reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

zaczęły. Jestem kłębkiem nerwów w tym cyklu, dlatego tak mi się dłuży. Wiem, że to niezdrowe, ale nie wiem jak odpuścić, pomimo że moje zachowanie jest absurdalne, nielogiczne i nieuzasadnione, ale świadomość tego wcale mi nie pomaga, wrecz przeciwnie 😅
Jestem beznadziejna w pocieszaniu i podnoszeniu na duchu, więc nie będę próbować :D
Napiszę tylko, ze rozumiem, przytulam i mam nadzieję, że na USG wszystko będzie super i troszkę zejdzie Ci ciśnienie :)

reklama
Ale czym się stresujesz ? Ze endo nie uroslo ?
Czy ogólnie sama wizyta?
tak, że się okaże, że endo znów będzie za cienkie, by w ogóle mówić o szansach na zajście w tym cyklu. I że te wszystkie moje starania będą z tego powodu w tym cyklu z góry skazane na porażkę.
I wiem, że w zeszłym miesiącu było przyzwoite, więc widać poprawę. I że nie mam podstaw podejrzewać, że w tym będzie inaczej. Wiem to i powtarzam to sobie. Widzę, że panika jest nieuzasadniona i zbędna.

zaczęły. Jestem kłębkiem nerwów w tym cyklu, dlatego tak mi się dłuży. Wiem, że to niezdrowe, ale nie wiem jak odpuścić, pomimo że moje zachowanie jest absurdalne, nielogiczne i nieuzasadnione, ale świadomość tego wcale mi nie pomaga, wrecz przeciwnie 😅
Może spróbuj sobie zająć jakoś ten czas oczekiwania? Człowiek ma tendencje do zamartwiania się i myslenia jak ma sporo wolnego czasu, może spróbuj np poukładać jakieś wielkie puzzle, iść na dluuugi spacer i w tym czasie słuchaj audiobooków, a może wrócisz na rurkę? :) mogłabyś sobie tez zrobić przerwę od forum (godzinka dziennie? ;) ), bo jesteś tu bardzo aktywna i to jest wspaniałe ale sama po sobie wiem jak mocno człowiek bierze sobie na głowę problemy innych z tego miejsca 🙈

Może spróbuj sobie zająć jakoś ten czas oczekiwania? Człowiek ma tendencje do zamartwiania się i myslenia jak ma sporo wolnego czasu, może spróbuj np poukładać jakieś wielkie puzzle, iść na dluuugi spacer i w tym czasie słuchaj audiobooków, a może wrócisz na rurkę? :) mogłabyś sobie tez zrobić przerwę od forum (godzinka dziennie? ;) ), bo jesteś tu bardzo aktywna i to jest wspaniałe ale sama po sobie wiem jak mocno człowiek bierze sobie na głowę problemy innych z tego miejsca 🙈
masz 100% racji, muszę sobie zorganizować jakieś zajęcie inne niż poszukiwanie zjadliwych przepisów zawierających np. buraka na poprawę endometrium. Teraz faktycznie mam więcej czasu wolnego, więc i czasu na myślenie, w dodatku na szczęście zajście w ciążę jest chwilowo moim największym problemem w życiu, więc automatycznie myśli idą w jego stronę. Może pora wziąć się w końcu za naukę hiszpańskiego czy coś. Dziękuję ;)

Cześć, mam pytanie. Myślicie, że można łączyć TENfertil Ona i Puerię Uno do starań?
Składniki nie przekraczają dziennych dawek

masz 100% racji, muszę sobie zorganizować jakieś zajęcie inne niż poszukiwanie zjadliwych przepisów zawierających np. buraka na poprawę endometrium. Teraz faktycznie mam więcej czasu wolnego, więc i czasu na myślenie, w dodatku na szczęście zajście w ciążę jest chwilowo moim największym problemem w życiu, więc automatycznie myśli idą w jego stronę. Może pora wziąć się w końcu za naukę hiszpańskiego czy coś. Dziękuję ;)
pamiętam jak mój dostał pierwsze wyniki badań nasienia to spędzałam naprawde całe dnie na szukaniu płodnych przepisów, składników sposobów. Odjebało mi konkretnie. Także rozumiem.

reklama
pamiętam jak mój dostał pierwsze wyniki badań nasienia to spędzałam naprawde całe dnie na szukaniu płodnych przepisów, składników sposobów. Odjebało mi konkretnie. Także rozumiem.
jak z tego wyszłaś? Bo ja jestem dokładnie w tej fazie, mam obsesję na punkcie własnego endometrium. Co uświadomiłam sobie jak ostatnio chyba @Kala1201 pisała, że pije zioła na "endo" i w te trzy minuty zanim wyprostowalysmy, że jej chodzi o ENDOmetrioze, ja już zdążyłam wyszukać sklepy zielarskie w okolicy 😅

Do góry