reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

no właśnie też o tym pomyślałam, że skoro Ci tak endo poleciało w dół na grubości ostatnio, to czy nie byłby lepszy aromek na początek. Wydaje mi się, że była gdzieś dyskusja, że przy clo jest słabsze endo, a aromek nie ma negatywnego wpływu na nie. Chyba @Ceonis o tym pisała.
Tak, dokładnie, czytałam jakąś rozprawę naukową na ten temat 😜

reklama
Tez sie cieszę ze im się udało . Jest mi bliska i mamy codziennie kontakt No sam fakt ze ja się głowie i troje diety leki witaminy. A ona wyjebka. To mnie boli
domyślam się, że jesteście blisko, skoro dostałaś info od razu o cieniu na pinku :)

Domyślam się również, że Ci ciężko, no bo jak też inaczej, tak jak napisalas: Ty się starasz, podporządkowujesz w pewnym stopniu swoje życie pod to, tyle wysiłku w to wkładasz i nic, a ktoś dopiero co wsiadł na trzona bez zabezpieczenia i zaszedł w ciążę.

Z drugiej strony, na pewno byłoby Ci przykro, gdyby musiała Ci się wyplakiwac w rękaw, że kolejny miesiąc tak się starają i nic, gdyby była w takiej sytuacji Ty i na pewno nie życzysz jej bezowocnych starań, więc chyba lepsza jej radość po jednym cyklu niż płacz po 15 :)

Trzymam kciuki, żeby ta ciąża nie wpłynęła negatywnie na Twoje samopoczucie i Waszą relację 🤞

Ja brałam od 5dc, a wiem, że biorą niektórzy od 3dc
argumentował to jakoś? Generalnie stymulacja jest niczym innym jak tylko indukcją owulacji, więc jeśli lekarz zechce, żebyś miała owulacje wcześniej to zaleci branie clo 2-3dc, zalecając od 5dc liczy na późniejszą owulację, ale może po prostu na początek chce zacząć delikatnie - późno i małe dawki. Ja byłam na obu - clo i aromku - i oba zaczynałam brać 3dc przez 5 dni, ovitrelle (bez niego nie dochodziło do pęknięcia) w 14dc i wtedy od 15dc progesteron.

domyślam się, że jesteście blisko, skoro dostałaś info od razu o cieniu na pinku :)

Domyślam się również, że Ci ciężko, no bo jak też inaczej, tak jak napisalas: Ty się starasz, podporządkowujesz w pewnym stopniu swoje życie pod to, tyle wysiłku w to wkładasz i nic, a ktoś dopiero co wsiadł na trzona bez zabezpieczenia i zaszedł w ciążę.

Z drugiej strony, na pewno byłoby Ci przykro, gdyby musiała Ci się wyplakiwac w rękaw, że kolejny miesiąc tak się starają i nic, gdyby była w takiej sytuacji Ty i na pewno nie życzysz jej bezowocnych starań, więc chyba lepsza jej radość po jednym cyklu niż płacz po 15 :)

Trzymam kciuki, żeby ta ciąża nie wpłynęła negatywnie na Twoje samopoczucie i Waszą relację 🤞
Musiałam gdzieś się ,,wyżyć” wiec napisałam tutaj.
Ja się cieszę z każdej ciąży 😊
przeboleję dzień dwa i mi przejdzie.
To nie pierwsza koleżanka i nie ostatnia także napewno to nie wpłynie na nasza relacje 🥰
A racja lepsze takie info niż pocieszanie ze się nie udało

argumentował to jakoś? Generalnie stymulacja jest niczym innym jak tylko indukcją owulacji, więc jeśli lekarz zechce, żebyś miała owulacje wcześniej to zaleci branie clo 2-3dc, zalecając od 5dc liczy na późniejszą owulację, ale może po prostu na początek chce zacząć delikatnie - późno i małe dawki. Ja byłam na obu - clo i aromku - i oba zaczynałam brać 3dc przez 5 dni, ovitrelle (bez niego nie dochodziło do pęknięcia) w 14dc i wtedy od 15dc progesteron.
mi też bez ovi nie pękają. Zadzwonię dzisiaj do gina, żeby mi wystawił receptę na clo, zobaczymy co po nim będzie. A miałaś po nim więcej pęcherzyków?

reklama
chciałabym dziś 20 dzień, ale to taka dość żywa ta krew.. może fakt dużo nie ma ale jednak, a nigdy implantacyjnego nie miałam :( nawet mąż już przez tel mnie wyczuł że coś nie gra..nie wiem jak to ubrać ale zła jestem i smutna jednocześnie.
a sprawdzałaś palcem coś w środku? Miałam taką w zeszłym cyklu ale chyba się zadrapałam. A krwi było no nawet sporo

Do góry