reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
I też szczerze mówiąc ja nie lubię takiego skrajnego podejścia. W pierwszym miesiącu starań wysyłać zbłąkaną dziewczynę na drożność czy coś :D
I nie lubię też przesady. Możecie się nie zgodzić ze mną, ale nie do konca zgadzam się z popularnym tutaj na forum "kalendarzyk to żadna metoda wyznaczania owulacji". No, może przy nieregularnych cyklach, Przy regularnych ma się całkiem dobrze, np mi apka wyliczą owulkę dość poprawnie

Dziewczyny, a gin stwierdza, że doszło do owu po tym, że widzi płyn w zatoce Douglasa? Czy ten płyn może również wystąpić mimo braku owu?
" W zatoce Douglasa ma prawo znajdować się niewielka ilość płynu, szczególnie po tuż owulacji (tuż po połowie cyklu), natomiast stwierdzona obecność płynu w zatoce Douglasa w pierwszej fazie cyklu bądź pod koniec drugiej może świadczyć o pewnych patologiach w obrębie miednicy małej, macicy bądź przydatków, np. w przypadku ich stanu zapalnego, wodniaków jajowodów, przy ciąży pozamacicznej lub pękniętej torbieli jajnika; może być także objawem innych stanów zapalnych w obrębie jamy brzusznej, endometriozy bądź innych nieprawidłowości"
Ze strony kliniki leczenia niepłodności, więc wychodzi, że tak

U mnie właśnie 6 cykl starań podstawa badań zrobiona ginekologicznie wszystko dobrze seks do tego i jak narazie nic. Tak jak lekarze mówią każda zdrowa para ma rok. Tylko mnie jedna rzecz ciekawi czy owu u mnie faktycznie jest mogę to wnioskować z testów, śluzu i dolegliwości bólowych ale potwierdzenia nigdy nie miałam. Zobaczymy co lekarz teraz powie.
No to masz zadanie monitoring 😁

i też ja naprawdę nie cieszę się z wiedzy i badań jakie musiałąm zrobić. Serio, byłabym szczęśliwsza, gdybym nie wiedziała kiedy jest owulacja i zaszła w ciążę uprawiając seks. Więc też zazdroszczę takim laskom. Robi test, jest pozytywny no bo przecież uprawiała seks bez zabezpieczenia, więc oczywiścię, że pozytywny. Za kilka tygodni idzie na usg, słyszy serca, potem rodzi zdrowe dziecko. Marzenie.
A wiem, jak będzie to wyglądać dla mnie. Kontorla bety, proga, tzęsienie się od wizyty do wizyty czy wszystko okej.
No ja tez jestem zła, że mam już tą wiedze, nikt u mnie w rodzinie nie miał takiej wiedzy, bo wszyscy od razu zachodzili. U mnie się okazuje, że owulacja słaba, za późno, druga faza cyklu za krótka. I w następny cyklu znowu monitoring czeka. Lipa.

No ja tez jestem zła, że mam już tą wiedze, nikt u mnie w rodzinie nie miał takiej wiedzy, bo wszyscy od razu zachodzili. U mnie się okazuje, że owulacja słaba, za późno, druga faza cyklu za krótka. I w następny cyklu znowu monitoring czeka. Lipa.
ale jednak grunt, że znalazło sie, gdzie może być przyczyna. Bo gorzej, jak wszystkie wyniki super i nawet nie wiadomo co robić.

reklama
Ej, a Was też tak szczypie język po ananasie? Ostatnio podgrzałam to faktycznie ten efekt zginął, ale pewnie większość właściwości też..
a uwielbiam ten owoc akurat
Poobserwuj się po tym ananasie, bo moja mama w ogóle nie może go jeść.
Zje kawałek surowego i zaraz ją obsypuje aftami😕. I to nie jedną, a kilka naraz.
Mnie też trochę szczypie buzia, a bardzo lubię.

Uważam, że są osoby, którym ten owoc nie służy.

Znowu Was czytam z ukrycia 😉.

Do góry