reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No właśnie tego się obawiam. Już ostatnio większa część spotkania to były dzieci. A reszta to praca i kredyty.
Nie wiem, czasem tęsknię za czasami, gdzie spotykało się ze znajomymi i gadało się o pierdach, kto z siebie debila na imprezie zrobił i kto ile wódki wypił i jakie pytania będą na egzaminie. Życie było łatwiejsze
O takich tematach to nawet nie marzę ;-)
Teraz to jest w ogóle 10% JAKIEJKOLWIEK konwersacji: "Tak, te emerytury to... N, zostaw ją, chodź tutaj - M, o, dobry kompocik? Mmm, jaki dobry, patrzcie, jak oczka ku nieby wznosi - N, idź do kąta - M, jak pięknie już chodzi! Pokaż, gdzie masz oczko? I brzuszek? - Tak, urodziny teściowej... może jednak w restauracji - N, zostaw ją! Nie biegaj, chodź tutaj, jest wujek i ciocia, a rzadko się widzimy - M, jaki piękny kotek! Dziękuję! Dasz cioci? Dasz babci? - N, jesteś męczący - Ja w środy, czwartki i piątki oczywiście nie pracuję, ale jestem wykończona - Tak, M. nie bierze już smoczka, ale N. nadal potrzebuje. Idzie w tym roku do szkoły, ale pani powiedziała, że nie wolno mu odbierać..."

No wiem, jestem mało empatyczna...

reklama
Ja jestem już po 3 drugi drinkach.tak dawno nie piłam, że już czuję fazę ale co tam. Okresu nadal nie ma. Czuje się jak gruba świnia 🐷 woda wszędzie. Ale powiedziałam staremu, że jak nie ma okresu to trzeba to wykorzystać i się ucieszył. A jutro na kacu będę myśleć dalej co jak okres nie przyjdzie.

Kocham Was ❤️ miełego piątku. I obyście wszystkie wysikaly jutro ll 😘
Kochana cudownego wieczoru ❤️❤️

@Owulacja wiem, że jestem opóźniona, ale
Hugs GIF by Travis
real housewives dallas GIF by Slice

Ja jestem już po 3 drugi drinkach.tak dawno nie piłam, że już czuję fazę ale co tam. Okresu nadal nie ma. Czuje się jak gruba świnia 🐷 woda wszędzie. Ale powiedziałam staremu, że jak nie ma okresu to trzeba to wykorzystać i się ucieszył. A jutro na kacu będę myśleć dalej co jak okres nie przyjdzie.

Kocham Was ❤️ miełego piątku. I obyście wszystkie wysikaly jutro ll 😘
"Po 3 drugi drinkach" Cię zdradziło, że piszesz prawdę 😁

Teraz to jest w ogóle 10% JAKIEJKOLWIEK konwersacji: "Tak, te emerytury to... N, zostaw ją, chodź tutaj - M, o, dobry kompocik? Mmm, jaki dobry, patrzcie, jak oczka ku nieby wznosi - N, idź do kąta - M, jak pięknie już chodzi! Pokaż, gdzie masz oczko? I brzuszek? - Tak, urodziny teściowej... może jednak w restauracji - N, zostaw ją! Nie biegaj, chodź tutaj, jest wujek i ciocia, a rzadko się widzimy - M, jaki piękny kotek! Dziękuję! Dasz cioci? Dasz babci? - N, jesteś męczący - Ja w środy, czwartki i piątki oczywiście nie pracuję, ale jestem wykończona - Tak, M. nie bierze już smoczka, ale N. nadal potrzebuje. Idzie w tym roku do szkoły, ale pani powiedziała, że nie wolno mu odbierać..."

Powtarzaj w myślach: empatia to nie zupa z Azji, to nie zupa z Azji 😂😂 mi pomaga
Stary z kotem będzie zadowolony, ze wszystkie walą w szyje 🙈

reklama

Co prawda niektóre teksty hardkorowe, zwłaszcza ze smoczkiem :D ale generalnie ja sama byłam w szoku ile zachowań innych rodziców mnie wkurzało, a teraz patrzę na to od drugiej strony. I z tego co rozmawiam ze znajomymi to chyba każdy tak ma. To trochę jak z naszymi staraniami o dziecko - kto tego nie przechodzi, nie wie co czujemy. I rzuca tekstami typu a czemu jeszcze nie macie dziecka, odpuść, za bardzo się spinasz. Takie osoby nie umieją się postawić w naszej sytuacji. Tak samo to działa według mnie z ludźmi bez dzieci (choćby oczywiście bardzo te dzieci były wymarzone) i ludźmi z dziećmi. Tym pierwszym bardzo trudno się postawić w roli rodzica i zrozumieć z czego wynikają takie a nie inne zachowania. Zachowania śmieszne, czasem żenujące, czasem wyglądające na nadopiekuńczość, łatwo to zaszufladkować będąc z boku ;) nie hejtuję oczywiście, trochę tylko staję w obronie rodziców bo sama byłam po obydwu stronach i trochę inaczej na to patrzę.
Jak nie mieliśmy dziecka a spotykaliśmy się z rodziną mojego brata co mają dwójkę dzieci, to właśnie miałam wrażenie że tyle tematów poruszyliśmy a żadnego nie skończyliśmy. No to teraz jak się spotykamy to jest dopiero kaplica 😅 w tych przerwach pomiędzy przerywnikami czasem nawet nie wiemy jaki temat zacząć. A jak kiedyś, jeszcze przed moją ciążą, zaprosili dwójkę dzieci sąsiadów to był taki chaos że aż się odechciewało mieć dzieci, serio.

Do góry