reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Tak sobie czytam w synevo o ich profilu hormonalnym podstawowym ( estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna) za 117zł i chyba zrobię go między 3 a 5 dniem cyklu o ile jutro przyjdzie @ to w piątek. I powtórzę w okolicy owulacji i progesteron po ovu, tak jak jest to zalecane. Potem umowie sie do ginekologa walne mu tym przed nos i spytam ło co kaman i gdzie moj Cionsz.
a kiedy ostatnio robiłaś te hormonalne? Jak wyniki wtedy wyglądały?

reklama
Tak sobie czytam w synevo o ich profilu hormonalnym podstawowym ( estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna) za 117zł i chyba zrobię go między 3 a 5 dniem cyklu o ile jutro przyjdzie @ to w piątek. I powtórzę w okolicy owulacji i progesteron po ovu, tak jak jest to zalecane. Potem umowie sie do ginekologa walne mu tym przed nos i spytam ło co kaman i gdzie moj Cionsz.
Pamiętaj że w piątek jest dzień wolny i laby mogą być zamknięte

a kiedy ostatnio robiłaś te hormonalne? Jak wyniki wtedy wyglądały?
Nigdy nie robilam 🤷‍♀️
To mój pierwszy raz - ajem dziewica
Jakąś morfologie z krwi robiłam przed 1 poronieniem, potem w szpitalu po cp, to o ile przed poronieniem wyniki byly słabe, to po cp bardzo dobre. .. z tym, ze pewnie nie to, co teraz zbadam.

Ja lezę jutro na estradiol (wszystkie kciuki się przydadzą) i prolaktyne, do tego powtórzę sobie tsh i zrobię morfologię, wit d, potas, żelazo, ferrytynę, magnez, b12 i kwas foliowy. W 7dpo zrobię proga, a jak się uda, to w okolicy owu estradiol, jeżeli teraz znów wyjdzie penisowy.

Do tego usg w 9dc, 12dc i 15 albo 16dc. No. Plan jest, a plan to już dobry początek.

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️

Nigdy nie robilam 🤷‍♀️
To mój pierwszy raz - ajem dziewica
Jakąś morfologie z krwi robiłam przed 1 poronieniem, potem w szpitalu po cp, to o ile przed poronieniem wyniki byly słabe, to po cp bardzo dobre. .. z tym, ze pewnie nie to, co teraz zbadam.
no to się na pewno przyda, możesz też jakiś panel tarczycowy zrobić

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️
a skąd w ogóle masz pomysł na hashi, endokrynolog to podejrzewa?

reklama
Do góry