reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Na początku żywa krew, dość sporo na papierze przy podtarciu. Potem kawa z mlekiem przy podcieraniu. W ciągu dnia minimalnie na wkładce. A dzisiaj brązowy glut sztuk 1 🤡

Mam nadzieję, że żadna już nie je i nie będzie miała mi za złe udzielenia odpowiedzi na to pytanie 🤡

I tak, ja się jeszcze łudzę. W ciąży tak miałam właśnie. Może jutro zrobię test, albo sobotę, jak się to nie rozkręci. Nie mam bóli
miesiączkowych jak zawsze przed okresem i wówczas.
To robimy w sobotę test ?😀

reklama
Łączę się w bólu.... mnie tez miesiączkowo pobolewa 2 dzień 😕 tlumaczę sobie, że to zapłodnienie i wędrówka jaja 🙃🙃
To bardzo słuszne wytłumaczenie :d jak mi się w sierpniu spóźniał okres (a nie planowaliśmy dziecka jeszcze) ale testy wychodziły negatywne, byłam na kawie z koleżanką, opowiedziałam jej moje rozterki (że możliwe że wpadliśmy, ale w sumie byłoby fajnie tak bez starań tym razem) a pod koniec naszego spotkania dostałam lekkich bóli okresowych. I mówiłam że nagadałam się a właśnie zaczyna się okres rozkręcać. Ale nic się nie zaczynało, bóle co jakiś czas się pojawiały, w końcu chyba po tygodniu pojechałam na betę i była pozytywna :D później wyszło że biochem ale ogólnie już byłam kilka razy pewna że okres się rozkręca a to były jakieś wczesnociążowe bóle.
Zależało mi na ślubie kościelnym, fakt. Ale jako katoliczka wyszłam za protestanta w jego kościele, więc w sumie niezbyt ortodoksyjnie ;-)
Jestem bardzo związana z tutejszym forum ślubnym, praktycznie jak z BabyBoom ;-), i schemat rzeczywiście najczęściej jest właśnie taki: "Mój ukochany, po 15 latach związku i piątce dzieci poczuł, że jestem kobietą jego życia i poprosił mnie o rękę. Jestem taka happy że mnie wybrał!" ;-)
Co to za kraj? :) W sumie ciekawe że dla nich większe zobowiązanie to ślub niż wspólne dzieci :D
Dobra dziewczyny głupie pytanie ale jak miałam właśnie rozmowę przez telefon z doktorem i nie wiem czy zapamiętałam wszystko a w systemie jeszcze nie ma więc nie wiem czy się srać

Jak mi powiedział że AMH 24.3 to jakie to kurde moga być jednostki? Pmol/l? Czy to dobrze? Mówil że chyba dla mojego wieku jestem w środku zakresu ref i że wszystko super spoko ale też powiedział że TSH 4.7 i trochę TPO ponad normę i że on by nawet tego nie leczył chyba że chce 🤡 więc nie wiem czy mu ufać ...
Kurde no z tym TSH to się nie popisał. To raczej podstawa, pytanie ile innych podstaw mu jeszcze brakuje... Ty i tak masz przewagę bo doczytujesz chociażby tu na forum, ja to się zastanawiam jakby totalny laik trafił na takiego lekarza i się słuchał.
A może to przez tę infekcje? Plecy mnie zaczynają boleć jak na okres, ale no nie, za wcześnie…
Raz miałam krwawienie od infekcji więc może akurat?
jeszcze w dzien myslalam ze to nic takiego za dam rade jestem silna. Czarny humor sie mnie trzymal. A teraz co gdzie jest ta Aska z dnia ;( poszla w pizdu. Jebnijcie mnie ostro w glowe moze sie ockne.
Chyba nie ma co się ocknąć, to trudna sytuacja i mało kto sobie to przepracuje z dnia na dzień. Bardzo Ci współczuję :( z każdym dniem będzie Ci coraz lepiej. Nie wiem czy słyszałaś, ale w fundacji Ernesta można otrzymać darmowe wsparcie psychologiczne po poronieniu. Można im nawet maila napisać.
Kto tam jutro ze mną sika z rana?
Właśnie ja się zastanawiam czy jest sens sikać, skoro wczoraj popołudniu wyszedł negatyw. Jak uważacie?

W ogóle serio czuję się jak w takiej stereotypowej ciąży. Odrzuca mnie od zapachów, często mi niedobrze, mam ochotę na kawę ale jak ją zrobię to nie jestem w stanie wypić. Tyle że ja zwykle objawy ciążowe mam w nieudanych cyklach a w udanych nic nie czuję 🤦 więc pewnie jestem w ciąży urojonej :p
Btw jakby się udał ten cykl to nasze dzieci różniłyby się wiekiem niemal równe dwa lata, bez kilku dni ❤️

Załączniki

• 94862CA7-44A9-46B9-963E-96EE74061A64.png
    94862CA7-44A9-46B9-963E-96EE74061A64.png
    72,4 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Do góry