reklama
Kasiek88
Fanka BB :)
U mnie cykl starań. Dni płodne zaczynają się. A ja jakbym w tym wszystkim w drugim rzędzie siedziała. Sama nie wiem już czy chcieć czy się bać. Ale ja mam zawsze problem największy jakby to rzec ze sobą właśnie. Mąż chce. Jeszcze może głupie myśli. Mam wychowawstwo w klasie 8... I jakbym zaszła żal mi ich zostawić na sam koniec. Ale nie jest przecież powiedziane że już natychmiast znajdę. Ja taka już jestem że za dużo myślę i bije się z tymi myślami.
hachette
progesteron ma spowodować, ze pecherzyki pękną? Przecież to dopiero ciałko żółte odpowiada za wyrzut proga, podany wcześniej pełni funkcję niemal antykoncepcyjną. Rany, przecież to jest aż nieprawdopodobne, ze tacy ludzie biorą pieniądzeLekarz mam wrażenie że w ciemno to zaleca bo według niego powinno być po owu, więc od następnego cyklu w takim razie daje luteinę żeby pecherzyki pękały i mam brać od 14dc do 25dc,czyli brak totalnie sensu. I przepisał clo i luteinę na 3mce i po tym czasie żebym sobie przyszła dopiero na monitoring sprawdzić co się dzieje no jprdl bezsensowne.
CałaJa1984
Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam takie pytanko. Rutynowo byłam u gina w 15 dc przy cyklach tak 30/32 dniowych. Wczesniej zrobilam test owulacyjny i na moje oko byl pozytywny tzn no kreska rownie mocna ewentualnie ciut ciemniejsza nawet. Ginekolog powiedział ze pecherzyk ma 15mm i owu bedzie za jakies 3 dni. Nie staraliśmy się tego dnia bo bylismy padnięci, a skoro gin tak powiedział to uwierzyłam. Oczywiście w kolejnych dniach byly staranka. Robilam sobie jeszcze owulaki ale nie wychodzą pozytywne. Czy możliwe ze np owulacja byla tego 15 dc i ginekolog nie zauwazyl, albo moze test był mylny i owulacja dopiero nadejdzie mimo, ze testy wychodzą negatywne?
Bolilol
wiecie co jest przerazajace? Że taka bolilol, ktora dwa miesiące temu, przed przyjściem na to forum, nie wiedziała w zasadzie o co chodzi z tą owulacja (poza tym, że trzeba uprawiać seks) albo nie wiedziała co to endometrium, po dwóch miesiącach na forum już wie to, co napisała @hachatte, a lekarz ginekolog zachowuje się jakby tego nie posiadał takich informacji może trzeba mu linka do forum podrzucić?progesteron ma spowodować, ze pecherzyki pękną? Przecież to dopiero ciałko żółte odpowiada za wyrzut proga, podany wcześniej pełni funkcję niemal antykoncepcyjną. Rany, przecież to jest aż nieprawdopodobne, ze tacy ludzie biorą pieniądze
anyżowa
Tak.
Przeważnie. Ale przyszła @ przed chwilkąZawsze miałaś w terminie ?
LadyCaro
ja bym wierzyła ginekologowi raczej. Niby mógł się pomylić, ale monitoring to raczej pewna sprawa.Dziewczyny mam takie pytanko. Rutynowo byłam u gina w 15 dc przy cyklach tak 30/32 dniowych. Wczesniej zrobilam test owulacyjny i na moje oko byl pozytywny tzn no kreska rownie mocna ewentualnie ciut ciemniejsza nawet. Ginekolog powiedział ze pecherzyk ma 15mm i owu bedzie za jakies 3 dni. Nie staraliśmy się tego dnia bo bylismy padnięci, a skoro gin tak powiedział to uwierzyłam. Oczywiście w kolejnych dniach byly staranka. Robilam sobie jeszcze owulaki ale nie wychodzą pozytywne. Czy możliwe ze np owulacja byla tego 15 dc i ginekolog nie zauwazyl, albo moze test był mylny i owulacja dopiero nadejdzie mimo, ze testy wychodzą negatywne?
CałaJa1984
Zaciekawiona BB
Nie chodziłam na monitoring tylko zwyczajnie musialam zrobic badania przed powrotem do pracy i akurat stalo się, ze wizyta wypadla w okolicach owuja bym wierzyła ginekologowi raczej. Niby mógł się pomylić, ale monitoring to raczej pewna sprawa.
Nevka
Czekam sobie ładnie na @ . Brzuch już boli jak na okres od wczoraj. Dodatkowo gesty biały śluz, bardzo dużo go jest. Ahhh może ciotka odwiedzi w nocy..
Musiałam przełożyć wizytę ze środy na następna środę, bo mi cytologi nie pobierze .
Także, będę informować jak przyjdzie @
Musiałam przełożyć wizytę ze środy na następna środę, bo mi cytologi nie pobierze .
Także, będę informować jak przyjdzie @
reklama
LadyCaro
no dla mnie każde usg, które Ci mówi o wielkości pęcherzyka to jest w jakimś sensie monitoringNie chodziłam na monitoring tylko zwyczajnie musialam zrobic badania przed powrotem do pracy i akurat stalo się, ze wizyta wypadla w okolicach owu
Tak czy inaczej, ja bym bardziej się sugerowała tym co mówił lekarz niż testami owu