reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Tak sobie czytam w synevo o ich profilu hormonalnym podstawowym ( estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna) za 117zł i chyba zrobię go między 3 a 5 dniem cyklu o ile jutro przyjdzie @ to w piątek. I powtórzę w okolicy owulacji i progesteron po ovu, tak jak jest to zalecane. Potem umowie sie do ginekologa walne mu tym przed nos i spytam ło co kaman i gdzie moj Cionsz.
a kiedy ostatnio robiłaś te hormonalne? Jak wyniki wtedy wyglądały?

reklama
Tak sobie czytam w synevo o ich profilu hormonalnym podstawowym ( estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna) za 117zł i chyba zrobię go między 3 a 5 dniem cyklu o ile jutro przyjdzie @ to w piątek. I powtórzę w okolicy owulacji i progesteron po ovu, tak jak jest to zalecane. Potem umowie sie do ginekologa walne mu tym przed nos i spytam ło co kaman i gdzie moj Cionsz.
Pamiętaj że w piątek jest dzień wolny i laby mogą być zamknięte

a kiedy ostatnio robiłaś te hormonalne? Jak wyniki wtedy wyglądały?
Nigdy nie robilam 🤷‍♀️
To mój pierwszy raz - ajem dziewica
Jakąś morfologie z krwi robiłam przed 1 poronieniem, potem w szpitalu po cp, to o ile przed poronieniem wyniki byly słabe, to po cp bardzo dobre. .. z tym, ze pewnie nie to, co teraz zbadam.

Ja lezę jutro na estradiol (wszystkie kciuki się przydadzą) i prolaktyne, do tego powtórzę sobie tsh i zrobię morfologię, wit d, potas, żelazo, ferrytynę, magnez, b12 i kwas foliowy. W 7dpo zrobię proga, a jak się uda, to w okolicy owu estradiol, jeżeli teraz znów wyjdzie penisowy.

Do tego usg w 9dc, 12dc i 15 albo 16dc. No. Plan jest, a plan to już dobry początek.

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️

Nigdy nie robilam 🤷‍♀️
To mój pierwszy raz - ajem dziewica
Jakąś morfologie z krwi robiłam przed 1 poronieniem, potem w szpitalu po cp, to o ile przed poronieniem wyniki byly słabe, to po cp bardzo dobre. .. z tym, ze pewnie nie to, co teraz zbadam.
no to się na pewno przyda, możesz też jakiś panel tarczycowy zrobić

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️
a skąd w ogóle masz pomysł na hashi, endokrynolog to podejrzewa?

reklama
Do góry