reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Podziwiam Was, że tak funkcjonujecie po stratach, aż ciężko mi sobie to wyobrazić. Na początku jeszcze to jakoś człowiek liczy się, bo tam wszyscy mówią, byle do 3 miesiąca, chociaż żadna strata nie jest fajna, ale wydaje mi się psychicznie inaczej mimo wszystko niż urodzić i nagle stracić to dzieciątko, no na sama myśl mi serce pęka 😪, wydaje mi się poprostu im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej zżyty i tym bardziej bolesne to jest. Oczywiście nawet biochemy mogą boleć i zapewne każdy ma indywidualne podejście, ja mówię stricte o sobie jak mi się wydaje, ale no ja nie zaszłam nigdy, więc ta spojrzenie też może mi się zmienić.

Tak naprawdę wszystkie tu staraczki to silne i cudne babeczki z Was💚🍀 i dlatego czekam i trzymam kciuki za ten wysyp kresek mam nadzieję niebawem 😅 bo ile mogę czekać.

Where Are You Waiting GIF by This GIF Is Haunted

Podziwiam Was, że tak funkcjonujecie po stratach, aż ciężko mi sobie to wyobrazić. Na początku jeszcze to jakoś człowiek liczy się, bo tam wszyscy mówią, byle do 3 miesiąca, chociaż żadna strata nie jest fajna, ale wydaje mi się psychicznie inaczej mimo wszystko niż urodzić i nagle stracić to dzieciątko, no na sama myśl mi serce pęka 😪, wydaje mi się poprostu im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej zżyty i tym bardziej bolesne to jest. Oczywiście nawet biochemy mogą boleć i zapewne każdy ma indywidualne podejście, ja mówię stricte o sobie jak mi się wydaje, ale no ja nie zaszłam nigdy, więc ta spojrzenie też może mi się zmienić.

Tak naprawdę wszystkie tu staraczki to silne i cudne babeczki z Was💚🍀 i dlatego czekam i trzymam kciuki za ten wysyp kresek mam nadzieję niebawem 😅 bo ile mogę czekać.

Where Are You Waiting GIF by This GIF Is Haunted
staram się jak mogę, sikam ile wlezie 😂

Byle dobra gin, podkreślam to bardzo. Wiesz 1 usg nic nie powie, monitoring cyklu najwięcej mówi, czyli sprawdzanie jak pecherzyki rosną i czy pękają poprawnie i dochodzi do owulacji, czyli wtedy gin będzie widział ciałka żółte.
No wtedy w maju to była moja pierwsza wizyta u ginekologa wcześniej nie byłam.
Zobaczę co ona mi powie a jak nic sensownego to będę musiała poszukać kogoś innego.

ale wiesz, to że miałaś jedno usg ginekologiczne, to nie znaczy, ze coś się zmieniło, tylko jedno usg to jest trochę za mało zeby określić, czy Twoje pęcherzyki poprawnie rosną i pękają.
Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz, ale niestety wielu ma podejście, że zrobi jakieś podstawowe badania i powie "jest Pani zdrowa, wszystko w porządku, proszę się starać" no i może to zadziała w przypadku zdrowych kobiet bez problemów. A badań można robić naprawdę całą masę.
Dlatego ja radzę, ze jak tylko pojawią się problemy z płodnością typu z owulacją, jakieś grubsze z hormonami, to przenieść się na ginekologa specjalizującego się w niepłodności.
Poczekam na wizytę i zobaczę co mi powie
A jak myślicie dorobić jeszcze to badanie amh ?

reklama
Do góry