reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

U mnie dziś już @ także poproszę o wpisanie na testowanie na 28.01. Najwyżej zrobię korektę potem.
Próbuję jeszcze dalej z monitoringiem i zobaczymy co wyjdzie. Wpisałam się na USG i tak nawiasem endometrium i to czy nie ma żadnych polipów czy cokolwiek innego to bada się maksymalnie do 10dc. takmi gin mówiła. Ostatnio byłam w 13 dc to było za późno na ocenę endo tylko można było je zmierzyć ile urosło, ale miałam niejednorodne i na jego ocenę było już za późno w cyklu. Może wam się przyda ta info :)

reklama
4 stycznia idę na pierwszą wizytę, powinno się iść między 11 a 15dc. U mnie akurat to będzie 11dc, a potem kolejne usg mam umówione na 16dc, ale zobaczę jak wyjdzie w środę najpierw. U mnie i tak podejrzewam późna owu, bo nie sądzę, że po clo tak magicznie mi przyjdzie szybko 😁. Jednak mam większości cykle dłuższe.
Właśnie dzięki clo może przyjść szybciej- ja w 11dc mialam pęcherzyk 19 mm, przy braniu od 3 dc

Właśnie dzięki clo może przyjść szybciej- ja w 11dc mialam pęcherzyk 19 mm, przy braniu od 3 dc
Masz krótka fazę lutealna, że brałaś od 3dc? Jakie masz normalne cykle?
Zdaje sobie sprawę, że może być coś wcześniej, ale nie sądzę, że aż tak, biorę od 5dc, więc ma chwilę jeszcze 😁. Czytałam też przypadki, że niektórym nie skrócił, a i wydłużył, więc biorę każda opcje pod uwagę. U mnie jak coś się ruszyło moje 2 owulację po temp. To 21dc i 29 dc, więc jak będzie 14-18dc to byłoby dobrze 😊.

a jak często robisz? Może lepiej by było, żebyś robiła częściej? Ktoś tu pisał, że sika nawet 4-5 razy dziennie, bo ma bardzo krótki pik. Ja też tak sikałam teraz i faktycznie udało mi się tak złapać taki superpik po raz pierwszy, 3h później już go nie było
Tak jest kilka dziewczyny z krótkim pikiem 😁, że jest w ciągu dnia, a potem Już nie ma i muszą wiele razy robić.

i ten z 5dc jest jej zdaniem za wysoki też? Masz jakieś zalecenia co z tym zrobić, jak go unormować?
Ten z 5dc nie. Wedlug gina, to zacznie spadać, gdy na stałe wrócą normalnie owulacje. Na razie mamy potwierdzenie jednego cyklu, ze była. Pewnie na następnej wizycie zleci powtorke, jeśli nasienie będzie ok, a u nas nadal nic się nie zadzieje.

Mąż umówiony na środę i tego samego dnia wyniki. Mina mu zrzedla, ze jedzie tam sam i dostanie pokoik 😆 myślał, ze będzie mógł to przywieźć ze sobą 😎

reklama
Do góry