reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Chodziło mi o to, że jeśli nie będzie w stanie podjąć pracy to otrzyma zwolnienia ile będzie tego potrzebować. Nie mam na myśli siedzenia w domu w nieskończoność. Chciałam jej podpowiedzieć, że jeśli i tak mogą ją zwolnić, to może być na płatnym l4 i szukać w międzyczasie nowej pracy (oczywiście jeśli chce). Myślę, że to lepsze niż nie dostawać żadnych pieniędzy. Rzeczą jasną jest, że Asia zrobi jak będzie uważała, ja chciałam jej tylko podpowiedzieć, ponieważ napisała, że pewnie i tak straci pracę.
W porządku, nie mam za złe ;) oczywiście, ze lepiej pieniądze dostawać niż nie dostawać, ale względem pracodawcy zalecam szczerość, wówczas nie możemy sobie niczego zarzucić. Czasem nawet lepiej umowic się z pracodawca, ze mam problemy, chce ciągnąć zwolnienie i jak mnie nie chcecie przez brak przewidywalności- znajdę inna prace podczas zwolnienia. Wówczas jest szansa na dużo, nawet dobre referencje :)

Ja po wizycie widać świeże ciałko żółte na lewym jajniku😁 Endometrium 10mm. I teraz od nowego cyklu monitoring. Podeślę wam od czego zaczyna mój lekarz. Jeszcze mówił żeby dokładnie potwierdzić czy była owulacja musi być monitoring

Załączniki

• 20230119_210821.jpg
    20230119_210821.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 76
W porządku, nie mam za złe ;) oczywiście, ze lepiej pieniądze dostawać niż nie dostawać, ale względem pracodawcy zalecam szczerość, wówczas nie możemy sobie niczego zarzucić. Czasem nawet lepiej umowic się z pracodawca, ze mam problemy, chce ciągnąć zwolnienie i jak mnie nie chcecie przez brak przewidywalności- znajdę inna prace podczas zwolnienia. Wówczas jest szansa na dużo, nawet dobre referencje :)

Zgadza się, szczerość do postawa, ale w Niemczech okres próbny trwa pół roku. Podczas okresu próbnego pracownik nie jest chroniony i może być zwolniony z dnia na dzień, bez okresu wypowiedzenia oraz konkretnej przyczyny. Po prostu w mojej intencji było to, żeby dziewczyna nie została z dnia na dzień bez wypłaty.

Zgadza się, szczerość do postawa, ale w Niemczech okres próbny trwa pół roku. Podczas okresu próbnego pracownik nie jest chroniony i może być zwolniony z dnia na dzień, bez okresu wypowiedzenia oraz konkretnej przyczyny. Po prostu w mojej intencji było to, żeby dziewczyna nie została z dnia na dzień bez wypłaty.
Wiem i rozumiem 😘

reklama
Do góry