reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
a skąd w ogóle masz pomysł na hashi, endokrynolog to podejrzewa?
TSH jest podwyższone, ft3 i ft4 w normie ale ft4 bliżej dolnej granicy no i z dodatkowych badań wyszło antyTPO ponad normę a czytaalam że jak już są przeciwciała to może hashi

Plus wypadają mi włosy, łatwo przybieram na wadze, łatwo mi zimno no a teraz okres też jakby wariował

Póki co ja i google podejrzewamy Hashi 😅 endykronologa widzę za 2 tyg dopiero więc mam nadzieję że zrobi USG i się wyjaśni

W każdym razie nie wiem czy przy hashi te antyTPO nie jada w górę dużo bardziej niż moje 9.7 ... 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️
Ja mam lekko podwyższone antyTG i to mi powiedział endo ze to może oznaczać początek hasimoto. Dostalam skierowanie na usg tarczycy i tez pokazało ze moze sie rozwinąć w tym kierunku, ale póki co jest ok.
Także- konsultacja z endokrynologiem plus usg tarczycy moze dać Ci odpowiedz.

Ja mam lekko podwyższone antyTG i to mi powiedział endo ze to może oznaczać początek hasimoto. Dostalam skierowanie na usg tarczycy i tez pokazało ze moze sie rozwinąć w tym kierunku, ale póki co jest ok.
Także- konsultacja z endokrynologiem plus usg tarczycy moze dać Ci odpowiedz.
a trójka tarczycowa ok? Dostałas jakieś leki czy narazie tylko obserwacja?

Dziewczyny, przepraszam że wracam z tym jak zdarta płyta ale do wizyty i lekarza 2 tygodnie a internet jakoś mało pomocny więc kota dostaje

Czy podwyższone antyTPO może świadczyć o czyms innym niż autoimmunologiczna choroba tarczycy? Z tego co szukam to ludzie z Hashi mieli tpo wręcz w tysiącach a ja mam 9.7 przy max 5.2 więc zaczęłam się zastanawiać czy to rzeczywiście może być te dziadostwo 🤦🏻‍♀️
Może być przy innych chorobach autoimmunologicznych np. Grabesa basedova albo reumatoidalnym zapalaniu stawów. Powinien zrobić usg, ale jeśli dopiero zaczelas chorować, to widać noe będzie.
Na 99% Hashi jeśli są mieprawidlowe wyniki TSH i hormonow tarczycy

TSH jest podwyższone, ft3 i ft4 w normie ale ft4 bliżej dolnej granicy no i z dodatkowych badań wyszło antyTPO ponad normę a czytaalam że jak już są przeciwciała to może hashi

Plus wypadają mi włosy, łatwo przybieram na wadze, łatwo mi zimno no a teraz okres też jakby wariował

Póki co ja i google podejrzewamy Hashi 😅 endykronologa widzę za 2 tyg dopiero więc mam nadzieję że zrobi USG i się wyjaśni

W każdym razie nie wiem czy przy hashi te antyTPO nie jada w górę dużo bardziej niż moje 9.7 ... 🤷🏻‍♀️
to ja będe głosem rozsądku. Zamknij Google. Z objawów analizowanych na Google też mam hashi. Mam też PCOS, schizofrenie, chad oraz raka mózgu i dupy.

Więc zamknij Google i otwórz znanylekarz. Poszukaj endokrynologa, który udziela porad online. Umów się na jutro na wizytę i porozmawiaj z nim. To jest najlepsze, co możesz w tej chwili dla siebie zrobić.

PS. Napisałam do przyjaciółki z hashi (non stop pod kontrolą lekarza) jaki miała ostatnio wynik antyTPO: 1045.

Kurczę dziewczyny tez macie taki problem z trądzikiem po owulacji? Mam takie wielkie gule od wczoraj ze chodzę cała spuchnięta na twarzy:/ może to ten progesteron tak?

to ja będe głosem rozsądku. Zamknij Google. Z objawów analizowanych na Google też mam hashi. Mam też PCOS, schizofrenie, chad oraz raka mózgu i dupy.

Więc zamknij Google i otwórz znanylekarz. Poszukaj endokrynologa, który udziela porad online. Umów się na jutro na wizytę i porozmawiaj z nim. To jest najlepsze, co możesz w tej chwili dla siebie zrobić.

PS. Napisałam do przyjaciółki z hashi (non stop pod kontrolą lekarza) jaki miała ostatnio wynik antyTPO: 1045.
o kurcze no właśnie, znowu ponad tysiąc. Te moje 9.7 wygląda jak cienki bolek przy wartościach ludzi z hashi

Trochę się tylko stresuje że jeśli to jednak nie hashi to może jednak nie dostanę leków (choć to było by chyba szalone!)

reklama
Może być przy innych chorobach autoimmunologicznych np. Grabesa basedova albo reumatoidalnym zapalaniu stawów. Powinien zrobić usg, ale jeśli dopiero zaczelas chorować, to widać noe będzie.
Na 99% Hashi jeśli są mieprawidlowe wyniki TSH i hormonow tarczycy
no moje niby nieprawidłowe TSH i antyTPO ale te tpo to nie jakieś dzikie wartości póki co i już zgłupiałam 🤷🏻‍♀️

Choć mam nadzieję że tarczyca nie jest zniszczona, mam nadzieję że jednak coś będzie na 100% wiadomo na USG

Do góry