reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Jestem mamą 9 miesięcznego rozrabiaki, którego karmię piersią. Chcielibyśmy mieć z mężem drugie maleństwo w podobnym wieku więc zaczęliśmy starania. Okres dostałam 4 miesiące temu. Cykle jak w zegarku. U ginekologa byliśmy wszystko jest oki :).

Niestety 3 cykle i ciąży nie ma. Prawdopodobnie przez prolaktynę. Muszę iść sprawdzić jej poziom. Przy pierwszym dziecku zaszliśmy w ciążę właśnie w 3 cyklu. Wcześniej podobna sytuacja jak teraz wszystko jak w zegarku tylko prolaktyna wysoka. Prolaktynę wysoka miałam przez stres.
to trzymam kciuki, żeby szybkp się udało :)

reklama
Miałam pójść do labu na badania, powtórzyć tsh, estradiol i prolaktyne, ale obudziłam się rano i uznałam, że po prostu mi się nie chce, że co to zmieni. Miałam dziś dzwonić do kliniki próbować przesuwać wizytę, ale to samo: nie chce mi się, co to zmieni.
Chyba sobie częściowo podaruję (żeby nie powiedzieć "odpuszczę") ten luty, będzie co ma być. Przynajmniej ten weekend i dzisiaj tak czuję, zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

Jestem mamą 9 miesięcznego rozrabiaki, którego karmię piersią. Chcielibyśmy mieć z mężem drugie maleństwo w podobnym wieku więc zaczęliśmy starania. Okres dostałam 4 miesiące temu. Cykle jak w zegarku. U ginekologa byliśmy wszystko jest oki :).

Niestety 3 cykle i ciąży nie ma. Prawdopodobnie przez prolaktynę. Muszę iść sprawdzić jej poziom. Przy pierwszym dziecku zaszliśmy w ciążę właśnie w 3 cyklu. Wcześniej podobna sytuacja jak teraz wszystko jak w zegarku tylko prolaktyna wysoka. Prolaktynę wysoka miałam przez stres.
Witaj i trzymam kciuki za szybki sukces :)

Miałam pójść do labu na badania, powtórzyć tsh, estradiol i prolaktyne, ale obudziłam się rano i uznałam, że po prostu mi się nie chce, że co to zmieni. Miałam dziś dzwonić do kliniki próbować przesuwać wizytę, ale to samo: nie chce mi się, co to zmieni.
Chyba sobie częściowo podaruję (żeby nie powiedzieć "odpuszczę") ten luty, będzie co ma być. Przynajmniej ten weekend i dzisiaj tak czuję, zobaczymy co przyniosą kolejne dni.
Wstałam dokładnie z tym samym uczuciem. Cieszę się na małą imprezę w piątek, może trochę wyluzuje. Nawet jeśli coś wyjdzie mi w wymazie znowu to antybiotyk zacznę od soboty.
Nie znoszę słowa „odpuszczać” w tym kontekście, ale może lekkie „wrzucenie na luz” nam się przyda?

Wstałam dokładnie z tym samym uczuciem. Cieszę się na małą imprezę w piątek, może trochę wyluzuje. Nawet jeśli coś wyjdzie mi w wymazie znowu to antybiotyk zacznę od soboty.
Nie znoszę słowa „odpuszczać” w tym kontekście, ale może lekkie „wrzucenie na luz” nam się przyda?
ja w tym cyklu nawet seks odpuściłam..

3 miesiące to niedługo, więc grunt to sie nie stresować bardziej. A badania zawsze możesz zrobić, żeby mieć pewność ;)

A może to i dobre podejście. Żeby psychicznie nie zwariować ;) A jak już ochłoniesz to dostaniesz kopa motywacyjnego! 💪

reklama
Do góry