nikaplis
Fanka BB :)
iU/ml tak, przy max wartości ref tutaj 5.0a to 9,7 to jaka jednostka? IU/ml czy inna?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
iU/ml tak, przy max wartości ref tutaj 5.0a to 9,7 to jaka jednostka? IU/ml czy inna?
Ten synevo jest w szpitalu akurat... zadzwonie i dopytam, czy czynne.No chyba że masz jakiś lab np przy szpitalu, który jest czynny też w święta
Biore euthyrox 25 od roku bo mialam TSH ok 2.7 - dali mi na zbicie jako ze przy staraniach powinno być ok 1.5. Ft3 i ft4 mam w normiea trójka tarczycowa ok? Dostałas jakieś leki czy narazie tylko obserwacja?
Ja z takim antyTG miałam na cito USG tarczycy (reszta wyników w normie) i lekarz powiedział, że tarczyca zdrowa, nie zdążyła się uszkodzić, dostałam letrox 25 na zbicie TSH do mniej niż 2 - tylko dlatego, że się staram o ciążęJa mam lekko podwyższone antyTG i to mi powiedział endo ze to może oznaczać początek hasimoto. Dostalam skierowanie na usg tarczycy i tez pokazało ze moze sie rozwinąć w tym kierunku, ale póki co jest ok.
Także- konsultacja z endokrynologiem plus usg tarczycy moze dać Ci odpowiedz.
Jakie badania można zrobić żeby wykryć rzs? Mój brat ma od dzieciństwa rzs, ogólnie historia chorób autoimmunologicznych w mojej rodzinie jest długa jak saga ludzi i lodu czy jakoś takMoże być przy innych chorobach autoimmunologicznych np. Grabesa basedova albo reumatoidalnym zapalaniu stawów. Powinien zrobić usg, ale jeśli dopiero zaczelas chorować, to widać noe będzie.
Na 99% Hashi jeśli są mieprawidlowe wyniki TSH i hormonow tarczycy
Synevo ma czat z konsultantami codziennie 8-16 i tam Ci udzielą wszystkich informacji, na pewno prędzej Ci odpiszą już się do nich dodzwoniszTen synevo jest w szpitalu akurat... zadzwonie i dopytam, czy czynne.
a ft4 ile Ci wyszło przy jakich normach?iU/ml tak, przy max wartości ref tutaj 5.0
Moj tata ma rzs, prawdopodobnie dziadek mial... tez zastanawiałam się czy mozna zrobić jakieś badanie, by to u siebie wykluczyć lub potwierdzić.Jakie badania można zrobić żeby wykryć rzs? Mój brat ma od dzieciństwa rzs, ogólnie historia chorób autoimmunologicznych w mojej rodzinie jest długa jak saga ludzi i lodu czy jakoś tak
W sensie chciałabyś wykluczyc u siebie?Jakie badania można zrobić żeby wykryć rzs? Mój brat ma od dzieciństwa rzs, ogólnie historia chorób autoimmunologicznych w mojej rodzinie jest długa jak saga ludzi i lodu czy jakoś tak
ja miałam kilka lat temu tsh 5 z hakiem, ft4 1,2 i antyTPO w okolicach 13. Nie stwierdzono hashi, tarczyca piękna, dostałam letrox, zaraz tsh spadło i zmniejszałam dawkę do odstawienia. Ale nie interesowałam się tym szczegółowo, bo nie interesowało mnie zajście w ciążę, wyszło przy okazji problemów z przysadkąiU/ml tak, przy max wartości ref tutaj 5.0