To robimy w sobotę test ?Na początku żywa krew, dość sporo na papierze przy podtarciu. Potem kawa z mlekiem przy podcieraniu. W ciągu dnia minimalnie na wkładce. A dzisiaj brązowy glut sztuk 1
Mam nadzieję, że żadna już nie je i nie będzie miała mi za złe udzielenia odpowiedzi na to pytanie
I tak, ja się jeszcze łudzę. W ciąży tak miałam właśnie. Może jutro zrobię test, albo sobotę, jak się to nie rozkręci. Nie mam bóli
miesiączkowych jak zawsze przed okresem i wówczas.
reklama
Pati2388
Fanka BB :)
Oznaczenie stężenia białka wiążącego hormony płcioweCo to jest SHGB?
Elph
To bardzo słuszne wytłumaczenie :d jak mi się w sierpniu spóźniał okres (a nie planowaliśmy dziecka jeszcze) ale testy wychodziły negatywne, byłam na kawie z koleżanką, opowiedziałam jej moje rozterki (że możliwe że wpadliśmy, ale w sumie byłoby fajnie tak bez starań tym razem) a pod koniec naszego spotkania dostałam lekkich bóli okresowych. I mówiłam że nagadałam się a właśnie zaczyna się okres rozkręcać. Ale nic się nie zaczynało, bóle co jakiś czas się pojawiały, w końcu chyba po tygodniu pojechałam na betę i była pozytywna później wyszło że biochem ale ogólnie już byłam kilka razy pewna że okres się rozkręca a to były jakieś wczesnociążowe bóle.Łączę się w bólu.... mnie tez miesiączkowo pobolewa 2 dzień tlumaczę sobie, że to zapłodnienie i wędrówka jaja
Co to za kraj? W sumie ciekawe że dla nich większe zobowiązanie to ślub niż wspólne dzieciZależało mi na ślubie kościelnym, fakt. Ale jako katoliczka wyszłam za protestanta w jego kościele, więc w sumie niezbyt ortodoksyjnie ;-)
Jestem bardzo związana z tutejszym forum ślubnym, praktycznie jak z BabyBoom ;-), i schemat rzeczywiście najczęściej jest właśnie taki: "Mój ukochany, po 15 latach związku i piątce dzieci poczuł, że jestem kobietą jego życia i poprosił mnie o rękę. Jestem taka happy że mnie wybrał!" ;-)
Kurde no z tym TSH to się nie popisał. To raczej podstawa, pytanie ile innych podstaw mu jeszcze brakuje... Ty i tak masz przewagę bo doczytujesz chociażby tu na forum, ja to się zastanawiam jakby totalny laik trafił na takiego lekarza i się słuchał.Dobra dziewczyny głupie pytanie ale jak miałam właśnie rozmowę przez telefon z doktorem i nie wiem czy zapamiętałam wszystko a w systemie jeszcze nie ma więc nie wiem czy się srać
Jak mi powiedział że AMH 24.3 to jakie to kurde moga być jednostki? Pmol/l? Czy to dobrze? Mówil że chyba dla mojego wieku jestem w środku zakresu ref i że wszystko super spoko ale też powiedział że TSH 4.7 i trochę TPO ponad normę i że on by nawet tego nie leczył chyba że chce więc nie wiem czy mu ufać ...
Raz miałam krwawienie od infekcji więc może akurat?A może to przez tę infekcje? Plecy mnie zaczynają boleć jak na okres, ale no nie, za wcześnie…
Chyba nie ma co się ocknąć, to trudna sytuacja i mało kto sobie to przepracuje z dnia na dzień. Bardzo Ci współczuję z każdym dniem będzie Ci coraz lepiej. Nie wiem czy słyszałaś, ale w fundacji Ernesta można otrzymać darmowe wsparcie psychologiczne po poronieniu. Można im nawet maila napisać.jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Właśnie ja się zastanawiam czy jest sens sikać, skoro wczoraj popołudniu wyszedł negatyw. Jak uważacie?Kto tam jutro ze mną sika z rana?
W ogóle serio czuję się jak w takiej stereotypowej ciąży. Odrzuca mnie od zapachów, często mi niedobrze, mam ochotę na kawę ale jak ją zrobię to nie jestem w stanie wypić. Tyle że ja zwykle objawy ciążowe mam w nieudanych cyklach a w udanych nic nie czuję więc pewnie jestem w ciąży urojonej
Btw jakby się udał ten cykl to nasze dzieci różniłyby się wiekiem niemal równe dwa lata, bez kilku dni
Pati2388
Tak dam znać napewno szczerze sama jestem ciekawaDaj znać koniecznie, bo jestem ciekawa, czemu rezonans przysadki
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Nie chce sama tłumaczyć , to wrzucam:Co to jest SHGB?
Załączniki
królowa_kresek😉🙃
Ja w tej pierwszej fazie prog właściwy a mimo to plamie brązowo-kawowo od początku dni płodnych do dnia no właśnie tak se wymyslilam konca dni plodnych czyli dzien dwa po ovu..... i nie wiem o co z tym chodzi....Znowu różowe plamienia, 18 dc…
To pewnie objaw niskiego proga, jak myślicie?
Avy
@aurii_orelii chyba chodziło o to, że w wytycznych od lekarza jest literówka SHGB zamiast SHBG.Nie chce sama tłumaczyć , to wrzucam:
Nasturtium
Ja miałam już teraz „zwykłą” krew … jednak obstawiam, że niski próg…Ja w tej pierwszej fazie prog właściwy a mimo to plamie brązowo-kawowo od początku dni płodnych do dnia no właśnie tak se wymyslilam konca dni plodnych czyli dzien dwa po ovu..... i nie wiem o co z tym chodzi....
AScarlett
Moderator
A jak sprawdzić czy nie jest przejrzały? Ostatnio mam pecha i trafiam tylko na takie
Jak jest przejrzały to wszystkie liście już zaczynają latwo odchodzić. Wiec trzeba dobrze wymacacO, ja też!
Aa i zapach taki jak fermentujący sok sie zaczyna robić.
reklama
Nasturtium
Jak najprawdopodobniej nie mam owu to w który dzień cyklu najlepiej zbadać proga? Czy to wtedy bez znaczenia?