reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja już bym tam rabarbaru narobiła! Dzwoń i mów że długo czekałaś na tę wizytę a ich godzina Ci nie odpowiada więc niech szukają innej
Bruce Lee Fight GIF
u tej lekarki to niestety stała zagrywka, bo ona nie chce mieć żadnych przerw między pacjentami (nawet 20 min - mimo, że są opóźnienia...) i dzień przed dzwonią rejestratorki i składają takie propozycje nie do odrzucenia. Albo się zgadzasz, albo mogą zaproponować wizytę w innym terminie. Raz z 16 próbowali mnie wrzucić na 12:20... No a ja MUSZE iść do niej jutro, więc muszę stanąć na rzęsach, żeby tam dojechać na te godzinę.

reklama
Kochane już po usg, endo 6,7mm więc dużo lepiej niż było, bez szału, ale jakieś tam minimum ma. Na prawym brak dominujących bo były jakieś 9mm, na lewym mówi, że jest jeden też już jakiś mały taki zapadający, więc powiedział, że nie ma ciałka żółtego, ale możliwe, że z niego była owulacja bo on taki wylewający się jakby był 🤷‍♀️, więc w sumie tylko czekać 😅. Później obejrzę bo dostałam zdj usg. W ogóle miał problem zobaczyć mój lewy jajnik i musiał dopiero dociskać żeby było widać, więc może tam faktycznie jest, bo na 1 usg było 14 potem na drugim niby go nie znalazł, a teraz znów inny mówił o lewym. No nic poprostu czekać muszę 😅
Szkoda, że tak Cię zostawili bez jednoznacznych informacji

W ogóle co sądzicie o tych filmikach z negatywnymi testami, a później nagle bach pozytywnym, całą serią wzruszu, i do tego kilka fotek jak brzuch rośnie?
Ja ogólnie nic nie publikuje ze swojego życia na social mediach, więc mi się to nie podoba po prostu, ale może to tylko ja taka wycofana jestem😃
Z jednej strony publikowanie swoich wręcz intymnych przeżyć jest słabe ale z drugiej strony czytałam komentarze i wiem, że wiele kobiet jest w takiej sytuacji i taki filmik daje im poczucie, że nie są same, zenie tylko ich dotyka bezpłodność

Ja ostatnio w kłótni powiedziałam mężowi że może Bóg wie co robi i specjalnie w tę ciąże nie zachodze od lat.. a wczoraj, jak jeszcze znalazłam tu nowy wątek o samotnej matce która nie wyrabia z dwójką dzieci bo tak jej rozrabiają to praktycznie wpadłam w panikę- jak ja dam rade nawet będąc z mężem (na którego aktualnie też jestem fkurfiona)🤦‍♀️ Ja jestem introwertyczką i perfekcjonistką. Wszystko, zawsze poplanowane, poukładane i na tip top. Ciąża i dziecko mnie przerażają, nawet nie jestem pewna czy jestem gotowa tak bardzo wywrócić swoje życie do góry nogami..
Wierz mi, że tylko skrajne przypadki mają depresję lub sobie kompletnie nie radzą. Opieka nad dzieckiem wypływa z naszego instynktu, nawet popełniając błędy podczas całego procesu wychowania, dobro dziecka zawsze jest dla nas najważniejsze i pod to nasze zachowania się podporządkowują. Chociaz bywa ciężko w choooj....
Czasami chciałabym sama uwierzyć w to co piszesz. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić faktu, że dziecka nie będzie u mnie, zdaje sobie sprawę, że tak może być, ale bardzo chce czuje ten instynkt i wiadomo będę drążyć temat żeby było, nie jestem najmłodsza, ale mam chociaż zapas kilku lat na szczęście, więc to też takiej otuchy mi daje, bo 31 lat, więc 4 lata do geriatrycznej, a wiadomo, że dłużej też można się starać bez problemu, ale nie wiem na ile lat ma siłę moja psychika 🤷‍♀️. Miałam nadzieję na początku starań, że w takie pół roku może się uda 😅, tak się łudziłam, ale prysło 😅🙈
Geria...., że co ????? 38 latka tu pyta🤔😳🤯
Boszzz ja nie potrafię pić ani owsianych ani migdałowych a sojowe są jeszcze gorsze . To coś na co mam odruch wymiotny . Skyry to życie uwielbiam
Ja tez nie umiem, ptobowałam i tez odruch 🤢🤮 no fuj
Ja ogolnie jestem team kanapka zamiast jogurt - jakikolwiek i z czymkolwiek...😁
W ogóle co sądzicie o tych filmikach z negatywnymi testami, a później nagle bach pozytywnym, całą serią wzruszu, i do tego kilka fotek jak brzuch rośnie?
Ja ogólnie nic nie publikuje ze swojego życia na social mediach, więc mi się to nie podoba po prostu, ale może to tylko ja taka wycofana jestem😃
Mnie to ani ziębi ani grzeje... widziałam kilka z pozytywami i dla mnie są mega sztucznie wyreżyserowane... co kto lubi...
Sesji z brzuszkiem osobiscie nie robiłam, ale innych mnie urzekają...

U mnie paseczek 0.40 pnie się w górę, ale nawet jak mężowi wybaczę jego humorki stresowe, to i tak ovu będzie w czasie jego nieobecności w domu mam 3 dni... i niestety jego testosteron jest ponizej normy oraz Fsh , jeszcze sprawdzę moj progesteron 7 d po i mamy swoje powody, braku ciąży.

Wierz mi, że tylko skrajne przypadki mają depresję lub sobie kompletnie nie radzą. Opieka nad dzieckiem wypływa z naszego instynktu, nawet popełniając błędy podczas całego procesu wychowania, dobro dziecka zawsze jest dla nas najważniejsze i pod to nasze zachowania się podporządkowują. Chociaz bywa ciężko w choooj....
Geria...., że co ????? 38 latka tu pyta🤔😳🤯
Ja tez nie umiem, ptobowałam i tez odruch 🤢🤮 no fuj
Ja ogolnie jestem team kanapka zamiast jogurt - jakikolwiek i z czymkolwiek...😁

Mnie to ani ziębi ani grzeje... widziałam kilka z pozytywami i dla mnie są mega sztucznie wyreżyserowane... co kto lubi...
Sesji z brzuszkiem osobiscie nie robiłam, ale innych mnie urzekają...

U mnie paseczek 0.40 pnie się w górę, ale nawet jak mężowi wybaczę jego humorki stresowe, to i tak ovu będzie w czasie jego nieobecności w domu mam 3 dni... i niestety jego testosteron jest ponizej normy oraz Fsh , jeszcze sprawdzę moj progesteron 7 d po i mamy swoje powody, braku ciąży.
Po 35 roku w Polsce uznaje się ciążę geriatryczna się nosi, czyli bardziej zagrożona, plus taki, że na nfz masz troszkę więcej darmowych badań niż poniżej tego wieku 😊

Ja tam publikuje średnio coś raz na miesiąc, z jakiejś okazji albo wydarzenia. Uznaje, że skoro mam konto w jakimś serwisie, to z niego korzystam zgodnie z przeznaczeniem a nie po to, żeby stalkować innych 🙃
Ps. Takiego filmiku bym nie wrzuciła, nawet bym takiego nie zrobiła :p

reklama
Do góry