reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Tak, po 20 dc. Nie mam pojęcia, tak mi tylko powiedział ..
jak w takim razie mogę to zweryfikować?
Musisz iść na pełny monitoring. Pierwszy raz 9-11dc A później co kilka dni aż do potwierdzenia owulacji na USG. Po jednym USG nie zawsze można wywnioskować czy była owulacja. Baaa, ja zaszłam w ciążę w cyklu "bezowulacyjnym" jak uważał ginekolog.

Musisz iść na pełny monitoring. Pierwszy raz 9-11dc A później co kilka dni aż do potwierdzenia owulacji na USG. Po jednym USG nie zawsze można wywnioskować czy była owulacja. Baaa, ja zaszłam w ciążę w cyklu "bezowulacyjnym" jak uważał ginekolog.
Ale ja byłam na takim właśnie monitoringu i raz właśnie lekarz kazał „działać”, bo był bardzo ładny pęcherzyk, ale tydzień później był również….

Hej! Udało mi się Was nadrobić :) Uff!

Jeśli miałaś potwierdzony termin owu to już lipa. Jeśli ten termin ustaliłaś "na czuja" to wszystko może się zdarzyć :)
U mnie 3dpo i niemąż taki zmęczony przyszedł, że chyba trzebaby było popracować nad potomkiem. Ja sennym głosem tylko mu odpowiedziałam "serio? dzisiaj?". Dostał krótki wykład na temat tego jak to działa i już coś więcej wie 🙈🙈🙈
Robiłam testy wiec wiem ze mniej więcej jestem 1-2dni po owu. Ale i tak sexy będą 😂
Ach te chłopy wszystko trzeba im mówić kiedy co jak i gdzie 😂 mój na szczęście już ogarnął i pyta : owulacje masz ? Testy robiłaś ?

Ale ja byłam na takim właśnie monitoringu i raz właśnie lekarz kazał „działać”, bo był bardzo ładny pęcherzyk, ale tydzień później był również….
Jeśli nie był za duży (powyżej 28mm) to mogła być owulacja z innego pęcherzyka którego nie brał pod uwagę przy mierzeniu. U mnie w taki sposób ginekolog przeoczył pęcherzyk bo miałam na drugim jajniku większy.

A może zróbcie jednak te badania wcześniej? Może się uda w klinice dogadać, a jak nie to gdzieś indziej, niech tylko powiedzą co badają. Bo tracić cały cykl to wielka szkoda :(
@Bolilol Ja tez bym tak zrobiła, po prostu rozszerzone badania, morfologię, hba, fragmentację itd :) może będzie nawet taniej niż w klinice, a płacić dwa razy za wizytę to licho ;)
Oj to prawda, moja koleżanka z pracy, jak raz jej powiedziałam że po pracy oglądam serial bo nowy sezon wyszedł to ona do mnie że mi zazdrości bo ona musi się za dziećmi uganiać. I to w sumie było kilka miesięcy po poronieniu, o którym wiedziała. Nic się nie odezwałam, ale czasami mam ochotę strzelić. 😤
Ciotka męża kiedyś bardzo chciała rozmawiać ze mną o niepłodności, płakała ze sama straciła jedna ciąże, później nie mogła zajść bla bla bla po czym po godzinie-dwóch przy wszystkich powiedziała, ze w zeszłym miesiącu miała sytuacje, ze spóźniał jej się okres i gdyby okazało się, ze jest w ciąży to rzuciłaby się z mostu :) dokładnie tak powiedziała…
Z nieco innej beczki- czy wiecie może, czy praktykuje się samo podanie zastrzyku na pęknięcie, bez stymulacji? Tak sobie teraz myślę, że skoro u mnie jakiś pęcherzyk dominujący był to może wystarczyłby sam zastrzyk? Zupełnie nie pomyślałam żeby zapytać o to lekarza…
Tak, można tak zrobić żeby lepiej kontrolować owulację.
Wiesz, ja tej różnicy na co dzień nie czuję praktycznie, ale w takich sytuacjach jednak czasem to wychodzi … on ma bardzo stabilną sytuacje zawodową, ma dziecko, ja nadal jednak gdzieś gonię, myślę o kolejnej podyplomówce … niby wiek nie ma znaczenia, ale ja jestem ledwo po 30, on bliżej 50 i wiekiem jestem bliżej jego syna. Z drugiej strony akurat mnie, czyli rozdygotanej wewnętrznie i niepewnej jutra sumiennej perfekcjonistce dobrze robi, że mam kogoś kto totalnie nie jest romantycznym ciepłym misiem, ale twardo stąpającym po ziemi facetem, który nie kupuje kwiatów, ale dba o ciepło, to żebyśmy mieli wszystko czego nam trzeba. Mimo tego, że czasem jest trudno to kocham go i zależy mi na naszej relacji bardzo.
A zdradzisz jak się poznaliście i jak to się stało, ze jesteście razem?:) nie próbuje być wścibska, po prostu jest między Wami spora różnica i tak sobie myślę, ze zazwyczaj to tak standardowo poznaje sie partnera na studiach, w szkole, przez wspólnych znajomych itd ;) jak to było u Was? :)
Więc liczmy, że o nas obie :biggrin2:

Nie ma takiej możliwości. Więc teraz będziemy sobie grać w bingo...
Co do jakości komórek - brałam tam różne suplementy, które, jak mniemam, może i zadziałały, skoro te komórki utworzyły zarodki... Ale nie sądzę, bym mogła jakoś wpłynąć na kwestię wad genetycznych. Teraz nic nie biorę na poprawę, bo przede mną wyłącznie transfery mrożonych zarodków. No i niby jakieś naturalne próby, ale to, jak rzekłam, raczej dla rozrywki...
Jak to nie ma możliwości? Nie ma możliwości badania zarodków?
Dozowanie dobra sprawa. Ja już też się tego nauczyłam, kiedyś to zawsze jak pojebana wychodziłam przed szereg i non stop byłam zajebana zadaniami …
Oj pamietam jak zaczynałam prace po studiach i myślałam, ze to będzie tak jak w szkole, wcześniej skończysz to cię docenią i będziesz mieć czas wolny 🤣🤣🤣🤣🤣 o słodka naiwności!🙈
Odebrałam wyniki, wszystko wygląda ok, we wrotek kontrol u mojego gina - może skróci me męki 😂
Wspaniałe wiesci 💜💜💜💜💜

Jeśli nie był za duży (powyżej 28mm) to mogła być owulacja z innego pęcherzyka którego nie brał pod uwagę przy mierzeniu. U mnie w taki sposób ginekolog przeoczył pęcherzyk bo miałam na drugim jajniku większy.
Ech, no ciekawa jestem jak u mnie jeszcze teraz ten jeden monitoring wypadnie… tak, czy inaczej wydaje mi się, że clo i tak stosowane krótko nie powinno bardzo zaszkodzić, a może po prostu też „wzmocni” naturalną owu gdybym jakimś cudem jednak miała mieć „swoją”…

reklama
Do góry