reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
pytanie rozkminkowo - teoretyczne : a jeśli okres się dostaje 11dpo ale delikatne plamienia zaczynają już 9dpo? Zarodek może się jeszcze zagnieździć? 🤔
Wszystko zależy tak naprawdę z jakiego tytułu są plamienia, bo może być to spadek progesteron, może być zupełnie coś innego np. Polip, dopóki nie dostaniesz okresu trwa faza lutealna i jeśli jest powyżej 10 to jeszcze jest okej i jest szansa jak najbardziej na zapłodnienie. Od 10 poniżej to już wtedy problematyczne.

Plamienia oznaczają zazwyczaj spadek progesteronu- co za tym idzie- jeśli zarodek by się zajeździł to raczej by ich nie było.
ja w sumie jeszcze nie wiem czy to normalne, czy może właśnie progesteron, czy jednak tarczyca która będę dopiero ustawiać. Mam cichą nadzieję że jak hormony tarczycy znormalnieja to i reszta pójdzie po rozum do głowy

Na obecną chwilę się nie staramy ale zastanawiam się w teorii czy jak tak zostanie to mam się czym marwic

ja w sumie jeszcze nie wiem czy to normalne, czy może właśnie progesteron, czy jednak tarczyca która będę dopiero ustawiać. Mam cichą nadzieję że jak hormony tarczycy znormalnieja to i reszta pójdzie po rozum do głowy

Na obecną chwilę się nie staramy ale zastanawiam się w teorii czy jak tak zostanie to mam się czym marwic
Jak unormujesz tarczycę to na pewno wpłynie dobrze na Twój cykl 💚

reklama
Do góry