reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Po 35 roku w Polsce uznaje się ciążę geriatryczna się nosi, czyli bardziej zagrożona, plus taki, że na nfz masz troszkę więcej darmowych badań niż poniżej tego wieku 😊
Nie ma zmiłuj, powyżej 35 r.ż. ciąże są geriatryczne :p

Chciałam trzecie dziecko przed 35 rokiem życia i taki był mój cel - no cóż… Nie wyszło, bo w maju przekroczę magiczną barierę 🫣😝

reklama
Taaaak... czarna strona mocy ;-) Jest okropnie, bójcie się :p

Halloween Ghost GIF

Melduję się po wizycie na usg w 10dc.
Jest pęcherzyk dominujacy 14 mm i 3 mniejsze, raczej z nich nic nie będzie bo mniejsze po 11-12 mm, endometrium "puchate jak poduszka" cytuje ginke - 12mm grube i jednorodne. Więc wam powiem, że ja przez wasze problemy zapytałam czy ono nie jest za grube a ona na mnie jak spojrzała jak na wariatkę i mówi do przytulę idealne tylko trzeba teraz lokatora zapewnić...jakbym nie próbowała...Wiec wam powiem tak. Czy ma się endometrium puchate czy cienkie to nie takie proste żeby ten lokator się wprowadził....

U mnie owulacja to najwcześniej za tydzień, więc seks póki co dla przyjemności i niech rośnie dalej:)

Chciałam trzecie dziecko przed 35 rokiem życia i taki był mój cel - no cóż… Nie wyszło, bo w maju przekroczę magiczną barierę 🫣😝
ja bym chciała pierwsze przed skończeniem 35 lat, ale to muszę do marca w cionsza zajść, a to się może nie udać 🙈
To mi już dużo do 35 nie zostało 😭😁
Plus taki, że w razie co więcej badań darmowych na nfz 😂. Dużo osób w moim otoczeniu rodzi/zachodzi między 35-45😊, więc luzik 😊

Podobno przy kolejnym dziecku to mniejsze znaczenie niż przy pierwszym wiek, ale ciekawe ile w tym stereotypu.

Melduję się po wizycie na usg w 10dc.
Jest pęcherzyk dominujacy 14 mm i 3 mniejsze, raczej z nich nic nie będzie bo mniejsze po 11-12 mm, endometrium "puchate jak poduszka" cytuje ginke - 12mm grube i jednorodne. Więc wam powiem, że ja przez wasze problemy zapytałam czy ono nie jest za grube a ona na mnie jak spojrzała jak na wariatkę i mówi do przytulę idealne tylko trzeba teraz lokatora zapewnić...jakbym nie próbowała...Wiec wam powiem tak. Czy ma się endometrium puchate czy cienkie to nie takie proste żeby ten lokator się wprowadził....

U mnie owulacja to najwcześniej za tydzień, więc seks póki co dla przyjemności i niech rośnie dalej:)
Super!

reklama
Do góry