszcze mniej powodów do stresu, dziękuję
Ja mam 34
Po 9mce starań to człowiek wie, że jeszcze sporo może być przed nim , a w sumie zafiksowanie nie pomaga. Trzeba żyć . Staram pochodzić w miarę racjonalnie, wiadomo nie zawsze idealnie się udaje, czasami emocje się skradną, ale staram się z dystansem i bez większych emocji podchodzić żeby mieć zdrowa głowę.Świetne podejście, poza tym, o ile na początku wydawało mi się, że może warto podczas starań „spiąć tyłek” i nagiąć codzienne przyzwyczajenia żeby osiągnąć cel, tak teraz wiem, że to może potrwać i lepiej żyć normalnie. Oczywiście o ile są przesłanki to warto coś zrobić, ale nie „na zapas”, nie warto, jedynie niepotrzebny stres.
Ale to miałaś brana wtedy luteinę jak robiłaś proga?Czyli nie badać? Kurcze to jak sprawdzić czy owulacja była? Dziś mi powiedział że skoro ostatnim razem 7 doo (gdy cykl mialam 50dniowy) progesteron mial 14 to slaby wynik na ciaze i teraz zalobiegawczo lepiej od razu po owulscji brac ta luteine…
Dokładam się do pytanie! Sikać !
Sikalam, negatyw
Dokładam się do pytanie! Sikać !
Daj znać jak wrażenia po!Ja w tym tygodniu mamy pierwsza wizytę w klinice
Mój robił badanie w najbliższej placówce, która takie badanie wykonuje. Umówił się wcześniej na konkretną godzinę (udało się rano, przed pracą). Próbkę nasienia ogarnął w domu, żeby było łatwiej, bez skrępowania i dostarczył do laboratorium. Ważne jest, żeby możliwie jak najszybciej dostarczyć próbkę do laboratorium i żeby zachowała odpowiednią temperaturę. Pan w labie mówił, żeby schować pojemniczek pod koszulkę. Maksymalny czas dostarczenia próbki do 60 minut, ale najlepiej jak jest znacznie szybciej. Mój ogarnął transport w 15 minut. Tego samego dnia były wyniki. Koszt 150zł.Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to .