reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Ech, no ciekawa jestem jak u mnie jeszcze teraz ten jeden monitoring wypadnie… tak, czy inaczej wydaje mi się, że clo i tak stosowane krótko nie powinno bardzo zaszkodzić, a może po prostu też „wzmocni” naturalną owu gdybym jakimś cudem jednak miała mieć „swoją”…
Clo w dawce 5x 1tabl. Nie powinno zaszkodzić. Większej dawki za pierwszym razem bym nie brała. 🙂

A

Widzisz, mnie proponuje po 2 tabl….🤔
W przypadku kiedy pęcherzyki Ci rosną nie widzę sensu podawania odrazu 2 tabletek- clo w dużej dawce może powodować cieńsze endometrium więc moim zdaniem należy zacząć od 1 tabletki- jeśli nie będzie pęcherzyka to w następnym cyklu 2. No ale jeśli ufasz temu lekarzowi to rób jak kazał. 😉

@hachette tylko wiesz co, kurde ja nie za bardzo jak mam to zrobić w tej chwili. Bo jeżeli to był jednak okres i ja jestem w 3dc, to my zaraz musimy zacząć dzialać, bo ja miałam ostatnio owu w 10dc, w 9dc miałam już pęcherzyki po 20mm, więc tak od 6dc abstynencja jest bardzo źle widziana. Trochę się boję, że przekombinuje i stracę cykl. I chyba wolę zapłacić dwa razy za wizytę, niż przekombinować. Bo ja nie wiem na czym stoję - czy jestem 16dpo czy 3dc. Jak dostanę prawdziwy okres jutro czy pojutrze, to to faktycznie może być rozwiązanie, żeby go tam wysłać wcześniej na badanie, ale trochę się boję że wybiorę nie to co trzeba i będzie musiał powtarzać

W przypadku kiedy pęcherzyki Ci rosną nie widzę sensu podawania odrazu 2 tabletek- clo w dużej dawce może powodować cieńsze endometrium więc moim zdaniem należy zacząć od 1 tabletki- jeśli nie będzie pęcherzyka to w następnym cyklu 2. No ale jeśli ufasz temu lekarzowi to rób jak kazał. 😉
Wiesz co, nie ufam żadnemu lekarzowi na 100%, nie po moich doświadczeniach.
Dziękuję za sugestię, omówię to z nim jeszcze w przyszłym tygodniu, zobaczymy jak to będzie wyglądać w 13 dc.

O
@hachette tylko wiesz co, kurde ja nie za bardzo jak mam to zrobić w tej chwili. Bo jeżeli to był jednak okres i ja jestem w 3dc, to my zaraz musimy zacząć dzialać, bo ja miałam ostatnio owu w 10dc, w 9dc miałam już pęcherzyki po 20mm, więc tak od 6dc abstynencja jest bardzo źle widziana. Trochę się boję, że przekombinuje i stracę cykl. I chyba wolę zapłacić dwa razy za wizytę, niż przekombinować. Bo ja nie wiem na czym stoję - czy jestem 16dpo czy 3dc. Jak dostanę prawdziwy okres jutro czy pojutrze, to to faktycznie może być rozwiązanie, żeby go tam wysłać wcześniej na badanie, ale trochę się boję że wybiorę nie to co trzeba i będzie musiał powtarzać
Co do rodzaju badania jakie jest potrzebne na pierwszą wizytę w klinice to zwykle podstawowe nasienia, ale lepiej zawsze się w konkretnej klinice upewnić. Mnie informowano, że dopiero na dalszych etapach będą dokładniejsze, ale na pierwszą wizytę warto mieć podstawowe nie starsze niż 3mc.

A czy wie ktoś może czy i jakim badaniem ja mogę sprawdzić, czy jestem już w nowym cyklu? Bo zaczęłam się zastanawiać czy jak jutro będzie taka sama sytuacja, to czy nie iść do labu, tylko nie wiem czym to sprawdzić. Estradiolem na pewno nie, może progiem? Chociaż też chyba bez sensu, skoro jestem w niskich temperaturach, więc prog już musiał spaść... Ostatecznie w poniedziałek jak nic nie będzie, to mogę iść na usg, w 6dc to u mnie już by pęcherzyki były niemałe, w grudniowym w 7dc miałam 13mm.

To jest chyba właśnie przekombinowywanie w moim wykonaniu 🙈 chyba się muszę uzbroić w cierpliwość i najwyżej dzwonić do tego Bociana w przyszłym tygodniu 🤷‍♀️

reklama
A czy wie ktoś może czy i jakim badaniem ja mogę sprawdzić, czy jestem już w nowym cyklu? Bo zaczęłam się zastanawiać czy jak jutro będzie taka sama sytuacja, to czy nie iść do labu, tylko nie wiem czym to sprawdzić. Estradiolem na pewno nie, może progiem? Chociaż też chyba bez sensu, skoro jestem w niskich temperaturach, więc prog już musiał spaść... Ostatecznie w poniedziałek jak nic nie będzie, to mogę iść na usg, w 6dc to u mnie już by pęcherzyki były niemałe, w grudniowym w 7dc miałam 13mm.

To jest chyba właśnie przekombinowywanie w moim wykonaniu 🙈 chyba się muszę uzbroić w cierpliwość i najwyżej dzwonić do tego Bociana w przyszłym tygodniu 🤷‍♀️
ja jakbym miała taki dylamat to bym zrobiłam proga i poszła na usg

Do góry