reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja z małym opóźnieniem:
-Rocznikowo mam 26 lat i jestem mężatką
-Mamy przerwę w staraniach (chyba) do kwietnia
-Biorę z suplementów: Pueria Uno, selen, cynk, q10, Wit E, Inozytol, NAC
-Mam PCOS, IO, niedoczynność tarczycy
-Próbuję zmienić swój styl życia na lepszy, ale ciążko mi idzie
:D

reklama
A no i jeszcze przypomnę info o mnie , w tym roku z mężem kończymy 37 lat. Mamy 8 latka na pokładzie , w maju 2022 urodziłam synka z wada serduszka i niestety podczas operacji w 12 dobie zmarł. W sobotę kończyłby 8 mc ... Postanowiłam zainwestować w siebie więc w grudniu rozpoczęłam zabiegi laserowe na nogi , szukam nowej pracy - jutro mam rozmowę ( drugi etap), w domku mam pieska i dwa koty , wszystkie znajdy , próbuje wrócić na dietę ale słabo mi idzie - między innymi przez Was i ziemniaki :p

no rozumiem to. Ja robię przerwę od owulaków na miesiąc albo dwa. Ale ja mam dylemat bo biorę te antybiotyki na endometrium, i nie wiem czy jak ewentualnie dojdzie do zapłodnienia to nie zaszkodzi taka kuracja... Niby lekarz mówił, ze mogę się starać, ale jakoś się trochę boję.
rozumiem. Ale myślisz o zabezpieczaniu się czy "odpuszczeniu"?

ale wiesz, to że miałaś jedno usg ginekologiczne, to nie znaczy, ze coś się zmieniło, tylko jedno usg to jest trochę za mało zeby określić, czy Twoje pęcherzyki poprawnie rosną i pękają.
Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz, ale niestety wielu ma podejście, że zrobi jakieś podstawowe badania i powie "jest Pani zdrowa, wszystko w porządku, proszę się starać" no i może to zadziała w przypadku zdrowych kobiet bez problemów. A badań można robić naprawdę całą masę.
Dlatego ja radzę, ze jak tylko pojawią się problemy z płodnością typu z owulacją, jakieś grubsze z hormonami, to przenieść się na ginekologa specjalizującego się w niepłodności.
Dokładnie tak, ja jestem tego przykładem idealnym 😅 i później się jaram jak trafiałam na lekarza, który nareszcie coś wie i chce się zająć odpowiednio po 9mce 😅😅😅

Dziewczyny 💚
Wiem ze ta grupa nie do tego. Ale moja koleżanka tak dzielnie walczyła o życie, a teraz musi zawalczyc, by stanąć na nogi. Jeśli możecie udostępnić zbiórkę, i wpłacić choćby 1 zł będę Wam wdzięczna.

reklama
no rozumiem to. Ja robię przerwę od owulaków na miesiąc albo dwa. Ale ja mam dylemat bo biorę te antybiotyki na endometrium, i nie wiem czy jak ewentualnie dojdzie do zapłodnienia to nie zaszkodzi taka kuracja... Niby lekarz mówił, ze mogę się starać, ale jakoś się trochę boję.
ale pamiętasz, że na początku ciąża jest mocno chroniona? Jeśli lekarz powiedział, że można to mi by to wystarczyło. Ale głowa najważniejsza, więc zrobisz jak ona Ci podpowie 😉

Do góry