reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Rozumiem. Ja nie patrzę na zodiaki. Moja teściowa tak bardziej i mówiła kiedyś ze my 2 wodnik to się nie dogadamy 😅. Od 16 lat się jeszcze nie pozabijaliśmy 😅 więc całkiem nam dobrze idzie 😅
Zapamiętaj, że teściowe zazwyczaj bywają wredne😁
Mam nadzieje, że jeśli doczekamy dzieci z mężem to nie będę wrednym babskiem i koszmarną teściówką😁

reklama
Udało mi się na nadrobić 🤣
Ja jestem Rakiem w sumie tak jak mój partner (tak się złożyło). Ja jestem trochę nieśmiała , zawstydzam się, trochę cicha( przy osobach które znam nie mam czegoś takiego i nawet niekiedy powiem to co myślę). Nie lubię jak ktoś się kloci albo jak są takie niezręczne sytuacje (wewnętrzne się wtedy telepie).
Co do starań też myślałam że do końca roku mi się uda . No ale jak zwykle życie ma dla mnie inny plan. 😔 Przyjaciółka w międzyczasie zaszła w sumie to nawet 2 . Jedna od strzału 🤣druga w sumie też tylko nie planowała. Bardzo mnie to przygniotło że tyle osób wokół się udało tak odrazu a inni się staraj i nici z tego. 😔 Najgorsze przedemna oglądania tych brzuszków, tych przygotowań na przyjście na świat tych dzieci. Ale mam nadzieje ze Bóg pozwoli mi tego też doswiadczyć🥰 i zazdroszczę im tego (Nie boję się do tego przyznać). Co mnie jeszcze boli że ta jedna przyjaciółka nawet się nie zapyta jak nam idzie w staraniach tylko jest ona i dziecko i wyprawka. (Szkoda ze tej drugiej osoby nie widzi) No ale trudno. Wiadomo cieszę się jej szczęściem ale chciałabym tego zrozumienia ...
Sorki za to rozpisanie ale chciałam odpowiedzieć w całości na te tematy co już były 🤣😃🙉

Czesc :) Piszę do Was, ponieważ robiłam porządki w szafce z lekami i posiadam Profertil dla mężczyzn. Lek/suplement dość drogi,ale w naszym przypadku skuteczny. Jeśli któraś z Was byłaby chętna napiszcie :)

Ja staram się rok z kawalątkiem miałam badania tsh 2.5 i 2.1 i dostałam od endo dawke taką jak Ty , nie wiem czy to nie za mała dawka...
też tak myślę ale chyba nie pozostaje mi nic innego niż branie takiej dawki przed 4 tygodnie i jeśli badania krwi pokażą zero zmiany to będę napastować lekarza o zwiększenie. Niestety narazie uznal że niby wcale nie potrzebuje i jeśli chce dostać to tylko moja decyzja więc nie pozostaje mi nic innego niż sprawdzenie jak organizm zareaguje na min dawkę. Będę po prostu robić wszystko też od diety strony by zmniejszyć TSH ☹️

też tak myślę ale chyba nie pozostaje mi nic innego niż branie takiej dawki przed 4 tygodnie i jeśli badania krwi pokażą zero zmiany to będę napastować lekarza o zwiększenie. Niestety narazie uznal że niby wcale nie potrzebuje i jeśli chce dostać to tylko moja decyzja więc nie pozostaje mi nic innego niż sprawdzenie jak organizm zareaguje na min dawkę. Będę po prostu robić wszystko też od diety strony by zmniejszyć TSH ☹️
To bardzo mądre, ale też bym cisneła bo skoro on Ci dał lek bo " na Twoje ryzyko" bo "Twoja " decyzja to coś bym zaczeła wątpić w jego kompetencje😉

reklama
To bardzo mądre, ale też bym cisneła bo skoro on Ci dał lek bo " na Twoje ryzyko" bo "Twoja " decyzja to coś bym zaczeła wątpić w jego kompetencje😉
trochę wątpię ale trochę też daje szansę bo jest w kontakcie i zleca mega dużo badań w tym AMH które podobno na służbę tutaj się nie robi. Całe szczęście dzięki forum wiem czego chcę i ze musimy dążyć do TSH 2 max i jeśli w pewnym momencie odmówi współpracy to najwyżej przejdę na prywatną opiekę 😉

Do góry