reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Moim zdaniem za bardzo rozkminiasz. Za chwilę nabawisz się psychozy🙂
Dobrze Ci dziewczyny napisały, żeby zaufać lekarzowi od niepłodności. Tak naprawdę nie starasz się jakoś długo, a chcesz zrobić wszystko na raz. W Twoich postach mocno wyczuwa się chaos.
Owszem, bo jednak mam wrażenie, że to krótko, ale czas zmarnowany, bez owu to jak mogłabym zajść? A dwa to moje AMH, gdyby było spoko to na pewno nie miałabym takiego ciśnienia.

reklama
I chyba też ku temu się skłaniam :). Dziękuję :).
ja Ci niepotrzebnie wprowadziłam chaos tym pytaniem o to, czy miałas drożność, przepraszam! Myślę, że Twój plan ma sens, udanie się do lekarza od niepłodności zawsze ma sens w przypadku braku owu moim mało specjalistycznym zdaniem. Pewnie poczujesz się pewniej niż przy zwykłym ginie, a tego Ci z całego serducha życzę i jeszcze raz przepraszam, że wprowadziłam zamęt tym pytaniem o drożność

nie chciałam! To jakieś moje luźne skojarzenie. Poczekaj, zawołam Ci @hachette i @Ceonis - to są mądre dziewczyny od stymulacji, podpowiedzą

Także i ja proszę o rady @hachette i @Ceonis :).

wiem wiem, wydaje mi się, że te nawet trzy cykle Ci nie zrobią dużej szkody w amh, ale @hachette ostatnio pisała, że jej nowa lekarka chyba się za głowę złapała, że miała tyle stymulacji i bez powtórki amh przez x czasu, ale tam się dobrze skończyło. A Ty no nie masz super wysokiego, więc jakbyś miała mieć stymulacje przez rok, a byś miała niedrozne jajowody, to by było bez sensu - bo tu się pojawiło jakieś moje skojarzenie, że ktoś pisał, że przed stymulacja dobrze zrobić drożność (ale podkreślam, że musi być to naprawdę bardzo luźne skojarzenie, skoro mi się nie kojarzy z określoną osoba)
Hej, nie wiem czy ktoś już odpowiadał, bo nie mam czasu nadrabiać, właśnie wróciłam z teatru z mężem :)
Powinno się zrobić drożność przed stymulacją, ponieważ leki stymulujące nie są bez wpływu na cały organizm a przeprowadzanie stymulacji kiedy nie ma szans na zajście w ciąże przez niedrożne jajowody - jest bez sensu i szkodliwe. Logiczną kolejnością jest wiec najpierw zbadanie nasienia, później drożność a dopiero jak tu nie ma przyczyny to indukcja owulacji.
Lekarz w klinice powiedział mi, ze maksymalnie powinno się przeprowadzić stymulacje przez sześć cykli, jeśli po takim czasie nie ma efektu to nie robić tego więcej na chybił trafił, bo widocznie ta metoda nie zdaje w tym przypadku egzaminu a nadszarpuje rezerwę jajnikową.

Ta firma jest dostawcą rozwiązań w obszarze pozapłacowych świadczeń pracowniczych

@Lady With Cats też raz miałam taki wynik ,powtórzyłam cytologię i już tego nie było . Okazało się że chyba zanieszycili próbkę. A ja już testament pisałam ...
Pachnie benefitem 😂🙈
Moim zdaniem za bardzo rozkminiasz. Za chwilę nabawisz się psychozy🙂
Dobrze Ci dziewczyny napisały, żeby zaufać lekarzowi od niepłodności. Tak naprawdę nie starasz się jakoś długo, a chcesz zrobić wszystko na raz. W Twoich postach mocno wyczuwa się chaos.
A jak tu żyć w harmonii, jak nie wiadomo o co chodzi?

Ja to jestem dopiero chaos. Usiadłam przed chwila i zaczęłam płakać, mąż się pyta co się stało, a ja ze nie wiem. Po prostu zrobiło mi się smutno i poczułam, ze chce mi się płakac i czy nie można😂🙄 kur..fa

ja Ci niepotrzebnie wprowadziłam chaos tym pytaniem o to, czy miałas drożność, przepraszam! Myślę, że Twój plan ma sens, udanie się do lekarza od niepłodności zawsze ma sens w przypadku braku owu moim mało specjalistycznym zdaniem. Pewnie poczujesz się pewniej niż przy zwykłym ginie, a tego Ci z całego serducha życzę i jeszcze raz przepraszam, że wprowadziłam zamęt tym pytaniem o drożność
Nie masz za co przepraszać, chciałaś dobrze, a ja po prostu zaczęłam to rozważać.

Pachnie benefitem 😂🙈

Ja to jestem dopiero chaos. Usiadłam przed chwila i zaczęłam płakać, mąż się pyta co się stało, a ja ze nie wiem. Po prostu zrobiło mi się smutno i poczułam, ze chce mi się płakac i czy nie można😂🙄 kur..fa
Znam to, trzymaj się tam ... Zjedz sobie może coś dobrego, albo napij się winka?

Pachnie benefitem 😂🙈

Też tak miałam w sobotę. Jeszcze leciało in vitro nauka czy cud i była para która się starała 5 lat i mieli za soba 6 transferów. Wyłam jak bóbr. Nie wiem czy jestem gotowa na takie poświęcenie.

Hej, nie wiem czy ktoś już odpowiadał, bo nie mam czasu nadrabiać, właśnie wróciłam z teatru z mężem :)
Powinno się zrobić drożność przed stymulacją, ponieważ leki stymulujące nie są bez wpływu na cały organizm a przeprowadzanie stymulacji kiedy nie ma szans na zajście w ciąże przez niedrożne jajowody - jest bez sensu i szkodliwe. Logiczną kolejnością jest wiec najpierw zbadanie nasienia, później drożność a dopiero jak tu nie ma przyczyny to indukcja owulacji.
Lekarz w klinice powiedział mi, ze maksymalnie powinno się przeprowadzić stymulacje przez sześć cykli, jeśli po takim czasie nie ma efektu to nie robić tego więcej na chybił trafił, bo widocznie ta metoda nie zdaje w tym przypadku egzaminu a nadszarpuje rezerwę jajnikową.
Czyli jednak warto zrobić drożność wg tego co piszesz. A w jakich dniach cyklu najlepiej to zrobić? Miałaś znieczulenie miejscowe?

reklama
Pachnie benefitem 😂🙈

płacz w w 8dpo, plaaaaaaaacz 🤞

Do góry