reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
@olka11135 ma długie cykle i z tego co kojarzę nawet ma dziecko z późnej owu🤔.
Moim zdaniem późne owu jedyne co to mniej będzie cykli w roku 🤷‍♀️, bo będą dłuższe, no i może być krótka faza lutealna, ale jak jest spoko to moim zdaniem nie ma co się martwić tym na zapas.

@olka11135 ma długie cykle i z tego co kojarzę nawet ma dziecko z późnej owu🤔.
Moim zdaniem późne owu jedyne co to mniej będzie cykli w roku 🤷‍♀️, bo będą dłuższe, no i może być krótka faza lutealna, ale jak jest spoko to moim zdaniem nie ma co się martwić tym na zapas.
Wydaje mi się, ze czytałam o tym w kontekście raczej prawidlowej długości cykli... i pewnie chodzi o fazę drugą, że jest za krótka. Ale ręki nie dam sobie uciąć.

Wydaje mi się, ze czytałam o tym w kontekście raczej prawidlowej długości cykli... i pewnie chodzi o fazę drugą, że jest za krótka. Ale ręki nie dam sobie uciąć.
No tak, to się zgodzę, że chodzi o sam fakt krótkie fazy luteinowej, a nie późnej owu. Bo np. Przy 42dc można mieć owu np. W 29dc i będzie okej, bo faza lutealna będzie miała wystarczającą ilość dni😁

Pewnie wszystko zależy od długości fazy lutealnej. Jeżeli ktoś ma owulacje w 19dc i okres w 29dc to fakt jest to mało bo faza lutelana to 10 dni. Ale w praktyce nadal jest to norma (10-16 dni).

Ja mam owulacje nawet w 40 dniu cyklu ale nie wpływa to na moja fazę lutealna którą trwa 15 dni

Tak sobie czytam w synevo o ich profilu hormonalnym podstawowym ( estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna) za 117zł i chyba zrobię go między 3 a 5 dniem cyklu o ile jutro przyjdzie @ to w piątek. I powtórzę w okolicy owulacji i progesteron po ovu, tak jak jest to zalecane. Potem umowie sie do ginekologa walne mu tym przed nos i spytam ło co kaman i gdzie moj Cionsz.

reklama
no mój Stary tak bierze wszystko oddzielnie. Sama komponowałam analizując poszczególne składy i dawki w gotowych suplach. No ale niestety on bierze garść tabletek dziennie...
Jeśli chodzi o moje usta to długa historia, bo już chyba próbowałam wszystkiego i nic nie pomaga dłuzej niż na parę dni. Wiecznie piekące, suche, schodzi skóra, rozkrwawione, kąciki popękane jak u jokera.
Dodatkowo mam wiecznie czerwone policzki, że czasem aż płaczę, ż ewyglądam jak żul pod sklepem.
Ale myślę, że to może jakaś alergia albo coś...
Polecam balsam do ust z Nuxe Reve de miel czy jakoś tak. Jest w słoiczku i w pomadce :)

Do góry