reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

cześć musze sie poradzic… jestem na aromku ( i suplementacja ovarin ) . W środę w 8 dc na monitoringu 18,6 mm pecherzyk na jajniku, endometrium 9mm. Mieliśmy działać od czwartku caly weekend i tak było. Testy owulacyjne pozytywne były w sobote. Owulacja najprawdopodbniej w niedziele i wtedy ostatnie wspolzycie. Dzis bylam na usg i doktor mowil ze w lewym jajniku widac slad po owulacji. W prawym raczej nic… i kazal od dzis brac luteine… czy badac progesteron w 7 dpo? Skoro bede brala go doustnie?? Teraz cykle mam wlasnie regulowane luteina. Wczesniej byly ok 50 dniowe i progesteron 7 dpo wynosil 14. Doktor mowi ze to za malo. No ale wtedy ta owulacja byla (lub nie było jej) w 35 dniu…

reklama
Wpadam z info od siebie.
Moje najstarsze dziecko ma bardzo duże problemy zdrowotne, o których nie chcę mówić na publicznym (całuję moje hejterki-stalkerki) w związku z tym nie do końca mam i czas i chęci na forum.

U mnie raczej w tym cyklu nic nie będzie bo nie pamiętam kiedy uprawialiśmy seks, a wedle moich słabych ale jednak obserwacji owulacja była w miniony piątek. Na luty i marzec się nie zapisuję bo odpuszczamy i jedziemy na wakacje (o ile się uda) i nie specjalnie chcę dziecko na koniec roku więc pewnie będę brałą od 16dc jakieś dupki co może zablokują moje owulacje w 25dc. Swoją drogą nie rozumiem tej rady, czy Staraczki tracą prawo do urlopu wraz z zaprzestaniem antykoncepcji?
Dużo zdroweczka i wypoczywajcie 🥰

Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to 😁.

Załączniki

• Screenshot_20230116_135822_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230116_135822_com.android.chrome.jpg
    198 KB · Wyświetleń: 42
Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie, badała któraś może gdzieś w Katowicach? Albo jakie placówki polecacie?
@LadyCaro nasza expertko, kazała mi zrobić na razie spermiogram podstawowy plus morfologie(mój jest w trakcie antybiotyku), ale stwierdził, że jak źle wyjdzie to powtórzymy badanie, weszłam na pierwszą lepsza klinikę i rozumiem, że to badanie 170 to jest to 😁.
A dr coś mówiła odnośnie robienia podczas brania antybiotyku? Ja bym chyba się wstrzymała z badaniem bo zaburzy wyniki, mojemu mężowi raz termin zmieniali bo katar miał

A propos nasienia, pewnie większość to wie ale postanowiłam podzielić się czymś co właśnie przeczytałam - podobno witamina C ma bardzo dobry wpływ na jego jakość - plemniki są podobno silniejsze i bardziej ruchliwe także warto dorzucać jakoś partnerom 😉

U kobiety też ma pozytywny wpływ na płodność ale nie do końca pamiętam co tam niby poprawia 🙈

A dr coś mówiła odnośnie robienia podczas brania antybiotyku? Ja bym chyba się wstrzymała z badaniem bo zaburzy wyniki, mojemu mężowi raz termin zmieniali bo katar miał
Powiedział, że zobaczymy jak będzie wyglądać w sumie mój dziś już kończy więc będzie po braniu antybiotyku na badaniu. Bo mówi jak bardzo źle to powtórzymy, ale sprawdźmy już teraz poprostu.

Powiedział, że zobaczymy jak będzie wyglądać w sumie mój dziś już kończy więc będzie po braniu antybiotyku na badaniu. Bo mówi jak bardzo źle to powtórzymy, ale sprawdźmy już teraz poprostu.
no w sumie ma to sens. Jak będą dobre to będziecie mogli robić następne kroki, a jak będą złe, to wtedy do powtórki, a w międzyczasie mąż może brać jakieś suple i wprowadzić coś dobrego do diety, bo tym sobie nie zaszkodzi przecież.

cześć musze sie poradzic… jestem na aromku ( i suplementacja ovarin ) . W środę w 8 dc na monitoringu 18,6 mm pecherzyk na jajniku, endometrium 9mm. Mieliśmy działać od czwartku caly weekend i tak było. Testy owulacyjne pozytywne były w sobote. Owulacja najprawdopodbniej w niedziele i wtedy ostatnie wspolzycie. Dzis bylam na usg i doktor mowil ze w lewym jajniku widac slad po owulacji. W prawym raczej nic… i kazal od dzis brac luteine… czy badac progesteron w 7 dpo? Skoro bede brala go doustnie?? Teraz cykle mam wlasnie regulowane luteina. Wczesniej byly ok 50 dniowe i progesteron 7 dpo wynosil 14. Doktor mowi ze to za malo. No ale wtedy ta owulacja byla (lub nie było jej) w 35 dniu…
ale to lekarz kazał Ci iść na proga w 7dpo na luteinie? Wydaje mi się, że czytałam gdzieś, że luteina wpływa na wyniki badań, więc na badaniu wyjdzie Ci luteina, a nie "Twój" prog - ale proszę kogoś mądrego o potwierdzenie, bo naprawdę nie jestem pewna

reklama
no w sumie ma to sens. Jak będą dobre to będziecie mogli robić następne kroki, a jak będą złe, to wtedy do powtórki, a w międzyczasie mąż może brać jakieś suple i wprowadzić coś dobrego do diety, bo tym sobie nie zaszkodzi przecież.
Dokładnie pytał o pewne rzeczy czyli czy są ciepłe kompiele, czy sauna, żeby nie pracować z laptopem na kolanach, żeby nie nosić za dużo telefonu w spodniach, chodzi ogólnie o wygrzewanie jąder, bieliznę luźna też nosi itd. akurat z tym nie ma problemu, już drugi miesiąc bierze FertilMan i maca.

Do góry