reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Po 35 roku w Polsce uznaje się ciążę geriatryczna się nosi, czyli bardziej zagrożona, plus taki, że na nfz masz troszkę więcej darmowych badań niż poniżej tego wieku 😊
Nie ma zmiłuj, powyżej 35 r.ż. ciąże są geriatryczne :p

Chciałam trzecie dziecko przed 35 rokiem życia i taki był mój cel - no cóż… Nie wyszło, bo w maju przekroczę magiczną barierę 🫣😝

reklama
Taaaak... czarna strona mocy ;-) Jest okropnie, bójcie się :p

Halloween Ghost GIF

Melduję się po wizycie na usg w 10dc.
Jest pęcherzyk dominujacy 14 mm i 3 mniejsze, raczej z nich nic nie będzie bo mniejsze po 11-12 mm, endometrium "puchate jak poduszka" cytuje ginke - 12mm grube i jednorodne. Więc wam powiem, że ja przez wasze problemy zapytałam czy ono nie jest za grube a ona na mnie jak spojrzała jak na wariatkę i mówi do przytulę idealne tylko trzeba teraz lokatora zapewnić...jakbym nie próbowała...Wiec wam powiem tak. Czy ma się endometrium puchate czy cienkie to nie takie proste żeby ten lokator się wprowadził....

U mnie owulacja to najwcześniej za tydzień, więc seks póki co dla przyjemności i niech rośnie dalej:)

Chciałam trzecie dziecko przed 35 rokiem życia i taki był mój cel - no cóż… Nie wyszło, bo w maju przekroczę magiczną barierę 🫣😝
ja bym chciała pierwsze przed skończeniem 35 lat, ale to muszę do marca w cionsza zajść, a to się może nie udać 🙈
To mi już dużo do 35 nie zostało 😭😁
Plus taki, że w razie co więcej badań darmowych na nfz 😂. Dużo osób w moim otoczeniu rodzi/zachodzi między 35-45😊, więc luzik 😊

Podobno przy kolejnym dziecku to mniejsze znaczenie niż przy pierwszym wiek, ale ciekawe ile w tym stereotypu.

Melduję się po wizycie na usg w 10dc.
Jest pęcherzyk dominujacy 14 mm i 3 mniejsze, raczej z nich nic nie będzie bo mniejsze po 11-12 mm, endometrium "puchate jak poduszka" cytuje ginke - 12mm grube i jednorodne. Więc wam powiem, że ja przez wasze problemy zapytałam czy ono nie jest za grube a ona na mnie jak spojrzała jak na wariatkę i mówi do przytulę idealne tylko trzeba teraz lokatora zapewnić...jakbym nie próbowała...Wiec wam powiem tak. Czy ma się endometrium puchate czy cienkie to nie takie proste żeby ten lokator się wprowadził....

U mnie owulacja to najwcześniej za tydzień, więc seks póki co dla przyjemności i niech rośnie dalej:)
Super!

reklama
Do góry