reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Tak, dokładnie, miesiąc clo plus dwa letrozol…
Ale teraz już sama nie wiem, może warto tę drożność wcześniej zrobić? Któraś z Was miała?
ogólnie jeśli by się okazało, że masz niedrożne oba to jaki sens jest pakować w siebie chemię...
Ale najczęściej lekarze najpierw dają stymulację, a po paru (u mnie 3) miesiącach jak się nie udaje robią drożność
Z drugiej strony po drożności i stymulacji masz np. 3 pęcherzyki więc jest większa szansa na ciążę mnogą i lekarze odradzają się starać

ogólnie jeśli by się okazało, że masz niedrożne oba to jaki sens jest pakować w siebie chemię...
Ale najczęściej lekarze najpierw dają stymulację, a po paru (u mnie 3) miesiącach jak się nie udaje robią drożność
Z drugiej strony po drożności i stymulacji masz np. 3 pęcherzyki więc jest większa szansa na ciążę mnogą i lekarze odradzają się starać
Czyli u Ciebie nie udała się stymulacja, wiadomo dlaczego? Drożność potem coś wykazała? Czyli generalnie po drożności lepiej nie robić od razu stymulacji?

Czyli u Ciebie nie udała się stymulacja, wiadomo dlaczego? Drożność potem coś wykazała? Czyli generalnie po drożności lepiej nie robić od razu stymulacji?
Moim zdaniem za bardzo rozkminiasz. Za chwilę nabawisz się psychozy🙂
Dobrze Ci dziewczyny napisały, żeby zaufać lekarzowi od niepłodności. Tak naprawdę nie starasz się jakoś długo, a chcesz zrobić wszystko na raz. W Twoich postach mocno wyczuwa się chaos.

Dziewczyny,
Ogólnie myślę sobie, że plan mam taki. W środę na spokojnie idę jeszcze do tego mojego lekarza, pobieram dla pewności wymaz- czy ta infekcja na bank jest wyleczona (być może te moje objawy teraz to po antybiotykoterapiach). Rozmawiam z nim na temat stymulacji i czy on zalecałby przed tym jednak tę drożność, czy działamy według pierwotnego planu, czyli 3 mc stymulacji. Na 8.02 zapisuję się do tej Bogny Sobkiewicz (tak, możecie spojrzeć na nią i napisać co myślicie ;-p) i zobaczę co mi ona powie. 8.02 to będzie mój 20 dc, mam nadzieję, że nie dostanę przedwczesnego okresu, więc powinno się to wszystko jakoś zgrać czasowo żeby już w lutym wystartować z konkretnym działaniem.

Oczywiście czekam na Wasze komentarze, jak zawsze :).

reklama
u mnie niedrożny jeden jajowód, ale obstawiam, że po cc, wyrostku, i zapaleniu mam więcej zrostów.
Dopiero teraz doczytałam, że nie masz swoich owu, więc najlepiej zacząć od stymulacji. Jeśli się nie uda po paru cyklach zrobić drożność

Do góry