reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ale Wam robię spam dziś 😅😅. Ja już nawet czekam na okres, monitoringi i w ogóle 😅.
@Bolilol powiedział mi, że będzie szedł ze mną w kierunku, że endo ma być minimu 7mm. Dieta mówi, że fajnie, jak owu jest ładnie to powinno też podbijać, a jeśli nie to leki też są jakieś na to, ale wiadomo wolałby uniknąć tego. A Twoja coś mówiła na ten temat?

reklama
Ale Wam robię spam dziś 😅😅. Ja już nawet czekam na okres, monitoringi i w ogóle 😅.
@Bolilol powiedział mi, że będzie szedł ze mną w kierunku, że endo ma być minimu 7mm. Dieta mówi, że fajnie, jak owu jest ładnie to powinno też podbijać, a jeśli nie to leki też są jakieś na to, ale wiadomo wolałby uniknąć tego. A Twoja coś mówiła na ten temat?
nie, mówiła tylko o lekach na stymulacje w kontekście zbijania estradiolu bardziej, że mi estradiol hamuje endo. Ale nie mówiła nic o lekach dedykowanych na endo. Możliwe, że on ma na myśli coś z estrogenami na przykład, co u mnie przy tak wysokim estradiolu może nie wchodzi w gre i dlatego nie mówiła?
Jak pójdziemy w przyszłym miesiącu do kliniki, to Ci dam znać co mi tam powiedzą

Temp i śluz. Bez owulakow. Ale o ile dawniej to się pokrywało i wydawało mi się że znam swój cykl przy cyklach 28, tak przy tych 25 uważam że nie koniecznie jest tak. Bo nie dość że to jedno USG pokazało opóźniona owu, tak ten śluz nic mi nie mówi jest go mniej i do max 13 DC.

Więc skrócenie cyklu u mnie sprawiło że nic nie wiem.
Aha, no z tego co wiele razy tu już rozmawiałyśmy to wiele osób myli śluz czasami go nie widać na zewnątrz a jest w środku. Ja osobiście mam wrażenie, że każdy cykl inaczej ten śluz, ale nigdy w pleni się nie skupiałam nad tym bo nie ufam. Temp mi najbardziej się sprawdza, ale dopiero po kilu cyklach człowiek bardziej wie co i jak, a raczej jest też do tego czy było aniżeli kiedy będzie. Monitoring Najelpsze co może być jak dla mnie 😍🥰, ale zaznaczam u dobrego gina 😅

nie, mówiła tylko o lekach na stymulacje w kontekście zbijania estradiolu bardziej, że mi estradiol hamuje endo. Ale nie mówiła nic o lekach dedykowanych na endo. Możliwe, że on ma na myśli coś z estrogenami na przykład, co u mnie przy tak wysokim estradiolu może nie wchodzi w gre i dlatego nie mówiła?
Jak pójdziemy w przyszłym miesiącu do kliniki, to Ci dam znać co mi tam powiedzą
Możliwe, bo u mnie to okej, zerkał przynajmniej na to i pytał w którym dniu cyklu badałam i mówił do siebie, że jajniki się nie wygaszają więc jest dobrze. Pytał też mnnie bardzo o owłosienie i wymieniał części ciała czy tam jest mocniejszy itd. , o trądzik na plecach.

Ostatnia edycja:
Wpadam z info od siebie.
Moje najstarsze dziecko ma bardzo duże problemy zdrowotne, o których nie chcę mówić na publicznym (całuję moje hejterki-stalkerki) w związku z tym nie do końca mam i czas i chęci na forum.

U mnie raczej w tym cyklu nic nie będzie bo nie pamiętam kiedy uprawialiśmy seks, a wedle moich słabych ale jednak obserwacji owulacja była w miniony piątek. Na luty i marzec się nie zapisuję bo odpuszczamy i jedziemy na wakacje (o ile się uda) i nie specjalnie chcę dziecko na koniec roku więc pewnie będę brałą od 16dc jakieś dupki co może zablokują moje owulacje w 25dc. Swoją drogą nie rozumiem tej rady, czy Staraczki tracą prawo do urlopu wraz z zaprzestaniem antykoncepcji?

Wpadam z info od siebie.
Moje najstarsze dziecko ma bardzo duże problemy zdrowotne, o których nie chcę mówić na publicznym (całuję moje hejterki-stalkerki) w związku z tym nie do końca mam i czas i chęci na forum.

U mnie raczej w tym cyklu nic nie będzie bo nie pamiętam kiedy uprawialiśmy seks, a wedle moich słabych ale jednak obserwacji owulacja była w miniony piątek. Na luty i marzec się nie zapisuję bo odpuszczamy i jedziemy na wakacje (o ile się uda) i nie specjalnie chcę dziecko na koniec roku więc pewnie będę brałą od 16dc jakieś dupki co może zablokują moje owulacje w 25dc. Swoją drogą nie rozumiem tej rady, czy Staraczki tracą prawo do urlopu wraz z zaprzestaniem antykoncepcji?
Olka dużo zdrówka dla syna ( chyba dobrze pamiętam że to o syna chodzi 😅). Ja też niby się staram ale jakoś tak niedokładnie .... Wracaj do nas szybko 😘

Wpadam z info od siebie.

Kochana życzę dużo zdrówka dla Twojego dziecka, oby szybko się poukładało 💚🍀. Tobie życzę bardzo dużo siły w takiej sytuacji, nie przejmuj się innymi ludźmi 💚🍀. Trzymaj się cieplutko, a po złym okresie niech się wakacje udadzą żebyś mogła odpocząć 😊

Wpadam z info od siebie.

Moja droga życzę duzo zdrówka dla Twojego dziecka <3 Nie ma nic ważniejszego. Mam nadzieje, że to wzystko szybko minie i będziecie mogli zapomnieć o tym na wakacjach. Trzymam kciuki i wysyłam moc energii!!

reklama
Wpadam z info od siebie.

Dużo zdrówka dla dziecka i cierpliwości dla Ciebie ❤️
A wakacje się należą ! Wiec udanego urlopu 🥰

Do góry